Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Carlinde Schoonen

Psycholoog Almelo


Wijkcentrum De Schöppe,Clematisstraat 2
7601 EJ Almelo


Psychologen Nederland

Psycholoog Almelo

Welkom

Ik ben Carlinde Schoonen, psycholoog in Almelo.

Ik ben psycholoog geworden omdat ik geïnteresseerd ben in het denken en doen van mensen en graag problemen die iemands pad kunnen kruisen wil helpen overwinnen. Het valt me op, ook vaak bij mijzelf, hoe sterk datgene wat je denkt, voelt en doet met elkaar verbonden zijn. Herken je dat? Soms weet je niet eens meer wat het eerst was en is het een hele puzzel om je gedachten goed onder woorden te brengen. Gelukkig is het mogelijk om hier helderheid in te krijgen. Je wordt dan niet meer overmand door emoties, maar je kunt er meer op een afstandje naar kijken, ze beter begrijpen en laten afnemen. Tijdens de gesprekken leer je veel over jezelf en krijg je mogelijkheden aangereikt om zelf problemen op te kunnen lossen. Ook voor de toekomst.Cognitieve Gedragstherapie is de basis van waaruit ik werk, maar ik kijk daarbij altijd naar wat het best bij jou past. 

Meer over mijzelf

Mensen omschrijven me als empathisch, betrokken, positief en open-minded. Ik kijk niet alleen naar het probleem of de vraag waarmee je komt, maar leer je graag als gehele persoon kennen. Bijvoorbeeld; wat en wie zijn voor jou belangrijk en waar voel jij je prettig bij? Het is voor mij belangrijk dat je jezelf kunt zijn als je bij me komt. Net als ieder ander krijg ik wel eens te maken met lastige dingen, 'obstakels op de weg', waarvan ik veel heb geleerd, zoals relativeren. Het is fijn dat ik deze levenservaring kan gebruiken in mijn werk als psycholoog. 

Wat wil ik je meegeven?

Allereerst dat je jezelf niet veroordeelt om gedachten of gevoelens die je niet prettig vindt. Wanneer we deze gaan onderzoeken, blijkt dat ze meestal heel begrijpelijk zijn, maar niet (meer) functioneel. Daardoor kunnen ze je problemen geven. Ook vind ik het belangrijk om je het vertrouwen te geven dat je over voldoende mogelijkheden beschikt om jezelf te herstellen. In therapie zul je ervaren hoe je deze kwaliteiten kunt inzetten om problemen te overwinnen. Dat geeft zoveel vrijheid!

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Depressie
Ouderen / Senioren
Rouw en verlies
Weerbaarheid
Zingeving
Dwang
PTSS
Psychosomatische klachten
Aanpassingsproblemen
Chronische vermoeidheid
Faalangst
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Overgangsklachten
Angst
HSP
Nazorg bij kanker
Piekeren

Behandelmethodes

ACT
Cognitieve (gedrags)therapie
Mindfulness
Oplossingsgerichte therapie
Positieve psychologie
Cliëntgerichte (psycho)therapie
Online Therapie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NIP
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Almelo

Praktijklocatie

Almelo

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden