Red je relatie met de juiste relatietherapeut

 

Staat jouw relatie ook zo onder druk door ruzies met je partner? Komen jullie er zelf niet meer uit en is hulp van buiten de enige hoop om jullie relatie te redden? Dan ligt relatietherapie voor de hand. Maar hoe vind je een goede relatietherapeut?

De eerste stap om een goede relatietherapeut te vinden blijkt vaak lastig. Tijdens de eerste afspraak blijkt misschien dat je therapeut helemaal niet zo oplossingsgericht is als je huisarts zei! Zij drukt alleen maar op de pijnplekken van je relatie en jij en je partner vervallen opnieuw in ruzie. Of ga je op aanraden van een goede vriend naar een zachtaardige psychologe die eigenlijk geen ervaring heeft met de behandeling van relatieproblemen? En dan die veelbelovende website met prachtige vergezichten waar de wierook en kaarsjes je in de therapieruimte staan op te wachten…

Om je een zoektocht te besparen beantwoordt dit blog de vraag; “hoe en waar vind je een goede relatietherapeut die bij jou past?”

Relatietherapie relatie psycholoog relatieproblemen

 

Hoe vind je een passende relatietherapeut?

Veel hangt af van de persoonlijke voorkeur die beide partners voor een therapeut hebben. Ook wil je een behandeling die bij beide partners aansluit. Daarnaast wil je geen tijd verspillen wanneer je je relatie wilt redden. Met één verkeerde therapeut ben je gauw twee maanden verder. Je relatie loopt stuk door gebrek aan goede hulpverlening.

De ‘click’ tussen jou en de therapeut is een persoonlijke kwestie. Pas bij een eerste contact ervaar je of die persoon jou en je partner kan helpen. Toch zijn er enkele waardevolle tips die al tijdens het zoeken in de juiste richting kunnen helpen.

 

4 tips voor het vinden van een goede relatietherapeut

  1. Zoek een relatietherapeut die is opgeleid in een specialisme dat bij jouw specifieke problemen aansluit;
  2. Een goede therapeut is lid van een beroepsvereniging zoals het NIP;
  3. Een klik met je therapeut is belangrijk.
  4. Lees over de therapievorm die de psycholoog toepast. Zo vind je een behandeling die bij jou en je partner past.

 

Kijk op de eigen websites van therapeuten of op het psychologen zoeksysteem van Psycholoog en praktijk om snel een goede keuze te kunnen maken. Het succes van de relatietherapie hangt nu nog af van de match met de therapeut.