Psychologen Almelo

Wij hebben verschillende psychologen in Almelo die onder andere praktijk houden in de omgeving van Almelo, Rijssen en Nijverdal. Je vindt hier psychologen met diverse registraties zoals Registerpsycholoog NIP, EMDR-therapeut en Psychotherapeut. Zij kunnen je goed helpen met veel uiteenlopende klachten en problemen. Daarbij werken ze met verschillende therapievormen en behandelmethodes. Twijfel je of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan? Kijk dan hier voor meer informatie over wanneer je naar een psycholoog kunt gaan. Bellen mag ook altijd, onze praktijkassistenten zijn deskundig en helpen je met het vinden van de behandeling die past bij jouw klacht, zodat je snel bent geholpen.

 

Specialismen van de psychologen in Almelo

De psychologen in Almelo werken met verschillende behandelmethoden, zo kunnen ze je helpen bij onder andere leerproblemen, angst, rouw- en verliesverwerking en eetproblemen. Cognitieve gedragstherapie is een therapievorm die ook wordt gebruikt om slaapproblemen op te lossen. Goed slapen is belangrijk voor je functioneren, het geeft rust aan je lichaam en geest. Gemiddeld heeft men 8 uur slaap nodig om goed uitgerust de dag weer aan te vangen, maar anderen hebben aan 6 uur voldoende. Ben je overdag snel moe, lukt het concentreren op een bepaalde taak niet goed en ben je snel prikkelbaar? Dan heeft dit misschien te maken met een slaapprobleem. De psycholoog zal met jou kijken naar jouw slaappatroon om dit inzichtelijk te maken. Ben je een ochtend- of een avondmens, wat eet je gedurende de dag, beweeg je genoeg? Met dit soort informatie maakt de psycholoog een behandelplan en ga je aan de slag met oefeningen, zodat je nachtrust beter wordt.

 

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.



Psycholoog Regio Almelo


Petra Hagens

Psycholoog Enschede

Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Rouw en verlies  

Iedereen kent in zijn of haar leven moeilijke periodes of problemen. Meestal kun je die zelf of met hulp van familie of vrienden oplossen. Sommige problemen verdwijnen uit zichzelf na verloop van tijd. Soms blijf je echter klachten houden die je in het dagelijkse leven belemmeren. Je zit vast. Je wilt vooruit, maar weet niet hoe. Dan help ik je graag. Je bent van harte welkom in mijn praktijk aan huis in Enschede. Je voelt je er snel op je gemak, waardoor je ongedwongen en ontspannen je verhaal kunt doen.  Mijn persoonlijke eigenschappen en werkwijze Mijn werkwijze valt het best te omschrijven als persoonlijk, betrokken en eerlijk. Ik ben niet zweverig. Integendeel, situaties en problemen benader ik met een zekere (Twentse) nuchterheid. Soms ook met een vleugje humor, wat relativerend en helpend kan werken. Tijdens de behandeling zal de focus vooral op het heden liggen. Ik blijf dus niet in je verleden graven naar eventuele dieperliggende oorzaken van je klachten, behalve als dit nodig is om verder te kunnen. Samen gaan we op zoek naar oplossingen om in het hier en nu met je problemen om te gaan zodat jij je zo snel mogelijk beter voelt.   Behandeling Ik werk graag met Cognitieve Gedragstherapie, een behandelmethode waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat hij effectief is bij verschillende psychische klachten. Samen onderzoeken we hoe je gevoelens, gedachten en gedrag elkaar beïnvloeden en hoe je bepaalde negatieve, niet-helpende denk- en gedragspatronen kunt doorbreken. Ik gebruik daarnaast elementen uit mindfulness en ACT ter ondersteuning van de behandeling. 

Psycholoog in:

Enschede



Bel ons: 085-3035740
Bekijk mijn profiel
Stuur mij een bericht