Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Amstelveen


Wivina Rooijendijk

Psycholoog Amstelveen

Psycholoog  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Autisme   Arbeid en organisatie  

Welkom! Mijn naam is Wivina Rooijendijk en ik help je graag verder. Ik ben een ervaren psycholoog NIP, Master SKJ en gecertificeerd coach &  trainer. Nadat jij je aangemeld hebt wordt er een telefonische afspraak gepland. Dit gesprek is bedoeld om vooraf de verwachtingen op elkaar af te stemmen en de hulpvraag te bespreken. Afhankelijk van jouw wensen en het verloop van dit gesprek plannen we een kennismakingsgesprek. Wanneer en waar Ik spreek graag af in mijn praktijk in Amstelveen Noord, soms kan dat ook op een andere locatie. Bij de start maken we onder andere afspraken over de termijn van de begeleiding, contactfrequentie en responstijd. Voor een succesvol begeleidingstraject is het van essentieel belang dat het klikt tussen therapeut en cliënt. Jij bent hierin leidend! Mijn beschikbaarheid is flexibel en in overleg. Ik heb ook in de avonduren en in het weekend praktijk. Mijn ervaring en specialisatie Vanwege mijn brede achtergrond kan je bij mij terecht met uiteenlopende hulpvragen. Ik kan je bijvoorbeeld verder helpen met: somberheidsklachten, burn-out, angsten, relatie- en of gezinsproblematiek, het werken aan assertiviteit, het aangaan van een nieuwe fase en studie- loopbaanvraagstukken. Ik kan je leren om problemen om te zetten in uitdagingen en kansen, om de situatie te verbeteren en jezelf aan te zetten tot groei en ontwikkeling! Na de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening, ben ik psychologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 2003 studeerde ik af in de specialisaties arbeids- & organisatie psychologie en de klinische psychologie. Om mij op mijn interessegebied verder te bekwamen heb ik daarnaast de master kinder- & jeugd psychologie gevolgd. Aanvullend heb ik mij vervolgens bijgeschoold in de cognitieve gedragstherapie, acceptance commitment therapie en mindfulness. Vanuit mijn praktijk begeleid ik kinderen, jongeren en (jong) volwassenen en geef ik relatie- en gezinstherapie.   Ik heb kennis van en ervaring met uiteenlopende methoden en technieken, maar veel belangrijker vind ik het om mijn begeleiding te matchen met jouw persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Daarbij werk ik graag doel- en resultaatgericht vanuit jouw sterke punten aan de gewenste ontwikkelpunten en de probleemoplossing!  Als psycholoog luister, spiegel, analyseer en confronteer ik om in het sparrende contact met elkaar tot nieuwe (zelf)inzichten en oplossingen te komen. Mijn kernbegrippen zijn een eerlijke en open communicatie, authenticiteit, een warme en integere professionele werkrelatie, zelfcontrole en directe, wederzijdse feedback op de ingezette behandeling.    

Psycholoog in:

Amstelveen


Psycholoog Amstelveen
Willem van Beijerenlaan 45
Amstelveen
085-3035740Psychologen in Amstelveen

De psychologen in Amstelveen houden praktijk in onder andere de stadsdelen Amstelveen Centrum, Groenelaan, Waardhuizen en Middenhoven. Ook als je in de buurt van Amstelveen woont, zoals in Uithoorn of Kudelstaart, dan kun je bij ons terecht. De psychologen hebben verschillende registraties, zoals registerpsycholoog en eerstelijnspsycholoog.  De psychologen kunnen je helpen met diverse behandelmethodes en bij verschillende klachten. Als je twijfelt of niet zeker weet of je bij een psycholoog terecht kunt met je klacht, kijk dan op deze pagina voor meer informatie. Ons bellen kan ook. Onze medewerkers kunnen je alles vertellen over behandelingen en vergoedingen.

 

Specialismen Psychologen in Amstelveen

Er zijn verschillende specialismen waarvoor je terecht kunt bij psychologen in Amstelveen. Arbeid en Organisatie, Slaapproblemen en Weerbaarheid zijn enkele voorbeelden van waar we je mee kunnen helpen. Mentale weerbaarheid kun je trainen door het doen van oefeningen, net als dat je met sporten je lichaam traint. Dit geeft je meer weerbaarheid tegen psychische klachten. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je onder druk staat of stress ervaart. Een hoge werkdruk kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn van stress, wat vervolgens van invloed is op je weerbaarheid. De psycholoog zal je met oefeningen begeleiden om beter om te gaan met bepaalde situaties. Na de behandeling heb je meer inzicht in de factoren die je klacht triggeren en zal je effectiever functioneren in moeilijke situaties.