Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Jessica Lodeweegs

Orthopedagoog Utrecht


Europalaan 400
3526 KS Utrecht


Psychologen Nederland

Orthopedagoog Utrecht

Lukt het je niet meer om er zelf uit te komen? Of blijven je problemen terugkomen? Dan kun je bij mij terecht voor behandeling. Mijn naam is Jessica Lodeweegs en als Orthopedagoog startte ik mijn loopbaan met het begeleiden van kinderen en jeugdigen. Deze interesse is ontstaan tijdens mijn werk als leerkracht. Hierin wilde ik meer betekenen voor kinderen met individuele behoeften.

Door het werken met kinderen, begeleid ik ook vaak ouders. Door het contact met ouders is mijn interesse voor de volwassen doelgroep gewekt en heb mij verder gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen. Zo heb ik nu de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT) afgerond en ben ik bezig met het vervolgtraject. Binnen mijn behandelingen is CGT een behandelvorm wat mij enorm aanspreekt omdat cognitie en gedrag bij vele klachten een grote rol spelen. Je leert anders tegen problematische situaties aan te kijken en leer je er anders mee om te gaan.

Ik ben met name sterk in het behandelen van stemmingsproblemen, angstklachten, negatief zelfbeeld, assertiviteit en opvoedingsproblemen. Als therapeut werk ik graag doelgericht en kom ik snel tot de kern van het probleem. Hierbij kijk ik altijd graag samen naar wat mogelijk is binnen de situatie. Ik heb ervaren dat wanneer je inzet op datgene dat wel goed gaat, dit een positief effect heeft op de behandeling. Ik blijf voortdurend op zoek naar de juiste manier van aansluiten. Vanwege mijn ervaring met verschillende doelgroepen kan ik problemen snel identificeren en beschik ik over veel ideeën en mogelijkheden om je verder te kunnen helpen.

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

ADHD / ADD
Angst / Fobie / Dwang
Autisme
Depressie
Kinder en Jeugd
Relatieproblemen
Weerbaarheid
PTSS
Psychosomatische klachten
Eetstoornis
Faalangst
Zelfbeeld
Angst
Piekeren

Behandelmethodes

Diagnostiek
Cognitieve (gedrags)therapie
Groepstherapie
SOVA-training
Weerbaarheids training
COMET
Oplossingsgerichte therapie
Ouderadviesgesprekken
Pedagogiek
Coaching

Titel / registratie

Orthopedagoog

Lid van

VGCT
NVO
PsyNed

Doelgroep

Alle leeftijden

Regio

Regio Utrecht

Praktijklocatie

Utrecht

Praktijkuren

's ochtends
's middags