Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Leeuwarden


Sandra de Cocq

EFT-Relatietherapeut Leeuwarden

Therapeut  
Echtscheiding   Incest verleden   Relatieproblemen   Seksualiteit / Geaardheid  

Dag, mijn naam is Sandra de Cocq (1968) en ik heb een eigen praktijk als relatietherapeut, coach en traumatherapeut in opleiding. In de relatietherapie werk ik middels Emotionally Focused Therapy (EFT). Dat betekent dat ik werk vanuit de gedachte dat mensen zich veilig willen hechten, ook in hun partnerrelatie: je wilt je veilig en gezien en geliefd voelen bij je partner. Als je relatie niet zo goed gaat, gaat het vaak mis op dit gebied en dat kost veel energie en levert verdriet op. Beide partners zoeken een manier om hiermee om te gaan, maar die manier is meestal gericht op zelfbehoud en heeft vaak juist een negatief effect op de relatie, waardoor het alleen maar erger wordt. In de therapie gaan we op zoek naar jullie negatieve interactiepatroon: maken jullie veel ruzie, trekken jullie je beiden terug of is er één partner die steeds contact zoekt en trekt de ander zich juist terug? Onder deze patronen liggen kwetsbare emoties en behoeftes, die we alleen laten zien als de relatie (weer) veilig is. We onderzoeken welke behoeftes en emoties dit zijn en jullie leren hoe jullie dáárover kunnen praten met elkaar, in plaats van de ruzies of juist het terugtrekken. Op deze manier leren jullie om je weer veilig te verbinden met elkaar. Vanzelfsprekend vind ik het ook in de therapiesessies belangrijk dat jullie je veilig voelen; hiertoe creëer ik een prettige, gelijkwaardige en niet oordelende sfeer, zodat jullie kunnen onderzoeken hoe het in elkaar zit en hoe jullie dit kunnen veranderen.

Psycholoog in:

Leeuwarden


EFT-Relatietherapeut Leeuwarden
Midlumerstraat 12
Leeuwarden
085-3035740Psychologen Leeuwarden

Psychologen in Leeuwarden en in de regio van Leeuwarden vind je hier. Zo hebben wij ook psychologen die praktijk houden in Dokkum en Drachten.  Je vindt hier psychologen met verschillende registraties, zoals kinderpsycholoog, arbeid- en gezondheidpsycholoog, zij helpen je graag bij het behandelen van verschillende klachten. De psychologen in Leeuwarden zijn zeer kundig en kunnen je goed helpen. Als je advies wilt voor jouw persoonlijke situatie, bel dan met onze praktijkassistenten. Zij kunnen je alles vertellen over de behandeling die het beste past bij jouw klacht. Zo krijg je de juiste hulp en ben je het snelst geholpen. Je kunt ook voor meer informatie terecht op dit blog met de vraag wanneer je naar een psycholoog kunt.
 

Specialismen van de Psychologen in Leeuwarden

De psychologen in Leeuwarden hebben diverse specialismen waar ze jou mee kunnen helpen. Klachten zoals een trauma, ongewenst kinderloosheid, stress en zingeving.  Bij zingeving gaat het over levensvragen. Wat doe ik in dit leven, wie ben ik en wat wil ik zin? Dit zijn vragen die je kunt hebben en waar je niet snel uitkomt. Als deze gedachtes steeds terug komen en gaan zorgen voor een negatieve lading, dan is het is misschien goed om hierover te praten met een psycholoog. Vaak zit er achter dit soort vragen meer, bijvoorbeeld grote veranderingen in je leven. De psycholoog luistert naar jouw verhaal en gaat je begeleiden en het zoeken naar antwoorden en in het markeren van de zaken in jouw leven die jij belangrijk vindt.

 

Relatietherapie Leeuwarden

Zitten jullie vast in een negatief patroon, gaat het praten steeds lastiger en is er weinig begrip voor elkaars gevoelens? Een relatieprobleem kan iedereen overkomen en dan is het goed om dit tijdig aan te pakken. In de omgeving van Leeuwarden hebben bij goede relatietherapeuten,