Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Regio Amstelveen


Wivina Rooijendijk

Psycholoog Amstelveen

Psycholoog  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Autisme   Arbeid en organisatie  

Welkom! Ik ben Wivina Rooijendijk en ik help je graag verder. Nadat je aangemeld bent via de website, zal ik binnen 24 uur contact met je opnemen om een telefonische afspraak plannen. Dit gesprek is bedoeld om vooraf de verwachtingen op elkaar af te stemmen en de hulpvraag te bespreken. Afhankelijk van jouw wensen en het verloop van dit gesprek plannen we een kennismakingsgesprek. Wanneer en waar Ik spreek graag af in mijn praktijk in Amstelveen Noord, soms kan dat ook op een andere locatie. Bij de start maken we onder andere afspraken over de termijn van de begeleiding, contactfrequentie en responstijd. Voor een succesvol begeleidingstraject is het van essentieel belang dat het klikt tussen therapeut en cliënt. Jij bent hierin leidend! Mijn beschikbaarheid is flexibel en in overleg. Ik heb ook praktijk in de avonduren en in het weekend.  Mijn ervaring en specialisatie Sinds 2003 ben ik afgestudeerd psycholoog aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de Arbeid & Organisatie en de Klinische Psychologie. Vanwege mijn affiniteit met het begeleiden van gezinnen heb ik aanvullend de master Kinder & Jeugd Psychologie gevolgd. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie, ACT, geef ik relatie- en systeemtherapie en mindfulness trainingen. Inmiddels ben ik ruim 15 jaar werkzaam als psycholoog op het gebied van educatie, training & coaching, loopbaan & competentieontwikkeling, re-integratie & outplacement en individuele therapie & begeleiding. Mijn drive in mijn werk haal ik uit het faciliteren van de persoonlijke groei en ontwikkeling van mijn cliënten. Als psycholoog luister, spiegel, analyseer en confronteer ik om in het sparrende contact met elkaar tot nieuwe (zelf)inzichten en oplossingen te komen. Ik heb kennis van en ervaring met uiteenlopende methoden en technieken, maar veel belangrijker vind ik het om mijn begeleiding en benadering goed te matchen met jouw persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Daarbij werk ik graag doel- en resultaatgericht vanuit jouw sterke punten aan de gewenste ontwikkelpunten en de probleemoplossing. Mijn kernbegrippen zijn een eerlijke en open communicatie, authenticiteit, een warme en integere professionele werkrelatie, zelfcontrole en korte en rechtstreekse wederzijdse feedback op de ingezette behandeling. 

Psycholoog in:

Amstelveen


Psycholoog Amstelveen
Willem van Beijerenlaan 45
Amstelveen
085-3035740


Lex Duvekot

Psycholoog Hillegom

Psycholoog  
Burn-out / Stress   Depressie   HSP   Angst  

Psycholoog Hillegom Tijdens een tussenjaar op de vrije hogeschool werd ik gegrepen door de psychologie. Ik vond het leuk en er was eindelijk een onderwerp dat me echt boeide. Al van jongs af aan ben ik een actief sporter en vanuit de sport gezien vond ik het interessant om erachter te komen hoe je beter kunt presteren. De opleiding bleek voor mij als een snoepwinkel: ik vond het fantastisch en heb er ontzettend veel van geleerd. Afgestudeerd als sportpsycholoog In 1999 ben ik afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog en daarna volgde ik een postdoctorale opleiding tot sportpsycholoog. Ik begeleid sindsdien sporters en atleten, maar ik werk ook rechtstreeks voor verschillende huisartsen en bedrijven. Ik vind het belangrijk om kwaliteit te kunnen bieden, en daarom blijf ik doorleren en mezelf bijscholen. Ik ben gediplomeerd Personal Trainer en Running Therapeut, en binnenkort begin ik aan de GZ-opleiding. Ik kan niet wachten om daarmee te starten, want ik wil mijn cliënten nog beter van dienst kunnen zijn. Ik breng sport in de psychologie Ik dacht altijd dat ik tijdens mijn werk de psychologie in de sport bracht, maar drie jaar geleden viel bij mij het kwartje: als sportpsycholoog breng ik ook de sport in de psychologie. Ik combineer klassieke psychologie met technieken als spanningsregulatie en fysieke training. Door middel van sport probeer ik verandering te stimuleren, een proces dat met alleen praten langzamer verloopt of zelfs kan uitblijven. Contact Psycholoog Hillegom Benieuwd of ik jou kan helpen? Bezoek mijn website voor meer informatie of bel naar: 06 26 838 558

Psycholoog in:

Hillegom


Psycholoog Hillegom
Hyacintenlaan 2
Hillegom
06 26 838 558Psychologen in Amstelveen

De psychologen in Amstelveen houden praktijk in onder andere de stadsdelen Amstelveen Centrum, Groenelaan, Waardhuizen en Middenhoven. Ook als je in de buurt van Amstelveen woont, zoals in Uithoorn of Kudelstaart, dan kun je bij ons terecht. De psychologen hebben verschillende registraties, zoals registerpsycholoog en eerstelijnspsycholoog.  De psychologen kunnen je helpen met diverse behandelmethodes en bij verschillende klachten. Als je twijfelt of niet zeker weet of je bij een psycholoog terecht kunt met je klacht, kijk dan op deze pagina voor meer informatie. Ons bellen kan ook. Onze medewerkers kunnen je alles vertellen over behandelingen en vergoedingen.

 

Specialismen Psychologen in Amstelveen

Er zijn verschillende specialismen waarvoor je terecht kunt bij psychologen in Amstelveen. Arbeid en Organisatie, Slaapproblemen en Weerbaarheid zijn enkele voorbeelden van waar we je mee kunnen helpen. Mentale weerbaarheid kun je trainen door het doen van oefeningen, net als dat je met sporten je lichaam traint. Dit geeft je meer weerbaarheid tegen psychische klachten. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je onder druk staat of stress ervaart. Een hoge werkdruk kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn van stress, wat vervolgens van invloed is op je weerbaarheid. De psycholoog zal je met oefeningen begeleiden om beter om te gaan met bepaalde situaties. Na de behandeling heb je meer inzicht in de factoren die je klacht triggeren en zal je effectiever functioneren in moeilijke situaties.