Sandra Smits.

Psycholoog Nijmegen

Sweelinckstraat 26, 6523 AR Nijmegen

Psycholoog Nijmegen

Mijn naam is Sandra Smits en als psycholoog begeleid ik volwassenen vanaf 18 jaar. Mijn begeleiding kenmerkt zich door aandacht, echtheid en empathie. Af en toe ben ik ook direct en confronterend, maar altijd vanuit respect. Mijn praktijk is kleinschalig en laagdrempelig, je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig en er zijn geen wachttijden, dus je kunt altijd snel terecht!   

Als je psychologische hulp zoekt, sla je een weg in die boeiend maar soms ook spannend is. Je gaat aan de slag met dingen die je bezighouden: vragen die je hebt, problemen die je ervaart, doelen die je wilt bereiken. Ik begeleid jou in je ontwikkelingsproces door te verhelderen, inzicht te bieden, verbanden te leggen of je een spiegel voor te houden. Je leert ontdekken hoe je jouw krachten, kwaliteiten en vaardigheden inzet om je balans te hervinden. Ik help je bij bewustwording van patronen, overtuigingen, waarden, normen en belemmeringen.

Wat vraagt het van jou? De wens tot persoonlijke groei en verandering en de wil om er serieus mee aan de slag te gaan. Wat levert het je op? Meer zelfkennis en zelfvertrouwen en een grotere creativiteit om met verschillende situaties om te gaan. Hervonden kracht!

Mijn visie is gebaseerd op de positieve psychologie,  die zich richt op de positieve emoties en de sterke punten van een individu in plaats van op negatieve emoties zoals angsten, depressiviteit en stress. Positieve psychologie richt zich juist op hoe het welbevinden van mensen bevorderd kan worden. De positieve psychologie gaat ervan uit, dat als we onze sterke punten kennen, dat we deze dan in ons dagelijks leven kunnen gebruiken om ons gelukkiger en tevreden te voelen. Door ons op die sterke punten te focussen, kunnen we volledig opgaan in wat we doen. 

In de sessies kan het voorkomen dat ik gebruik maak van bepaalde hulpmiddelen en materialen, zoals (foto)kaarten, tekenmateriaal, visualisatie- of ontspanningsoefeningen of voorwerpen om een situatie mee te verduidelijken. Ook kunnen we werken met psychodrama-oefeningen zoals kleine rollenspellen of iets neerzetten m.b.v. stoelen of attributen. Mijn ervaring is dat deze middelen ondersteunend kunnen werken in sessies.

Thuisopdrachten kunnen deel uitmaken van het hulpverleningstraject; zo werk je nog intensiever aan je proces en aan het versterken van jezelf!


Meer weten over mij?!

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht

Ik behandel

Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Depressie
Ouderen / Senioren
Relatieproblemen
Rouw en verlies
Seksualiteit / Geaardheid
Slaapproblemen
Weerbaarheid
Zingeving
Aanpassingsproblemen
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Hyperventilatie
Angst
HSP

Behandelmethodes

Cognitieve (gedrags)therapie
Mindfulness
Relatietherapie
Oplossingsgericht coachen
Familieopstellingen
Creatieve therapie drama
Positieve psychologie
Rouw en verliesverwerking
Transactionele analyse
Voice dialogue
Coaching

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NVGP
ABVC
RBCZ
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Nijmegen

Praktijklocatie

Nijmegen

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden


Sandra Smits


Sweelinckstraat 26
6523 AR Nijmegen

Psychologen Nederland