Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

marit van Roijen

Psycholoog Amersfoort


Ariane 50
3824MB Amersfoort


Psychologen Nederland

Psycholoog Amersfoort

Met een mix van openheid, scherpte en relativering, creëer ik ruimte voor nieuwe invalshoeken, mogelijkheden en nieuw gedrag… 

Eerste gesprek:

Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaking en een eerste ontrafeling van jouw situatie en behoefte. Ik zal veel vragen stellen om een beeld te krijgen van de situatie en wie je bent als persoon. Daarnaast sta ik stil bij onze samenwerking, waarbij vertrouwen en een goed gevoel bij mij als therapeut, voorwaarden zijn voor  het starten van de therapie. 

Werkwijze 

In mijn sessies staan openheid, eerlijkheid en jezelf beter leren kennen centraal. Ik zal je middels mijn interventies uitdagen om steeds meer tot je eigen kern te komen. Wie ben jij? en waar liggen jouw behoeften en waar liggen je belemmeringen?  Ik ben een scherp luisteraar en luister zonder te oordelen en zet je middels mijn open vragen aan het denken.  Hierbij hanteert ik een mix van diepgang en pragmatisme. Wat werkt nu voor jou, waarbij ik de diepgang naar het achterhalen van onderliggende mechanismen, niet schuw. 

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende therapievormen, zoals de cognitieve gedragstherapie en ACT (Acceptance and Commitment therapy). Cognitieve Gedragstherapie gaat ervan uit dat problemen ontstaan en in stand worden gehouden door gedachten en gedrag. Deze therapievorm geeft je inzicht in de patronen die je hebt, zodat je ze vervolgens kan doorbreken en je klachten af zullen nemen. Acceptance and Commitment Therapie is gericht op het leren omgaan met obstakels die we niet altijd kunnen beïnvloeden. Op deze manier kun je aandacht en energie besteden aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn en de keuzes maken die hierbij passen.

De kunst van het leven

Het ‘leven’ leven is een kunst op zich. De hang naar geluk, kan een gezonde omgang met ongeluk in de weg staan.  Ik vind het belangrijk om beide facetten van het leven toe te laten en hun onderliggende doelen te waarderen en te accepteren. Jezelf recht en eerlijk in de spiegel kijken en ook de minder fraaie kanten van jezelf en je leven laten zien, vind ik een vereiste voor groei en acceptatie van jezelf. Waardoor de kunst van het leven mogelijk binnen handbereik komt… 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Angst / Fobie / Dwang
Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Echtscheiding
Psychosomatisch
Ouderen / Senioren
Rouw en verlies
Weerbaarheid
Zingeving
Fobie
Psychosomatische klachten
Faalangst
Ongewenste kinderloosheid
Scheidingsproblematiek
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Hyperventilatie
Overgangsklachten
Angst
HSP
Piekeren
Hoogbegaafdheid

Behandelmethodes

ACT
Cognitieve (gedrags)therapie
Mindfulness
Oplossingsgericht coachen
Oplossingsgerichte therapie
Positieve psychologie
RET
Rouw en verliesverwerking
Stressmanagement
Coaching
Loopbaanadvisering
Psychotherapie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NIP
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Amersfoort

Praktijklocatie

Amersfoort

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden

Extra Taal

Engels