Wendy van de Kragt
This adres could not be found by google.

Emmy Andriessestraat 376
1087LS Amsterdam

Mijn social media:

Linkedin

Wendy van de Kragt

Kragt&ontwikkeling

Emmy Andriessestraat 376, 1087LS Amsterdam


Dit is Wendy: Ervaren A&O psycholoog, betrokken, humor, sensitief en doortastend.

Doelgroep: gespannen professionals, perfectionisten, piekeraars, harde werkers, sensitieven, pleasers

Specialisaties: loopbaan, stress, zelfvertrouwen, assertiviteit, relaties, intervisie & supervisie

Je kan bij mij o.a. terecht met vragen over werkdruk & stress: 

Als je emmer dreigt over te lopen, als je je eigen grenzen te laat herkent, er teveel voor de ander bent waardoor je jezelf vergeet. Of als je, net als velen van ons, zoveel wilt dat je door de bomen het bos niet meer ziet, focus verliest en (structureel) overprikkeld raakt.

Ik ondersteun je in de gehele fase van overspannenheid en burn-out naar herstel waardoor je uiteindelijk weer meer rust, balans en zelfvertrouwen ervaart. Ik maak hierbij gebruik van meest recente inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek naar stress.

 Achtergrond

Over mijn achtergrond: ik ben Arbeid en Organisatiepsycholoog en begon mijn studie psychologie vanuit een grote interesse in mensen en relaties en raakte onderweg teleurgesteld in wat ik leerde. Op het moment dat ik ging meedoen aan een practicum Groepsdynamica ging ik ‘aan’: ervarend leren, dat zette de boel in beweging! Ervarend leren is nog steeds een belangrijk kenmerk van mijn werkwijze.

De eerste 12 jaar van mijn loopbaan heb ik voor diverse werkgevers gewerkt: o.a. als adviseur Leren en Ontwikkeling bij de Belastingdienst Amsterdam en als adviseur, projectleider en trainer coachende vaardigheden bij een psychologisch adviesbureau. Zo’n tien jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen om me echt te kunnen toeleggen op coaching.

Naast individuele begeleiding geef ik trainingen op gebied van stress, persoonlijke effectiviteit, en geef ik de laatste jaren met regelmaat teamtrainingen/ coaching.  Ook begeleid ik intervisies voor verschillende doelgroepen, en ben sparringpartner voor organisaties op gebied van veerkracht en preventie van uitval door stress.

 Aanpak

Ik werk nu ruim 10 jaar als coach en psycholoog en leer nog elke dag. Dat houdt mijn werk leuk en uitdagend. Ik werk het liefst in relatief korte en krachtige trajecten. Ik ga dus graag snel naar de kern en nodig je uit om veel van jezelf te laten zien, en dat doe ik zelf ook. En dat kan dus best spannend zijn, of ongemakkelijk. Maar ja, zonder ongemak blijf je lekker in je vertrouwde routine en wordt er niet geleerd. En ik ben praktisch ingesteld: geef ook graag tips en tools die jou op korte termijn helpen.

Bij het begeleiden van spanningsklachten ga ik zorgvuldig te werk, ik stel eerst een diagnose met jou samen om na te gaan wat jij nodig hebt om te herstellen. Afhankelijk van de duur en aard van de klachten, kan een traject dan ook langer duren.

 De belangrijkste zaken die ik mensen leer zijn:

·       Het ontwikkelen van een groeimindset waarbij aandacht voor talent, succes en een milde blik van wezenlijk belang zijn;

·       het nemen van zelfregie;

·       aandacht hebben voor het lichaam en zelfzorg;

·       bewust worden en anders omgaan met automatische gedragspatronen en belemmerende overtuigingen;

·       werkelijk leren accepteren van de situatie waarin je zit en toelaten van de bijbehorende gevoelens en inzichten (versus verzetten, vechten, controleren).

Hierdoor ontstaat ruimte om verder te gaan op een wezenlijk andere manier.

De trajecten worden als leerzaam, verrassend, positief en confronterend ervaren.

 Opleiding en erkenning 

Ik ben Arbeid en Organisatiepsycholoog NIP- geregistreerd en als coach gecertificeerd bij NOLOC. Daarnaast heb ik een driejarige opleiding gedaan bij Phoenix op gebied van NLP, TA en Systemisch werk en ben ik gecertificeerd Mindfulness (MBSR) trainer. In trajecten waarin sprake is van milde tot heftige spanningsklachten werk ik volgens de uitgangspunten van CSR Centrum (https://csrcentrum.nl)

 


Overzicht:

Ik behandel

Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Rouw en verlies
Zingeving
Faalangst
Werkgerelateerde problematiek

Behandelmethodes

ACT
Mindfulness
Oplossingsgericht coachen
Familieopstellingen
Positieve psychologie
Rouw en verliesverwerking
Stressmanagement
Teamcoaching
Transactionele analyse
Voice dialogue
Coaching
Loopbaanadvisering
Wandelcoaching

Titel / registratie

Psycholoog NIP
Arbeid- en organisatie psycholoog
Coach
Loopbaancoach

Lid van

NIP
NOLOC

Doelgroep

Dertigers
Veertigers
Volwassenen

Regio

Regio Amsterdam

Praktijklocatie

Amsterdam
Amstelveen

Praktijkuren

's ochtends
's middags

Extra Taal

Engels