Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Emmen


Hilda Wardenier

Therapeut Meppel

Therapeut  
Autisme   Echtscheiding   Kinder en Jeugd   Relatieproblemen  

Systeemtherapie – individuele therapie – relatietherapie – (samengestelde) gezinstherapie - opvoedondersteuning.  Binnen een sociaal systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen, ook al kan de intensiteit van relaties binnen systemen variëren.  Klachten van de één worden beïnvloed door de anderen in het systeem en vice versa. Systeemtherapie maakt gebruik van dit inzicht en richt de behandeling op zowel de aangemelde problematiek als op de relaties en reactiepatronen in het gezin.  Mensen kunnen zowel individueel als samen met anderen (partner / gezin / familieleden / collega’s) in therapie. Enkele voorbeelden van thema’s waarvoor je bij mij terecht kunt zijn: complexe scheiding, ouder / kind problematiek, opvoeding, complexe fase overgangen individueel of binnen het gezin (bijvoorbeeld puberteit / lege nest), burn-out, iemand in het gezin heeft een beperking of ziekte, rouw, vastgelopen relaties.  Samen kunnen we, in vertrouwelijkheid en veiligheid, werken aan herstel van de regie over jouw leven! Mijn naam is Hilda Wardenier, woonachtig te Meppel.  Ik vertel graag wat ik doe en waarom. Ik ben betrokken, duidelijk, rustig en heb veel geduld. Ik ben geïnteresseerd in verhalen van mensen en in ieders standpunt of visie op het verhaal.  Ik werk graag visueel en breng samen met jou in kaart hoe interactie patronen lopen. Ik maak hierbij gebruik van tekeningen / voorwerpen / poppetjes e.d. en kies passende interventies vanuit de verschillende methodieken.  Mijn doel is om inzicht te geven daar waar patronen zich herhalen en beweging te krijgen in hetgeen vast gelopen is. Ik heb aandacht voor ieders kracht / kwetsbaarheid / “schild” en het effect daarvan op de ander.  Ik bekijk de individuele problemen in hun relationele context. Dat vergroot het aantal oplossingsmogelijkheden. Positieve krachten uit het systeem worden benut en tegenwerkende krachten sneller opgespoord.  In verschillende therapie vormen spelen thema’s als autonomie versus verbondenheid een rol.  Tijdens de therapie wordt er rekening gehouden met omgevingsfactoren als werk, school, buurt, religie en cultuur die invloed kunnen hebben op de klacht of het probleem.  Mijn praktijk aan huis is in aanbouw. De verwachting is dat deze in het jaar 2020 helemaal af zal zijn. Tot die tijd kan ik in overleg met jou een ruimte huren of ambulant werken (bij u thuis). 

Psycholoog in:

Meppel


Therapeut Meppel
Nijeveenseweg 143
Meppel
085-3035740


Psychologen in Emmen en omgeving Hoogeveen

Psychologen in Emmen en in de omgeving van Emmen vind je hier. Zo hebben wij ook psychologen in de plaatsen Hoogeveen en Westerbork. De psychologen in de omgeving van Emmen werken met verschillende registraties zoals psychotherapeut, basis GZ en Lichaamsgericht Psycholoog. Onze psychologen hebben jarenlange ervaring en willen je graag helpen met jouw probleem of klacht. Als je niet zeker weet of je naar een psycholoog kunt gaan met jouw klacht, lees dan dit blog. Je mag ook bellen voor deskundig advies passend bij jouw persoonlijke situatie.  Onze secretariaatsmedewerkers helpen je bij het vinden van een goede psycholoog en de behandeling die bij jou past. 

 

Specialismen van de Psychologen in Emmen

De psychologen in Emmen hebben diverse specialismen en kunnen je helpen met verschillende klachten. Angst, relatieproblemen, conflict en seksualiteit zijn enkele voorbeelden van waar wij je mee willen helpen. Problemen omtrent seksualiteit kunnen iedereen overkomen. Soms zijn de problemen van tijdelijke aard, maar soms worstel je er al een lange tijd mee. Dit kan je dagelijks functioneren negatief beïnvloeden. Problemen kunnen bijvoorbeeld zijn dat je seksuele verlangens naar je partner minder zijn geworden of je mist juist genegenheid. Misschien weet je niet goed wat je aan moet met jouw seksualiteit, waardoor er problemen in je relatie kunnen ontstaan. Problemen met seksualiteit kunnen te maken hebben met psychische problemen, maar ook andere factoren kunnen invloed hebben op je seksualiteit. De psycholoog gaat samen met jou kijken waar de klacht vandaan komt en met welke therapie jij het beste geholpen bent.