Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Assen


Hilda Wardenier

Therapeut Meppel

Therapeut  
Autisme   Echtscheiding   Kinder en Jeugd   Relatieproblemen  

Systeemtherapie – individuele therapie – relatietherapie – (samengestelde) gezinstherapie - opvoedondersteuning.  Binnen een sociaal systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen, ook al kan de intensiteit van relaties binnen systemen variëren.  Klachten van de één worden beïnvloed door de anderen in het systeem en vice versa. Systeemtherapie maakt gebruik van dit inzicht en richt de behandeling op zowel de aangemelde problematiek als op de relaties en reactiepatronen in het gezin.  Mensen kunnen zowel individueel als samen met anderen (partner / gezin / familieleden / collega’s) in therapie. Enkele voorbeelden van thema’s waarvoor je bij mij terecht kunt zijn: complexe scheiding, ouder / kind problematiek, opvoeding, complexe fase overgangen individueel of binnen het gezin (bijvoorbeeld puberteit / lege nest), burn-out, iemand in het gezin heeft een beperking of ziekte, rouw, vastgelopen relaties.  Samen kunnen we, in vertrouwelijkheid en veiligheid, werken aan herstel van de regie over jouw leven! Mijn naam is Hilda Wardenier, woonachtig te Meppel.  Ik vertel graag wat ik doe en waarom. Ik ben betrokken, duidelijk, rustig en heb veel geduld. Ik ben geïnteresseerd in verhalen van mensen en in ieders standpunt of visie op het verhaal.  Ik werk graag visueel en breng samen met jou in kaart hoe interactie patronen lopen. Ik maak hierbij gebruik van tekeningen / voorwerpen / poppetjes e.d. en kies passende interventies vanuit de verschillende methodieken.  Mijn doel is om inzicht te geven daar waar patronen zich herhalen en beweging te krijgen in hetgeen vast gelopen is. Ik heb aandacht voor ieders kracht / kwetsbaarheid / “schild” en het effect daarvan op de ander.  Ik bekijk de individuele problemen in hun relationele context. Dat vergroot het aantal oplossingsmogelijkheden. Positieve krachten uit het systeem worden benut en tegenwerkende krachten sneller opgespoord.  In verschillende therapie vormen spelen thema’s als autonomie versus verbondenheid een rol.  Tijdens de therapie wordt er rekening gehouden met omgevingsfactoren als werk, school, buurt, religie en cultuur die invloed kunnen hebben op de klacht of het probleem.  Mijn praktijk aan huis is in aanbouw. De verwachting is dat deze in het jaar 2020 helemaal af zal zijn. Tot die tijd kan ik in overleg met jou een ruimte huren of ambulant werken (bij u thuis). 

Psycholoog in:

Meppel


Therapeut Meppel
Nijeveenseweg 143
Meppel
085-3035740Psychologen in Assen

In Assen vind je een grote diversiteit aan psychologen. Psycholoog en praktijk heeft veel aangesloten psychologen in Assen en in de regio Drenthe die je kunnen helpen. Je vindt hier psychologen met verschillende registraties zoals GZ-psycholoog, Psychotherapeut en klinisch psycholoog. De psychologen in de omgeving van Assen zijn gespecialiseerd in verschillende behandelmethodes en specialismen. Ze kunnen je helpen met veel verschillende klachten. Als je twijfelt over jouw klacht en of je daarmee naar een van onze psychologen kunt, kijk dan hier voor meer informatie. Je kunt ook bellen naar onze praktijkassistenten, die helpen je aan de juiste psycholoog.

 

Specialismen van de Psychologen in Assen

Onze psychologen in Assen hebben diverse Specialismen.  Zo kun je o.a. terecht voor Loopbaanadvies, persoonlijke ontwikkeling en hulp bij het verwerken van een trauma. Een vervelende of schokkende gebeurtenis kan je erg aangrijpen en je leven in de war gooien. Je kunt er lang last van hebben en het beïnvloedt je levensgeluk. Gebeurtenissen zoals een ongeluk, seksueel misbruik of huiselijk geweld kunnen veel schade aanrichten.  Het is dan goed om te komen praten met een psycholoog. Door te luisteren naar jouw verhaal gaan jullie samen aan de slag om het trauma te verwerken. Dit is een proces met veel emoties, maar het lucht op en het helpt je weer verder.

 

Relatietherapie in Assen

Problemen in je relatie, zitten jullie vast in een negatief patroon? Bij ons zijn verschillende therapeuten aangesloten die kunnen helpen met jullie relatie. Kijk hier voor een relatietherapeut in de buurt.