Wat is angst?


Angst is een normale reactie op stressvolle situaties. Maar in sommige gevallen, het wordt overdreven en kan lijders te vrezen alledaagse situaties veroorzaken.

Dit type van gestage, all-over angst heet gegeneraliseerde angststoornis. Andere angst-gerelateerde aandoeningen omvatten paniekaanvallen-ernstige episodes van angst die toevallig in antwoord op specifieke triggers-en obsessief-compulsieve stoornis, die wordt gekenmerkt door aanhoudende invasieve gedachten of dwanghandelingen uit te voeren specifiek gedrag (zoals handen wassen).

Angst zo vaak samen voorkomt met een depressie die de twee wordt gedacht dat twee gezichten van een stoornis. Zoals depressie, het twee keer slaat zoveel vrouwtjes als mannetjes.

In het algemeen, angst ontstaat eerst, vaak tijdens de kindertijd. Onderzoek blijkt dat biologie en milieu kan bijdragen aan de aandoening. Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor angst, maar dit is niet de ontwikkeling van de aandoening onvermijdelijk maken. Vroege traumatische ervaringen kunnen ook normaal angst-systeem van het lichaam opnieuw zodat het hyper-reactief stress.

De overdreven zorgen en verwachtingen van de negatieve resultaten in onbekende situaties die typerend zijn angst gaan vaak gepaard met lichamelijke symptomen. Deze omvatten spierspanning, hoofdpijn, maagkrampen, en vaak moeten plassen. Gedragstherapie, met of zonder medicatie om controle symptomen zeer effectief gebleken tegen angst, vooral bij kinderen.