Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Ria Brinkman - Jansen

Therapeut Enter (Rijssen)


Dorpsstraat 8
7468CK Enter


Psychologen Nederland

Therapeut Enter (Rijssen)

Vanaf 1984 ben ik werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg instelling  “Mediant” in de omgeving van Enschede en Hengelo.  Tijdens deze ruim 35 jaar heb ik binnen verschillende afdelingen gewerkt. Zoals de klinische opname afdeling voor ernstige psychiatrische problematiek, klinische psychotherapeutische gemeenschap, dagbehandeling en vervolgens als ambulant medewerker.

Vanaf oktober 2013 ben ik vanuit mijn eigen praktijk werkzaam als Systeemtherapeut, dat is een Relatie en gezinstherapie en Individuele (licht intra psychische) Psychosociale behandeling.

Naast het werk vanuit deze praktijk ben ik voor 16 uur werkzaam als Systeemtherapeut binnen de specialistische GGZ Mediant te Hengelo bij  het Centrum voor Persoonlijkheidsproblematiek.

Op deze manier blijf ik actief verbonden met collega's en op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in verschillende behandelingsmogelijkheden. 

Voor een hulpvraag bij mijn  praktijk is iedereen welkom onafhankelijk van geloofsovertuiging, geslacht, seksuele geaardheid, etnische afkomst of leeftijd.

NAIN "Herstel van verbroken verbinding", is de naam van mijn praktijk, wat verwijst naar het verhaal van Jezus die bij de stadspoort van Naïn liep en daar door ontferming bewogen werd voor het verdriet van de weduwe die op dat moment  haar enigste zoon naar het graf moest brengen. Jezus richtte zich op de overleden jongeling en bracht hem in levende relatie weer terug met zijn  moeder. 

Zo hoop ik “symbolisch”  vanuit mijn praktijk iets van Jezus liefde over te kunnen brengen in mijn rol van een betrokken, niet veroordelende, bewogen hulpverlener. Vanuit een "niets" wetende zoekende houding naar mogelijke oorzaken.

Voor mensen die naar hun gevoel  niet (meer) in “goede” verbinding  staan met zichzelf of hun naaste partner of omgeving. 

Mijn aandacht zal vanuit mijn Christelijke overtuiging en systemische theoretische invalshoek gericht zijn op herstel van deze verbroken verbindingen.

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

ADHD / ADD
Burn-out / Stress
Conflict / Agressie
Depressie
Echtscheiding
Incest verleden
Ouderen / Senioren
Relatieproblemen
Rouw en verlies
Seksualiteit / Geaardheid
Slaapproblemen
Trauma
Zingeving
PTSS
Samengestelde gezinnenproblematiek
Aanpassingsproblemen
Agressie regulatie
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Ongewenste kinderloosheid
Persoonlijkheidsstoornis
Scheidingsproblematiek
Zwangerschapsdepressie
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Problematiek bij seksueelmisbruik
Suïcideproblematiek
Problemen omtrent zwangerschap, roken, ouder worden
Nazorg bij kanker
Piekeren

Behandelmethodes

Groepstherapie
Schematherapie
Systeemtherapie
Relatietherapie
EFT Relatietherapie
Ouderadviesgesprekken
Persoonlijkheidsonderzoek
Rouw en verliesverwerking
Psychotherapie
Cliëntgerichte (psycho)therapie

Titel / registratie

Therapeut

Lid van

NVPA
NVRG
BPSW
EFT
RBCZ
Registerplein
PsyNed

Doelgroep

Pubers
Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Almelo

Praktijklocatie

Enter

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden
Buiten kantoortijd: weekend