Psychologen in Enschede

Niet alleen psychologen in Enschede vind je hier, maar ook psychologen in de regio van Enschede, Hengelo en Almelo. De psychologen hebben een praktijk in Enschede of omgeving. De psychologen zijn voornamelijk eerstelijns, register psycholoog en basis ggz. Zij kunnen je helpen bij een diversiteit aan problemen en klachten. Als je niet helemaal zeker weet of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan, dan vind je hier een pagina met meer informatie. Je mag ook bellen voor deskundig advies op maat. Wij helpen je dan aan een goede psycholoog die jou kan helpen. Vaak is er geen wachtlijst, dus word je snel geholpen.


Specialismen van psychologen in Enschede

De psychologen in de regio Enschede hebben veel verschillende specialismen, zoals angst, depressie en echtscheiding. Veel van onze psychologen in Enschede zijn gespecialiseerd in het behandelen van een burn-out. Een burn-out is bijna altijd gerelateerd aan werk en komt bijvoorbeeld door een hoge werkdruk of een periode van stress. Dit leidt tot vermoeidheid, afstand tot je collega’s en twijfel of je wel geschikt bent voor het werk dat je doet. Tijdens de sessies wordt de oorzaak van de burn-out duidelijk en gaan we proberen om met kleine veranderingen grote verschillen te maken. Een burn-out kan iedereen overkomen en is zeker geen teken van zwakte. Met begeleiding is een burn-out goed te behandelen en leer je weer om de omgeving positief te bekijken. Na een korte periode kun je dan vaak weer, al dan niet gedeeltelijk, aan de slag.


Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Enschede


Petra Hagens

Psycholoog Enschede

Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Aanpassingsproblemen   Faalangst  

Iedereen kent in zijn of haar leven moeilijke periodes of problemen. Meestal kun je die zelf of met hulp van familie of vrienden oplossen. Sommige problemen verdwijnen uit zichzelf na verloop van tijd. Soms blijf je echter klachten houden die je in het dagelijkse leven belemmeren. Je zit vast. Je wilt vooruit, maar weet niet hoe. Dan help ik je graag. Je bent van harte welkom in mijn praktijk aan huis in Enschede. Je voelt je er snel op je gemak, waardoor je ongedwongen en ontspannen je verhaal kunt doen.  Mijn persoonlijke eigenschappen en werkwijze Mijn werkwijze valt het best te omschrijven als persoonlijk, betrokken en eerlijk. Ik ben niet zweverig. Integendeel, situaties en problemen benader ik met een zekere (Twentse) nuchterheid. Soms ook met een vleugje humor, wat relativerend en helpend kan werken. Tijdens de behandeling zal de focus vooral op het heden liggen. Ik blijf dus niet in je verleden graven naar eventuele dieperliggende oorzaken van je klachten, behalve als dit nodig is om verder te kunnen. Samen gaan we op zoek naar oplossingen om in het hier en nu met je problemen om te gaan zodat jij je zo snel mogelijk beter voelt.   Behandeling Ik werk voornamelijk met Cognitieve Gedragstherapie, een kortdurende behandelmethode waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat hij effectief is bij verschillende psychische klachten. Samen onderzoeken we hoe je gevoelens, gedachten en gedrag elkaar beïnvloeden en hoe je bepaalde negatieve, niet-helpende denk- en gedragspatronen kunt doorbreken. Ik gebruik motiverende gespreksvoering en mindfulness ter ondersteuning van de behandeling. 

Psycholoog in:

EnschedeBel ons: 085-3035740
Bekijk mijn profiel
Stuur mij een bericht