Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Emmeloord


Hilda Wardenier

Therapeut Meppel

Therapeut  
Autisme   Echtscheiding   Kinder en Jeugd   Relatieproblemen  

Systeemtherapie – individuele therapie – relatietherapie – (samengestelde) gezinstherapie - opvoedondersteuning.  Binnen een sociaal systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen, ook al kan de intensiteit van relaties binnen systemen variëren.  Klachten van de één worden beïnvloed door de anderen in het systeem en vice versa. Systeemtherapie maakt gebruik van dit inzicht en richt de behandeling op zowel de aangemelde problematiek als op de relaties en reactiepatronen in het gezin.  Mensen kunnen zowel individueel als samen met anderen (partner / gezin / familieleden / collega’s) in therapie. Enkele voorbeelden van thema’s waarvoor je bij mij terecht kunt zijn: complexe scheiding, ouder / kind problematiek, opvoeding, complexe fase overgangen individueel of binnen het gezin (bijvoorbeeld puberteit / lege nest), burn-out, iemand in het gezin heeft een beperking of ziekte, rouw, vastgelopen relaties.  Samen kunnen we, in vertrouwelijkheid en veiligheid, werken aan herstel van de regie over jouw leven! Mijn naam is Hilda Wardenier, woonachtig te Meppel.  Ik vertel graag wat ik doe en waarom. Ik ben betrokken, duidelijk, rustig en heb veel geduld. Ik ben geïnteresseerd in verhalen van mensen en in ieders standpunt of visie op het verhaal.  Ik werk graag visueel en breng samen met jou in kaart hoe interactie patronen lopen. Ik maak hierbij gebruik van tekeningen / voorwerpen / poppetjes e.d. en kies passende interventies vanuit de verschillende methodieken.  Mijn doel is om inzicht te geven daar waar patronen zich herhalen en beweging te krijgen in hetgeen vast gelopen is. Ik heb aandacht voor ieders kracht / kwetsbaarheid / “schild” en het effect daarvan op de ander.  Ik bekijk de individuele problemen in hun relationele context. Dat vergroot het aantal oplossingsmogelijkheden. Positieve krachten uit het systeem worden benut en tegenwerkende krachten sneller opgespoord.  In verschillende therapie vormen spelen thema’s als autonomie versus verbondenheid een rol.  Tijdens de therapie wordt er rekening gehouden met omgevingsfactoren als werk, school, buurt, religie en cultuur die invloed kunnen hebben op de klacht of het probleem.  Mijn praktijk aan huis is in aanbouw. De verwachting is dat deze in het jaar 2020 helemaal af zal zijn. Tot die tijd kan ik in overleg met jou een ruimte huren of ambulant werken (bij u thuis). 

Psycholoog in:

Meppel


Therapeut Meppel
Nijeveenseweg 143
Meppel
085-3035740Psychologen in Emmeloord

Psychologen in Emmeloord en in de omgeving van Emmeloord vind je hier. Deze zijn aangesloten bij Psycholoog en praktijk. Deze psychologen hebben een praktijk in de regio Emmeloord en ander plaatsen, zoals Urk en Marknesse. Je vindt hier onder andere psychologen met diverse registraties: basis GZ, Psycholoog NIP en Klinisch Psycholoog. Zij helpen je graag bij het behandelen van verschillende problemen en klachten. De psychologen in Emmeloord zijn ervaren en kunnen je goed helpen. Wil je advies over jouw persoonlijke situatie, bel ons dan. Wij kunnen je alles vertellen over de behandeling die past bij jouw klacht en eventuele vergoedingen. Zo krijg je de juiste hulp. Voor meer informatie kun je terecht op deze pagina.

 

Specialismen van de Psychologen in Emmeloord

De psychologen in Emmeloord zijn gespecialiseerd in diverse specialismen en kunnen je helpen bij met verschillende klachten zoals een depressie, fobie, eetstoornis en weerbaarheid.  Psychische weerbaarheid zorgt ervoor dat je bewust bent van je eigenwaarde en dat kwetsbaarheid geen negatief deel van jezelf hoeft te zijn. Het is een onderdeel van je gezondheid en je kunt het trainen door het doen van gerichte oefeningen, net als dat je met sporten andere delen van je lichaam traint. Dit geeft je meer weerbaarheid, bestendigheid tegen stress en psychische klachten. In een leven waarin iedereen een volle agenda heeft kan er van alles gebeuren waardoor je onder druk staat of stress ervaart. Een hoge werkdruk kan een reden zijn, of relatieproblemen. De psycholoog zal je met oefeningen begeleiden om goed om te leren gaan met bepaalde situaties. Na de behandeling heb je meer inzicht in de factoren die je weerbaarheid beïnvloeden en heb je geleerd om hier mee om te gaan.