Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Lisette van Veenendaal

Psycholoog Utrecht


Draaiweg 36 M
3515 EM Utrecht


Psychologen Nederland

Psycholoog Utrecht

Heb je het idee vast te lopen in jouw leven? Ken je het gevoel dat je telkens probeert om anders te reageren, maar dit merendeel van de tijd niet lukt? Je raakt er bijna van overtuigd dat alles aan jou ligt. Hierdoor begin je te twijfelen aan jezelf en nemen problemen toe. Thuis, op werk en met vrienden krijg je spanningen. Je begint je somber, angstig, vermoeid en alleen te voelen. Je wil dolgraag de patronen waarin je vastloopt doorbreken, maar weet alleen niet hoe.

Graag help ik je een handje. Samen kijken we naar de oorsprong van jouw gedrag. Vanuit acceptatie en verbondenheid onderzoeken we, zonder te oordelen, hoe het gedrag jou in het verleden heeft geholpen om grip te krijgen op onzekere, nare en/of onveilige gebeurtenissen. Dit gedrag heeft jouw namelijk toentertijd geholpen om minder verdriet en pijn te voelen. Op deze manier kunnen we beginnen om jouw gedrag te zien als iets positiefs. Het heeft je geholpen om met deze gebeurtenissen om te kunnen gaan. Huidig is het alleen prettig als je dit niet altijd op een automatische piloot toepast. Je hebt namelijk de wens om weer te leven. Het gevoel te hebben er volledig te zijn vanuit jouw kracht en positieve energie. Dat is waar wij samen naartoe gaan werken. 

Relatietherapie

Te lang voelt de relatie als een struggel. Jullie worstelen met nare gevoelens en gedachten richting jezelf en elkaar. Het voelt alsof jullie elkaar zijn kwijtgeraakt. Waar is nou die leuke partner met wie ik altijd zulke goede gesprekken had? Waar is nou die partner die overal voor in was? 

Door de komst van kinderen, een nieuw samengesteld gezin, een baan, het kopen van een huis en andere verantwoordelijkheden, zijn jullie steeds meer uit elkaar gegroeid. De verbinding die vroeger als vanzelfsprekend heeft gevoeld, voelt nu mijlenver weg. 

Maar mijlenver weg is alsnog niet onbereikbaar. Dat is mijn uitgangspunt. Diep van binnen voel je de wens om elkaar weer te vinden. De behoefte aan verbinding en intimiteit. In deze zoektocht wil ik jullie graag ondersteunen. Samen werken we weer toe naar de liefdevolle verbinding die vroeger vanzelfsprekend was. 

 

 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

ADHD / ADD
Angst / Fobie / Dwang
Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Depressie
Relatieproblemen
Rouw en verlies
Seksualiteit / Geaardheid
Trauma
Verslaving
Zingeving
Fobie
PTSS
Aanpassingsproblemen
Chronische vermoeidheid
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Ongewenste kinderloosheid
Seksverslaving
Zwangerschapsdepressie
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Problematiek bij seksueelmisbruik
Angst
Problemen omtrent zwangerschap, roken, ouder worden
Piekeren
Assertiviteitsproblemen
Balans tussen werk en privé
Negatief zelfbeeld

EFT
Cognitieve (gedrags)therapie
EMDR
Mindfulness
Schematherapie
COMET
EFT Relatietherapie
Positieve psychologie
Stressmanagement
Coaching
Online Therapie

Psycholoog

NIP

Alle leeftijden

Utrecht

's ochtends
's middags