Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Katja ten Dam-Flik

Psycholoog Amsterdam


Willemsparkweg 163-1
1071GZ Amsterdam


Psychologen Nederland

Psycholoog Amsterdam

 Mijn naam is Katja ten Dam. Ik ben psycholoog, coach en trainer. 

Ben je op zoek naar iemand die je kan begeleiden in jouw persoonlijke ontwikkeling? Je voelt dat je niet uit het leven haalt wat je er uit zou willen halen. Of zit je vast in bepaalde patronen en weet je niet goed hoe die te doorbreken? Voel je je machteloos in een bepaalde situatie en wil je simpelweg de regie weer terug over je leven? Sta je non stop 'aan' terwijl je eigenlijk behoefte hebt aan ontspanning of verdieping? Voel je je burned out en kan je niet meer goed slapen? Kan je niet goed nee zeggen en je eigen grenzen aangeven, waardoor je snel in conflict situaties terecht komt? Is de werk /  privé balans ver te zoeken of voel je je niet meer in contact met jezelf? Sta je voor moeilijke keuzes in je carrière of privé? 

Middels verschillende oplossingsgerichte coach methodieken en oefeningen gaan we samen een doelgericht traject in. Denk hierbij aan RET waarbij we vooral disfunctionele gedachten gaan uitdagen, Voice Dialogue waarin belemmerende gedachten of ideeën opgespoord worden, Transactionele Analyse, ontspanningsoefeningen en oefeningen uit  NLP. 

Ik integreer mijn kennis uit arbeid, organisatie & gezondheid psychologie met mijn ervaringen als psycholoog, coach, ondernemer, bestuurder, performer, vriend en moeder. Dankzij het feit dat ik al jaren de Transcendente Mediatie praktiseer, kan mijn intuïtie ook een zinvolle rol spelen.  En natuurlijk wordt er ook gelachen! Voelen, denken, bewust worden en doen vormen de basis werkwoorden. 

Mijn specialiteit is het behandelen van burnout en het begeleiden van het re-integratie proces. Ook werk ik veel met high potentials die zo gedreven zijn dat ze daarin kunnen lopen. 

Het uitgangspunt is een basis van gelijkwaardigheid en respect, waarin ik de focus richting de gestelde doelen bewaak. Veranderen (het loslaten van ingebedde patronen of ideeën)  is niet altijd gemakkelijk en vergt motivatie en oefening. Wanneer het nodig is confronteer ik op empathische wijze en zonder oordeel. De sessies zijn client based waarbij de client zelf centraal staat en de verantwoordelijkheid voor haar/zijn eigen proces neemt. 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Conflict / Agressie
Echtscheiding
Relatieproblemen
Weerbaarheid
Zingeving
Samengestelde gezinnenproblematiek
Chronische vermoeidheid
Faalangst
Scheidingsproblematiek
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Overgangsklachten
Angst
Piekeren

Behandelmethodes

Oplossingsgericht coachen
Muziektherapie
Positieve psychologie
RET
Scheidingsbegeleiding
Spirituele coaching
Stressmanagement
Transactionele analyse
Voice dialogue
Coaching
Loopbaanadvisering
Cliëntgerichte (psycho)therapie
Wandelcoaching
Holistische Psychologie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NIP
NOBCO
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Amsterdam

Praktijklocatie

Amsterdam

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden
Buiten kantoortijd: weekend

Extra Taal

Engels
Frans