Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Matthijs Kruk

Psycholoog Zwolle


Schuttevaerkade 80
8021 DB Zwolle


Psychologen Nederland

Psycholoog Zwolle

Willen en doen

Wil je iets maar lukt het je maar niet om dat te doen? Wil je iets niet maar blijf je het toch doen? Beide vragen vallen onder mijn vakgebied: gedragsverandering. Ik help mensen dat gedrag te laten ontwikkelen dat een specifieke situatie vereist. Mensen die het uiterste uit hun potentieel willen halen help ik presteren. Mensen die vast zitten help ik weer keuzevrijheid te laten ervaren. Mensen die last hebben van schadelijke gewoontes help ik constructieve gedragspatronen inslijten. 

Psychische flexibiliteit

Uiteindelijk draait het daarom. Samen met jou werk ik aan jouw 'mentale wendbaarheid'. Dit houdt in dat je in elke situatie kunt handelen volgens jouw waarden. Volgens dat wat voor jou goed en belangrijk is. Ik ben een psycholoog die waar nodig op de stoel van een filosoof gaat zitten. Wil je eigenlijk wel wat je wilt? Waarom doe je (niet) wat je doet? Wanneer weet je wat goed is?

Wat en voor wie

"Ik weet niet wat ik wil" (keuzestress, transities). "Ik ben bang om fouten te maken" (perfectionisme). "Als er druk op ligt klap ik dicht" (faalangst). "Het lukt me maar niet om mijn huidige situatie te veranderen" (verslaving, morele dilemma's, uitstelgedrag). "Ik ben niet goed genoeg" (zelfzorg, gebrek aan zelfwaardering).

Dit is een greep uit de aanvragen die ik krijg. Met mijn achtergrond als psycholoog en filosoof help ik jouw willen en jouw doen meer op één lijn met elkaar te brengen. Ik heb ruime ervaring als sportpsycholoog (in de sportwereld), als prestatiepsycholoog (in het bedrijfsleven) en als verslavingspsycholoog (in de gezondheidszorg).  

Tot slot: met vragen en issues rondom seks ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb ruime ervaring met seksverslaving en allerlei zaken die hieromheen spelen (relatieproblematiek, moeite met intimiteit, gewenning aan liegen en bedriegen). 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Conflict / Agressie
Echtscheiding
Psychosomatisch
Relatieproblemen
Seksualiteit / Geaardheid
Slaapproblemen
Sport / Prestatie
Verslaving
Weerbaarheid
Zingeving
Psychosomatische klachten
Aanpassingsproblemen
Agressie regulatie
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Scheidingsproblematiek
Seksverslaving
Voeding
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Piekeren

Behandelmethodes

ACT
EFT
Cognitieve (gedrags)therapie
Groepstherapie
Mindfulness
Relatietherapie
Weerbaarheids training
Oplossingsgericht coachen
EFT Relatietherapie
Groepssociale vaardigheidstraining
Positieve psychologie
RET
Stressmanagement
Teamcoaching
Voice dialogue
Coaching
Cliëntgerichte (psycho)therapie
Online Therapie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NIP
VSPN
PsyNed

Doelgroep

Alle leeftijden

Regio

Regio Zwolle

Praktijklocatie

Zwolle

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden

Extra Taal

Engels
Spaans