Wat kost een psycholoog?

 

Uurtarief of per consult?

Bekijk van tevoren of uw psycholoog een uurtarief hanteert of een prijs per consult. Over het algemeen is een consult 45 minuten en wordt hiervoor een vast tarief gehanteerd. Dit tarief ligt gemiddeld tussen de 70 euro en kan uitlopen tot 120 euro. Sommige psychologen hanteren langere tijd voor een consult. Bijvoorbeeld 75 minuten en passen daar hun tarief op aan.

 

E-mail of telefonisch consult

Er zijn ook psychologen die nog andere type consulten gebruiken zoals e-mailconsult of telefonisch consult. Over het algemeen zullen dit aangepaste tarieven zijn ten opzichte van het reguliere consult. Er hoeft immers geen ruimte gebruikt te worden en in het geval van e-mail is de psycholoog vrij om de e-mailcorrespondentie te doen op de momenten dat het hem of haar uitkomt. Er zijn ook speciale internetpsychologen die enkel gebruik maken van e-mail, skype of telefoon. 

 

Informeer vooraf naar de tarieven

Het is aan te raden om van tevoren te informeren naar het tarief dat gehanteerd wordt door de desbetreffende psycholoog. Dit voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan.

 

Informatie over vergoedingen

In het gedeelte Informatie over vergoedingen kunt u uitgebreide informatie vinden over zorgverzekeringen, vergoedingen en soorten polissen. 

 

 

 

 

Zoek een Psycholoog bij jou in de buurt:

 


Bel ons: 085-3035740

 

Wat wij bieden

  • Geen wachtlijst
  • Heldere Informatie
  • Persoonlijk Advies
  • Professionaliteit aan de telefoon

 

Partners

bigmove vitaalpunt fysius fysio bram