Henriette Pilkes

Psycholoog Alkmaar


Edisonweg 10
1821BN Alkmaar

Bel: 085-3035740

Psychologen Nederland

Psycholoog Alkmaar

 Ik ben een psycholoog met aandacht voor je verhaal en gericht op hoe je je ervaringen in je lichaam hebt opgeslagen. We werken met oefeningen waardoor je niet alleen ‘weet’ hoe je met je probleem het beste om kan gaan maar dit ook in het lichaam ervaart en beleeft. Als mens vind ik aandacht voor prettig in je lijf zitten, rust en vriendelijke genegenheid voor de eigen persoon waardevol. 

Natuurlijk werken we via bewezen methodieken, maar daarnaast vind ik maatwerk en creativiteit erg belangrijk: mensen verschillen en we zoeken samen naar wat jou zal helpen verlichting te vinden voor je probleem. 

In een eerste gesprek draait het om een eerste kennismaking en verkenning van wat je beweegt om psychologische hulp te zoeken. Ik probeer dit op een rijtje te zetten voor je met ook een voorstel hoe we aan het werk kunnen gaan. Een klik en vertrouwen is voorwaarde voor een goede samenwerking. Dus we beslissen ook samen of we verder kunnen. We werken adaptief, dus gaandeweg kunnen we ook aanpassingen doen in het behandeltraject.

Ik heb veel ervaring met werken met kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. Ik heb van hen geleerd wat waardevol is en er echt toe doet plus natuurlijk een flinke dosis doorzettingsvermogen, plezier en humor. Daarnaast heb ik kennis van hoogbegaafdheid en ken de kracht van flow en een goed gesprek.


Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

ADHD / ADD
Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Kinder en Jeugd
Rouw en verlies
Weerbaarheid
Zingeving
Aanpassingsproblemen
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Voeding
Zelfbeeld
Angst
Piekeren
Hoogbegaafdheid

Behandelmethodes

Mindfulness
COMET
Focusing
Lichaamsgerichte therapie
Positieve psychologie
Rouw en verliesverwerking
Stressmanagement
Cliëntgerichte (psycho)therapie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NIP
PsyNed

Doelgroep

Alle leeftijden

Regio

Regio Alkmaar

Praktijklocatie

Alkmaar

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: weekend

Extra Taal

Engels