Anke van Helden

Orthopedagoog Groningen


Lingestraat 30
9725 GR GroningenPsychologen Nederland

Orthopedagoog Groningen

 Het eerste is welkom, daarna volgt de rest. Ontmoeten, aansluiten, werkelijke interesse - dat is wat ik doe in het contact met anderen. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en kijk wat daarvoor nodig is. Welkom zit soms in een kop thee of een zakdoek, maar vooral in mijn rustige houding. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan door gebeurtenissen in mijn eigen leven, werk en in opleidingen en uiteindelijk is alles daarvan geïntegreerd in wie ik ben als professional en als mens.

Mijn stijl van begeleiden en behandelen kenmerkt zich door het volgende: kijken naar wat zich nu voordoet, zonder oordeel, ook al zijn het onprettige gevoelens, dit opmerken en oké (leren) vinden. We zijn als mensen zo snel geneigd onszelf af te keuren en het anders te willen dan dat het is en de 'kunst' is het te laten zijn. In het begeleiden van mensen die een ingrijpend verlies hebben meegemaakt - mijn specialisme door eigen ervaring - is dit zo kenmerkend.  Ook het begeleiden van ouders van een kind 'bij wie het anders gaat' is een specialiteit van mij: hoe ouderschap en eigen ontwikkeling deels botsen en deels hand in hand kunnen gaan ken ik uit mijn eigen leven. Ik help mensen te zoeken naar hun levenszin, de betekenis van hun ervaringen te herkennen en een pad te bewandelen wat daarbij past. 


Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Burn-out / Stress
Depressie
Kinder en Jeugd
Relatieproblemen
Rouw en verlies
Seksualiteit / Geaardheid
Slaapproblemen
Zingeving
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Ongewenste kinderloosheid
Verstandelijke beperking
Zwangerschapsdepressie
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Angst
HSP
Piekeren

Behandelmethodes

ACT
Gestalttherapie
Mindfulness
Relatietherapie
EFT Relatietherapie
Ouderadviesgesprekken
Pedagogiek
Positieve psychologie
Rouw en verliesverwerking
Stressmanagement
Coaching
Cliëntgerichte (psycho)therapie

Titel / registratie

Orthopedagoog

Lid van

NVO
NFG
RBCZ
VMBN
PsyNed

Doelgroep

Alle leeftijden

Regio

Regio Groningen

Praktijklocatie

Groningen

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden