Vacatures voor psychologen

 In de huidige tijd is het zeker niet eenvoudig om als basis-psycholoog aan het werk te gaan. Over het algemeen wordt een minimale specialisatie tot GZ-psycholoog vereist. De GZ (Gezondheidszorg) opleiding is een masteropleiding van 2 jaar die na het voltooien van de universitaire opleiding tot psycholoog, afgerond kan worden. Basis-psychologen zijn geneigd om werk onder hun niveau te gaan doen, zodat ze in elk geval niet werkeloos thuis zitten. Ook kunnen psychologen overwegen om een eigen praktijk te beginnen. Het doorstuderen voor een specialisatie is dan wel te adviseren omdat de vergoeding van zorgverzekeraars veelal afhangt van de registratie van de psycholoog.

Daling openstaande vacatures binnen de gezondheidszorg

Hoe groot is nu de kans op een baan voor een psycholoog? In 2013 is een duidelijke daling van het aantal openstaande vacatures binnen de gezondheidszorg en welzijn. Het CBS geeft aan dat in het tweede kwartaal van 2012 er binnen de gezondheidszorg en welzijn 16.400* vacatures zijn, terwijl er in het tweede kwartaal van 2013 dit een aantal is van 11.800 vacatures. Dat is dus een daling van 4600 vacatures binnen de gezondheidszorg.

Bron: CBS 


Vacatures voor psychologen bij Psyned

Ben jij een vrijgevestigde (basis)psycholoog met een eigen praktijk? Ben je daarnaast aangesloten bij een erkende branchevereniging en wil je meer cliënten behandelen? Kijk dan eens op de website van Psychologen Nederland (Psyned). Psyned is op zoek naar psychologen in verschillende plaatsen.

 

Vacatures voor psychologen op Internet

Veelal worden vacatures voor psychologen gezocht op

 

Ook zijn er veel websites waar vacatures voor psychologen gevonden kunnen worden. 

 

Vacatures voor psychologen in tijdschriften

Werkgevers plaatsen ook vacatures voor psychologen in tijdschriften zoals de Psycholoog of GZpsychologie. Deze tijdschriften zijn een verlengstuk van de website. Dus vaak staan de vacatures die op internet staan, ook in het tijdschrift de Psycholoog of GZpsychologie.

 

Vacatures voor psychologen in dagbladen

In de landelijke en regionale dagbladen verschijnen ook regelmatig vacatures voor psychologen.