Gerlinda Smit

Online Psycholoog


Calle puerta de la cañada 3 bj Calle puerta de la cañada 3 bj
29788 frigiliana


Psychologen Nederland

Online Psycholoog

Online therapie en coaching

Welkom bij mijn praktijk! Ik ben Gerlinda Smit, psycholoog en coach in het zuiden van Spanje. 

Je kunt bij mij terecht voor online therapie en coaching.

Hulp vragen bij psychische problemen is voor de meeste mensen niet zo makkelijk.
Mijn ervaring is dat de drempel lager is bij online therapie. Je kunt vanuit je eigen vertrouwde omgeving het gesprek aangaan en hebt niet te maken met hindernissen zoals reistijd of vervoersproblemen.

Iets over mezelf

Vroeger wist ik niet zo goed wat ik wilde worden. Dat het iets moest zijn met mensen, stond wel vast. Tijdens mijn HBO-V opleiding merkte ik dat mijn interesse steeds meer uitging naar de psychologie. Ik heb de opleiding afgerond maar ben ook gaan psychologie gaan studeren.

Na mijn afstuderen als Arbeids- en Organisatie psycholoog in 1994 ben ik in de zakelijke dienstverlening gaan werken als consultant. Ik heb veel assessment centers en psychologische  onderzoeken gedaan in het kader van loopbaan- en selectievragen. In de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan richten op de individuele begeleiding van mensen met persoonlijke problematiek. 

Inmiddels werk ik al ruim 24 jaar als psycholoog en heb ik een breed profiel. Ik kan je helpen bij loopbaanvragen, het vergroten van je assertiviteit en zelfvertrouwen of bij zingevingvragen, maar ook bij angst- en spanningsklachten, overbelasting en gevoelens van depressiviteit.

In 2010 ben ik met mijn gezin naar Zuid Spanje verhuisd. Niet omdat ik het niet meer leuk vond in Nederland, maar om samen uit te zoeken of het leven in Andalusië misschien meer ontspanning en ruimte voor genieten zou brengen. We hebben het enorm naar de zin. Nederland is mijn thuisland en zal dat blijven, maar Andalusië  heeft zeker mijn hart veroverd.

Visie

In mijn begeleiding richt ik me op de complete mens: het rationele, het emotionele en het fysieke. Ik ga ervan uit dat er een continue wisselwerking is tussen deze aspecten. Verandert je manier van  denken, dan verandert je gevoel en kunnen ook lichamelijke klachten veranderen, verdwijnen of minder impact krijgen. Ik ga er vanuit dat ieder mens beschikt over kwaliteiten die nodig zijn om anders met problemen om te leren gaan. Ik help je zicht te krijgen in de jouw belemmerende patronen in gedachten, gevoel en gedrag. En, ik help je ermee aan de slag te gaan. Als je bij mij in begeleiding bent, zie ik het als mijn rol om jou te begeleiden bij het (her-) ontdekken van je eigen potentieel en het benutten ervan. 

Hoe?

Mijn werkwijze is pragmatisch. Ik benut die technieken en kies die benadering die het beste aansluit bij jouw persoonlijke vraag en voorkeur. Ieder mens is tenslotte uniek. Ik ben betrokken en geïnteresseerd, maar geef ook graag ruimte. Je mag je vrij voelen om alles aan mij te vertellen of juist niet. Het is jouw proces en ik ben in feite alleen een hulpmiddel. Wat patiënten in mij waarderen is dat ik goed kan afstemmen op hun beleving, mensen voelen zich veilig en gezien bij mij. Binnen dat veilige kader gebruik ik ook graag humor, verbeeldingskracht, creativiteit en flexibiliteit.

Praktisch

Als je je aanmeldt voor online therapie of coaching bij mij, vraag ik je om een intakeformulier in te vullen. Vervolgens gaan we in gesprek.
Aan het eind van het intakegesprek zal ik een voorstel doen voor de opzet, werkwijze en doelen van de therapie.
Ik schrijf vervolgens een plan van aanpak, een behandelplan.
Ga uit van zeker 5 sessies.
Aan het eind van de 5e sessie evalueren we samen: is er voldoende beweging in het proces? Moeten we doelen en/of werkwijze aanpassen. Kan de therapie worden afgerond of kan de  frequentie van de begeleiding worden aangepast?
Mijn insteek is altijd om jouw zelfredzaamheid te vergroten. We gaan niet langer of intensiever door dan, gezien de therapiedoelen, nodig is.

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Conflict / Agressie
Depressie
Zingeving
Fobie
Chronische vermoeidheid
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Zelfbeeld
Overgangsklachten
Angst
Piekeren

Behandelmethodes

Cognitieve (gedrags)therapie
Mindfulness
Focusing
Positieve psychologie
RET
Coaching
Loopbaanadvisering
Cliëntgerichte (psycho)therapie
Online Therapie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NIP
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Volwassenen

Regio

Online Psycholoog


Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden

Extra Taal

Engels