Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Tessa Hoekzema

Psycholoog Utrecht


Kleine Geertekerkhof 1
3511 XG Utrecht


Psychologen Nederland

Psycholoog Utrecht

Ik ben Tessa Hoekzema, psycholoog (NIP) en EFT therapeut. Sinds 2007 ben ik werkzaam binnen de psychische en psychosociale hulpverlening. Ik loop er echter steeds meer tegenaan hoe vaak de kwantiteit boven de kwaliteit wordt gesteld. Daarom ben ik begin 2017 mijn eigen praktijk gestart: ik kan nu behandeling bieden op een manier die in mijn ogen recht doet aan de client en waarin ruimte is voor maatwerk.

Bij individuele gesprekken werk ik hoofdzakelijk cliëntgericht, wat betekent dat niet je eventuele diagnose centraal staat, maar jij als persoon, met alles wat daarbij hoort en voor jou van belang is. Samen onderzoeken we hoe de problemen waar je tegenaan loopt passen binnen de context van jouw persoon en levensverhaal, en welke betekenis deze voor je hebben. We richten ons daarbij vooral op je emoties en innerlijke belevingen, mijn ervaring is dat daar de sleutel ligt tot daadwerkelijke groei en verandering. Het raakt mij altijd weer hoe mensen opbloeien naarmate ze meer met zichzelf in contact komen en zich vrijer voelen om "te zijn wie ze zijn". 

Bij relatiegesprekken werk ik met emotionally focussed therapy (EFT). Deze werkwijze is zeer effectief in het herstellen en vergroten van de emotionele veiligheid en verbondenheid tussen partners. In de gesprekken kijken we waar jullie als partners tegenaan lopen, welke patronen we daarin kunnen terugvinden. We gaan onderzoeken wat er dan eigenlijk precies gebeurt, welke emoties en behoeften er schuilgaan onder je eigen gedrag en dat van je partner. Jullie leren om met elkaar in contact te zijn op een manier die jullie verbindt, in plaats van uit elkaar drijft, zodat je (weer) elkaars veilige haven kunt zijn. 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Angst / Fobie / Dwang
Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Depressie
Echtscheiding
Incest verleden
Psychosomatisch
Relatieproblemen
Rouw en verlies
Seksualiteit / Geaardheid
Slaapproblemen
Sport / Prestatie
Weerbaarheid
Zingeving
Fobie
Psychosomatische klachten
Aanpassingsproblemen
Chronische vermoeidheid
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Ongewenste kinderloosheid
Overgewicht door belast verleden
Scheidingsproblematiek
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Hyperventilatie
Overgangsklachten
Angst
HSP

Behandelmethodes

EFT
Relatietherapie
EFT Relatietherapie
Focusing
Psychotherapie
Cliëntgerichte (psycho)therapie
Persoonsgerichte Experiëntiële (psycho)therapie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NIP
VPEP
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Utrecht

Praktijklocatie

Utrecht

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden