Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Merian van den Berg

Therapeut Rotterdam


Voorburgstraat 14
3037PM Rotterdam


Psychologen Nederland

Therapeut Rotterdam

Ik ben werkzaam als systeemtherapeut in mijn eigen praktijk: Sutura. Sutura staat voor hechting en verbinding, wat voor mij belangrijke kernwaarden zijn. Je staat als mens niet op jezelf, maar in verbinding met de mensen om je heen. In het bijzonder met je partner en je gezin.
Soms is die verbinding ver te zoeken. Je hebt het gevoel dat je als partners op je eigen eiland leeft, er is veel ruzie in het gezin, je puberzoon is onbereikbaar, en je krijgt het niet veranderd. 
Mijn streven is dat jullie elkaar als partners, maar ook als gezin, weer "vinden" en dat de emotionele verbondenheid in de relatie weer toeneemt. Dat je weer toewerkt naar een veilige basis samen. 
 
Ik maak gebruik van een aantal therapievormen die gebaseerd zijn op emotie- en hechtingsgerichte modellen. EFT-relatietherapie is hier een bekend voorbeeld van. Ook gebruik ik methoden uit de contextuele therapie. 
 
Helaas lukt het niet altijd om als partners de problemen op te lossen die er spelen, en is een breuk soms onvermijdelijk. Ook dan wil ik graag met jullie kijken naar het zo "pijnloos" mogelijk afhechten van de relatie. Voor elkaar en voor de eventuele kinderen.
 
Voor individuele hulp kun je ook bij mij terecht, bijvoorbeeld als je vastloopt in relaties met belangrijke mensen om je heen, niet goed weet hoe je het leven weer vorm kunt geven na bijv. een scheiding of problemen ervaart in je identiteitsontwikkeling.
 
 
 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Echtscheiding
Relatieproblemen
Rouw en verlies
Seksualiteit / Geaardheid
Zingeving
Samengestelde gezinnenproblematiek
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Scheidingsproblematiek

Behandelmethodes

Systeemtherapie
Relatietherapie
EFT Relatietherapie
Rouw en verliesverwerking
Scheidingsbegeleiding

Titel / registratie

Therapeut

Lid van

NVRG
EFT
PsyNed

Doelgroep

Alle leeftijden

Regio

Regio Rotterdam

Praktijklocatie

Rotterdam

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden
Buiten kantoortijd: weekend