Saskia Moonen

Praktijk Rood | Psychologenpraktijk voor kind en jeugd Amsterdam


Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam


Psychologen Nederland

Praktijk Rood | Psychologenpraktijk voor kind en jeugd Amsterdam

Praktijk Rood | Kinderpsycholoog en jeugdpsycholoog in Amsterdam-Noord en Amsterdam-Centrum biedt hulp aan kinderen en jongeren bij:

  • concentratie- en planningsproblemen
  • kenmerken van ADD/ADHD
  • kenmerken van autisme
  • faalangst en weinig zelfvertrouwen
  • leerproblemen en andere moeilijkheden op school
  • kenmerken van burn-out bij jongeren

Om in kaart te brengen wat nodig is voor het kind of de jongere doen we vooraf vaak een psychologisch onderzoek. Een psychologisch onderzoek brengt in kaart waar het kind/de jongere, in vergelijking met leeftijdsgenoten, goed en minder goed in is. Ook kan een onderzoek de belevingswereld van een kind/jongere verkennen, kijken welke opvoedingsvorm en leeraanpak het beste past en waar bijvoorbeeld verborgen problemen liggen.

 

Begeleiding en behandeling

Begeleiding en behandeling gebeurt door middel van psychologische gesprekken, concentratie- en aandachtsoefeningen, opdrachten voor op school en thuis, en eventueel speltechnieken (bij jonge kinderen). Het zelfvertrouwen zal vergroten en uw kind leert bijzondere kwaliteiten te ontdekken en te benutten. Zo krijgt het kind/de jongere weer rust en overzicht, waardoor ze beter gaan functioneren op school en thuis (zoals hogere cijfers en minder waarschuwingen van de leerkracht). Leerproblemen zullen verminderen en eventuele leerachterstanden kunnen worden ingehaald.

 

Neurofeedback of werkgeheugentraining bij concentratieproblemen

Binnen de begeleiding bij concentratieproblemen, ADD en ADHD wordt ook vaak gebruik gemaakt van Neurofeedback, een cognitieve training of een Werkgeheugentraining. Dit is afhankelijk van de hulpvraag.

 


Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

ADHD / ADD
Angst / Fobie / Dwang
Autisme
Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Kinder en Jeugd
Slaapproblemen
Weerbaarheid

Behandelmethodes

Cogmed
Cognitieve (gedrags)therapie
Neurofeedback
Neuropsychologie
Speltherapie
Weerbaarheids training
Oplossingsgericht coachen

Titel / registratie

Psycholoog NIP
Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP
Neurofeedback therapeut
Psycholoog

Lid van

NIP
PsyNed

Doelgroep

Kinderen
Pubers
Jong volwassenen

Regio

Regio Amsterdam

Praktijklocatie

Amsterdam
Amstelveen