Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Zwolle


Matthijs Kruk

Psycholoog Zwolle

Psycholoog  
Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Conflict / Agressie   Psychosomatisch  

Willen en doen Wil je iets maar lukt het je maar niet om dat te doen? Wil je iets niet maar blijf je het toch doen? Beide vragen vallen onder mijn vakgebied: gedragsverandering. Ik help mensen dat gedrag te laten ontwikkelen dat een specifieke situatie vereist. Mensen die het uiterste uit hun potentieel willen halen help ik presteren. Mensen die vast zitten help ik weer keuzevrijheid te laten ervaren. Mensen die last hebben van schadelijke gewoontes help ik constructieve gedragspatronen inslijten.  Psychische flexibiliteit Uiteindelijk draait het daarom. Samen met jou werk ik aan jouw 'mentale wendbaarheid'. Dit houdt in dat je in elke situatie kunt handelen volgens jouw waarden. Volgens dat wat voor jou goed en belangrijk is. Ik ben een psycholoog die waar nodig op de stoel van een filosoof gaat zitten. Wil je eigenlijk wel wat je wilt? Waarom doe je (niet) wat je doet? Wanneer weet je wat goed is? Wat en voor wie "Ik weet niet wat ik wil" (keuzestress, transities). "Ik ben bang om fouten te maken" (perfectionisme). "Als er druk op ligt klap ik dicht" (faalangst). "Het lukt me maar niet om mijn huidige situatie te veranderen" (verslaving, morele dilemma's, uitstelgedrag). "Ik ben niet goed genoeg" (zelfzorg, gebrek aan zelfwaardering). Dit is een greep uit de aanvragen die ik krijg. Met mijn achtergrond als psycholoog en filosoof help ik jouw willen en jouw doen meer op één lijn met elkaar te brengen. Ik heb ruime ervaring als sportpsycholoog (in de sportwereld), als prestatiepsycholoog (in het bedrijfsleven) en als verslavingspsycholoog (in de gezondheidszorg).  

Psycholoog in:

Zwolle


Psycholoog Zwolle
Schuttevaerkade 80
Zwolle
085-3035740Psychologen in Zwolle

Wij hebben psychologen in Zwolle, onder andere in de stadsdelen Zwolle-Oost, midden en Zwolle-Zuid. Als je woont in Hasselt, Hattem of Dalfsen dan kun je ook bij onze psychologen in Zwolle terecht. De psychologen hebben een praktijk in de regio en kunnen je helpen met diverse behandelingen en specialismen. Blijf niet zitten met je klacht, wij helpen je graag. Twijfel je of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt? Bekijk dan deze pagina over wanneer je naar een psycholoog kunt. Voor deskundig en passend advies mag je ook bellen, onze medewerkers kunnen je helpen met het vinden van de juiste behandeling en zijn op de hoogte van eventuele vergoedingen. De verschillende registraties van de psychologen zijn Psycholoog NIP, Cognitief Gedragstherapeut en Basis GGZ.

 

Specialismen van de psychologen in Zwolle  

De psychologen in Zwolle hebben diverse specialismen en werken met verschillende behandelingsmethodes. Je kunt bijvoorbeeld  terecht met een Burn-out, rouw- en verliesverwerking of voor sportpsychologie. Een sporter kan fysiek fit zijn door veel training en techniek maar het mentale gedeelte blijft vaak achter. Er staat echter vaak wel een bepaalde druk op sportprestaties en daarom is het goed om daarmee te leren omgaan. De sportpsycholoog bestudeert het gedrag van de sporter en de gedachtes die negatief zijn, zodat deze omgezet kunnen worden naar een positief effect. Dit doet een psycholoog door het trainen van de mentale vaardigheden van een sporter. Dit beïnvloedt de uiteindelijke prestatie en geeft meer vertrouwen bij de inspanning. Samen met de psycholoog worden er doelen gesteld die jou helpen om stappen te zetten.