Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Diana van Winden

Psycholoog Schiedam


Malmö 29
3124 KG Schiedam

Bezoek mijn website
Psychologen Nederland

Psycholoog Schiedam

Mijn naam is Diana van Winden, ik ben een psycholoog gespecialiseerd in sport en presteren. Daarnaast richt ik mij veel op de relatie tussen fysieke en mentale symptomen, hierbij kun je denken aan de fysieke uitwerking van angst- en spanningsklachten, maar ook de mentale effecten van een fysieke klacht. Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik gewend kritisch en analytisch te denken en overzicht en structuur te bieden. Graag hoor ik jouw verhaal, zodat we samen kunnen werken aan een toekomst waarin je jezelf minder in de weg zit. Ik vind het erg belangrijk dat je je op je gemak voelt en betrokken bent. Samenwerken is dan ook een essentieel onderdeel in mijn praktijk, welke je kunt vinden in Schiedam en Vlaardingen. 

Ik werk graag vanuit een open en dynamische communicatie, waarbij een grote rol is weggelegd voor de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Door samen te kijken naar jouw gedachten, gevoelens en gedrag, al dan niet in combinatie met de fysieke uitwerkingen hiervan, bepalen we het verloop van het traject. Je bent immers wie je bent, en dit hoeft dan ook niet drastisch verandert te worden. Het kan echter erg fijn zijn om meer inzicht in jezelf te creëren, zodat je jezelf (en anderen) beter gaat begrijpen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om je eigen gedrag aan te passen naar hoe jij het wilt hebben. Zo werken we aan een bepaalde mate van mentale flexibiliteit, om de controle wat meer los te durven laten en te vertrouwen op jezelf. 

Naast de begeleiding van (jong)volwassenen) vind ik het ook erg leuk en leerzaam om met kinderen te werken. Hun open en eerlijke manier waarop zij tegen de wereld aan kijken, inspireert en prikkelt mijn creativiteit. Ik vind het belangrijk dat kinderen (mentale) tools ontwikkelen waar ze de rest van hun toekomst iets aan hebben wanneer ze vastlopen en niet meer zichzelf kunnen zijn.

 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Angst / Fobie / Dwang
Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Conflict / Agressie
Depressie
Kinder en Jeugd
Psychosomatisch
Slaapproblemen
Sport / Prestatie
Weerbaarheid
Zingeving
Psychosomatische klachten
Aanpassingsproblemen
Chronische vermoeidheid
Faalangst
Lichamelijke klachten
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Somatoforme stoornis
Angst
Piekeren
Assertiviteitsproblemen
Balans tussen werk en privé
Negatief zelfbeeld

ACT
Diagnostiek
Cognitieve (gedrags)therapie
Mindfulness
Weerbaarheids training
Oplossingsgericht coachen
Provocatieve therapie
Groepssociale vaardigheidstraining
Lichaamsgerichte therapie
Oplossingsgerichte therapie
Pedagogiek
Persoonlijkheidsonderzoek
Positieve psychologie
RET
Stressmanagement
Teamcoaching
Coaching
Loopbaanadvisering
Cliëntgerichte (psycho)therapie
Online Therapie
Holistische Psychologie
Krachtgericht coaching

NIP
VSPN

Kinderen
Pubers
Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Alle leeftijden
Volwassenen

Schiedam

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden

Engels