Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

 

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Heerenveen


Psycholoog Drachten

Psycholoog Drachten

Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Conflict / Agressie   Depressie  

Na de studie psychologie heb ik een opleiding tot cognitief gedragstherapeut gedaan. Met behulp van de cognitieve therapie leer ik je om anders naar je gedachten te kijken. Iedereen heeft namelijk gedachten die belemmerend, en niet altijd even realistisch zijn. Samen met jou ga ik onderzoeken of je ook dergelijke gedachten hebt en leer ik je om op een andere manier tegen dingen aan kunt kijken. Dat doen we op basis van gelijkwaardigheid. Ik mag dan deskundig zijn op het gebied van de gedragswetenschap, jij bent expert op het gebied van jezelf! Naast de cognitieve gedragstherapie geef ik EMDR. Dat is een zeer effectieve behandeling voor mensen die getraumatiseerd zijn. Tijdens een EMDR-sessie laat ik je terugdenken aan de traumatische ervaring, terwijl je met je ogen een snelle heen- en weer gaande beweging maakt door een lampje te volgen. Dat klinkt misschien wat wonderbaarlijk, maar er is inmiddels heel veel wetenschappelijk onderzoek naar EMDR gedaan en het blijkt vrijwel altijd te werken. Het zorgt er niet voor dat je de traumatische ervaring vergeet, maar wel dat het minder naar wordt om aan terug te denken. En dat nachtmerries en herbelevingen zullen verdwijnen. Ik ben moeder van 4 volwassen kinderen en heb dan ook enige levenservaring. Daarom kan ik je goed helpen bij levensfaseproblematiek zoals een midlifecrisis, problemen met (jong) ouderschap of pensionering. Verder ben ik gespecialiseerd in angstklachten en eetstoornissen. Cliënten noemen mij heel empathisch: ik kan me goed in verplaatsen in anderen, soms wel eens té goed. Ze voelen zich veilig en gehoord bij mij. Ik ga op een vrij nuchtere manier met je klachten om en ben niet zweverig. Ook is het niet noodzakelijk om diep in je verleden te gaan graven om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Behandelen kan altijd, ook als je niet weet waar je problemen vandaan komen. Je bent welkom in mijn praktijk in Smalle Ee, een landelijk dorpje vlak bij Drachten (Friesland).

Psycholoog in:


Psycholoog Drachten


085-3035740


Momenteel hebben wij geen psychologen in deze regio.
Ben jij psycholoog en wil je met ons samenwerken? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Psychologen Heerenveen

De psychologen in Heerenveen en omgeving van Heerenveen vind je hier. Ook hebben wij psychologen in Joure en Sneek, Enkhuizen en andere plaatsen in Friesland. Deze psychologen hebben een psychologenpraktijk en werken onder verschillende registraties.  Onze psychologen zijn ervaren en kunnen je helpen met je probleem of klacht. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende behandelmethodes en therapievormen. Als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan, lees dan deze pagina met informatie over wanneer je naar een psycholoog kunt.  Je mag ook altijd even bellen voor passend advies, onze praktijkassistenten kunnen je alles vertellen over de behandeling die het beste past bij jouw klacht. Zo ben jij het snelst geholpen.

 

Specialismen van de psychologen in Heerenveen

De psychologen in Heerenveenzijn gespecialiseerd in uiteenlopende therapievormen en hebben diverse specialismen. Zo kun je bij onze psychologen terecht met o.a. een fobie, depressie of begeleiding bij een echtscheiding. Een echtscheiding is een heftige gebeurtenis in een leven met gevolgen voor iedereen in het gezin. Er zijn vaak ook veel verschillende emoties, zoals verdriet, boosheid en teleurstelling.  Als er kinderen bij betrokken zijn dan is het ook goed om hier extra aandacht aan te geven, zodat zij zich in de nieuwe situatie zichzelf blijven. Er moet veel geregeld, besproken en met elkaar worden afgestemd over hoe dingen worden afgehandeld. De psycholoog begeleidt jullie tijdens dit proces door o.a. coaching en helpt jullie door de verschillende emoties heen. Samen met je psycholoog leer je hoe jij je leven weer op de rit krijgt, zodat je weer hoopvol de toekomst tegemoet ziet.