Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Thessa Hendriks

Therapeut Nijmegen


Graafseweg 274
6532 ZV Nijmegen


Psychologen Nederland

Therapeut Nijmegen

Integratief psychotherapeut Nijmegen

Je hebt psychische klachten en zoekt iemand die jou kan ondersteunen bij het oplossen hiervan en die jou weer op weg kan helpen. Mogelijk kan ik daarin iets voor jou betekenen. Mijn naam is Thessa Hendriks (1973). Ik ben afgestudeerd als integratief therapeut en integratief counselor aan de Nederlandse Academie voor Integratieve psychotherapie VESTA.   

Psychische klachten geven spanning en spanning geeft weer nieuwe klachten
Er zijn vele aanleidingen die psychische klachten kunnen veroorzaken. Ieder mens ervaart zijn klachten op zijn eigen unieke wijze. Wat zij echter allemaal met elkaar gemeen hebben is dat zij spanning geven en je kunnen hinderen in je dagelijks functioneren. Je kunt ook gaan ervaren dat je door je klachten jezelf niet meer kunt zijn. Je klachten kunnen verergeren en soms komen er zelfs nieuwe klachten bij.

Mogelijk heb je zelf al geprobeerd om hier verandering in aan te brengen.  Als je hier echter zelf niet uit komt is het zinvol om professionele hulp in te schakelen.

Waarvoor kun je bij mij terecht?
In mijn praktijk bied ik integratieve psychotherapeutische begeleiding en integratieve counseling bij vele soorten klachten. Je treft onder aan dit profiel een overzicht.
Naast hierboven genoemde begeleiding bied ik ook specifieke begeleidingstrajecten bij:

  • Rouwverwerking / omgaan met verlies
  • Het bevorderen van assertiviteit en zelfvertrouwen
  • Bedrijfscounseling aan werknemers die vastlopen in hun werk, bij verzuim of re-integratie na ziekte
  • Begeleiding aan stiefmoeders/partners met een samengesteld gezin

Wat is integratief en hoe werkt dit?
Binnen de integratieve werkwijze worden meerdere (therapeutische) begeleidingswijzen gecombineerd tot een begeleiding op maat die aansluit op jouw klacht, het type mens dat jij bent en wat het beste effect/resultaat op jou heeft. In de begeleiding betrek ik alle aspecten waarbinnen jouw functioneren zich afspeelt: lichamelijke, emotionele, cognitieve en existentiële/spirituele aspecten. Op al deze gebieden hebben psychische klachten effect en invloed.

Enkele (therapeutische) begeleidingswijzen waar ik mee werk zijn: Gestalttherapie, cognitieve gedragstherapie, visualisatie en droomwerk, inzichtgevende therapie, systemisch werk, ontspanningsoefeningen/Mindfulness, existentiële psychotherapie.

Daarnaast geef ik psycho-educatie die jou helpt je kennis te vergroten en je eigen gedrag te leren herkennen en begrijpen. Ook maak ik gebruik van verschillende creatieve technieken en communicatiemodellen. 

In de begeleiding staan centraal:

  • Het bevorderen van bewustwording, (zelf)kennis en (zelf)inzicht
  • Het bevorderen van persoonlijke groei en ontwikkeling
  • Het bevorderen van zelfvertrouwen en eigenwaarde

Wie ben ik
Ik ben een rustige, open en toegankelijke persoonlijkheid met humor, muzikaliteit en creativiteit. Mijn interesse voor de mens en zijn psyche (denken, voelen en gedrag) heb ik al van kinds af aan. Ik hou van mijn vak en doe regelmatig aan (bij)scholing en werk ook aan mijn eigen innerlijke ontwikkeling. Naast mijn praktijk ben ik tevens docente bij een cursuscentrum, vaste gaste in een lokaal radioprogramma, jongerencoach en buurtbemiddelaar.

In het contact word ik ervaren als deskundig, zorgvuldig, hartelijk, respectvol en aandachtig. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Tijdens de begeleiding nodig ik je uit jezelf te onderzoeken en nieuwe inzichten op te doen. Soms ontdek je dingen die pijnlijk of confronterend zijn. Soms ook kun je daar niet omheen en is het juist nodig hier doorheen te gaan. Ik ondersteun je daarbij. Begeleiding gebeurd binnen een veilige en vertrouwde omgeving en werkrelatie, op respectvolle wijze met aandacht en zorg voor jou, je gevoelens en emoties en jouw tempo. Als je in begeleiding wilt komen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken.

Werkwijze
In het gesprek met de praktijkassistente kun je je situatie al kort uitleggen. Met deze informatie gaan wij het eerste intakegesprek in. Tijdens de intakefase gaan we dieper in op dat waar je in vastloopt. Ik geef je vervolgens mijn visie op jouw situatie en doe een begeleidingsvoorstel. Als dit jou aanspreekt kan de begeleiding starten.

Tussentijds evalueren we of we nog op de goede weg zitten. Indien nodig wordt er bijgesteld.

Aan het einde van de begeleiding kijk je naar de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt, naar wat je geleerd hebt en naar hoe je dit zelf in de toekomst verder kunt voortzetten.

Wil jij graag verandering aanbrengen in jezelf en jouw situatie en spreekt bovenstaande je aan dan ben je van harte welkom!

Thessa Hendriks

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

ADHD / ADD
Angst / Fobie / Dwang
Autisme
Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Conflict / Agressie
Depressie
Echtscheiding
Relatieproblemen
Rouw en verlies
Seksualiteit / Geaardheid
Slaapproblemen
Trauma
Verslaving
Weerbaarheid
Zingeving
Dwang
Fobie
PTSS
Psychosomatische klachten
Samengestelde gezinnenproblematiek
Agressie regulatie
Chronische vermoeidheid
Eetstoornis
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Ongewenste kinderloosheid
Overgewicht door belast verleden
Scheidingsproblematiek
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Problematiek bij seksueelmisbruik
Angst

Behandelmethodes

Cognitieve (gedrags)therapie
Gestalttherapie
Mindfulness
Systeemtherapie
Relatietherapie
Oplossingsgericht coachen
Oplossingsgerichte therapie
RET
Rouw en verliesverwerking
Spirituele coaching
Stressmanagement
Coaching
Psychotherapie

Titel / registratie

Therapeut

Lid van

NFG
RBCZ
SRBAG
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Nijmegen

Praktijklocatie

Nijmegen

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden