Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Janet Lieffering

Psycholoog Oegstgeest


De Voscuyl 7
2341 BJ Oegstgeest

Bezoek mijn website
Psychologen Nederland

Psycholoog Oegstgeest

Janet Lieffering, psycholoog/coach in Oegstgeest

Over mij

 Ik ben in 1991 afgestudeerd in de klinische- en gezondheidspsychologie aan de Rijks Universiteit Leiden. Daarna heb ik 16 jaar gewerkt in de (preventieve) GGZ waarin ik trainingen en andere interventies gaf aan mensen (en hun familieleden) met lichte psychische klachten en verslavingsproblematiek. In 2007 ben ik overgestapt naar het hbo waar ik werkzaam ben als docent psychologie. Daarnaast ben ik als ZZP-er werkzaam als coach en trainer. Thema's voor mij zijn positieve psychologie, positieve gezondheid, oplossingsgerichte en krachtgerichte coaching/therapie.

Ook ik heb in mijn persoonlijk leven te maken gehad met de nodige tegenslagen, m.n. wat betreft mijn gezondheid. Hierdoor moet ik steeds weer op zoek naar een nieuwe balans en betekenis in mijn leven. Ik heb ook veel geleerd van deze ervaringen al is dit niet zonder verdriet en pijn geweest. Het heeft me echter gevormd tot wie ik nu ben en ook sterker gemaakt.

Mijn motto is inmiddels 'zonder tegenwind gaat een vlieger niet omhoog'. 

Ik werk vanuit de kernwaarden verbinding, authenticiteit, persoonlijke groei en een focus op wat goed gaat en wat ieder mens uniek maakt. Ik ben nieuwsgierig naar degene die tegenover mij zit, stel dus veel vragen en heb een luisterend oor. Ik vind het mooiste van mijn vak dat ik iemand kan motiveren en ontdekken om het beste uit zichzelf te halen, zodat je uiteindelijk zelf verder kunt. Mijn eigen levenservaringen maken dat ik ervan overtuigd ben dat je ook zelf invloed hebt op je leven.

Praktische en positieve aanpak gericht op kracht

Ik praat liever niet over 'problemen' en diagnoses', maar ga graag in gesprek waarin ik begeleiding bied voor datgene waar je last van hebt, en probeer dit te vertalen naar een vraag waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Ik geloof in de eigen kracht van mensen om te groeien en te veranderen en probeer vooral te kijken naar wat iemand al kan. De nadruk ligt op het versterken van jouw kwaliteiten, het accepteren van datgene waar je minder goed in bent en dat wat niet te veranderen is. Wat gaat goed, waar word je blij van? Waar wil je naartoe en wat zijn jouw mogelijkheden om deze doelen te bereiken?

Hoe 

Technieken die ik gebruik zijn oplossingsgerichte therapie en coaching, ACT en krachtgerichte coaching. De methode moet vooral goed bij je passen. Je moet je op je gemak voelen bij mij. Dat doe ik door ruimte te maken voor humor en vriendelijkheid. Mijn praktijk is aan huis, bereikbaar via een aparte ingang, gemakkelijk met de auto te bereiken en er is voldoende (gratis) parkeerruimte voor de deur.

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Burn-out / Stress
Ouderen / Senioren
Slaapproblemen
Weerbaarheid
Zingeving
Aanpassingsproblemen
Faalangst
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Piekeren
Assertiviteitsproblemen
Balans tussen werk en privé
Chronische ziekte
Negatief zelfbeeld
Levensfaseproblematiek
Stoppen met roken

Behandelmethodes

ACT
Cognitieve (gedrags)therapie
Mindfulness
SOVA-training
Oplossingsgericht coachen
Oplossingsgerichte therapie
Positieve psychologie
RET
Stressmanagement
Coaching
Holistische Psychologie
Krachtgericht coaching


Lid van

NIP
PsyNed

Doelgroep

Volwassenen

Regio

Regio Leiden

Praktijklocatie

Oegstgeest

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden

Extra Taal

Engels