Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Riet de Haan

Therapeut Den Haag


Gentiaan 73
2498 EB Den Haag


Psychologen Nederland

Therapeut Den Haag

Welkom in mijn praktijk voor relatietherapie. In mijn praktijkruimte aan huis begeleid ik stellen bij het herstel van hun relatie. Een liefdevolle relatie is prachtig, maar niet vanzelfsprekend. Door opeenstapeling van pijn en onbegrip in je relatie kun je behoorlijk van slag zijn. Je raakt elkaar kwijt en weet elkaar niet meer te bereiken.   Relatietherapie (EFT) kan je helpen om je weer verbonden te voelen.  

Hoe werkt EFT?  

Met emotionally focused therapy (EFT) help ik je kwetsbaarheden te ontdekken en oog te krijgen voor patronen in je relatie die averechts werken. Later in het behandeltraject worden zachte emoties ervaren en worden toon en blik naar elkaar toe zachter. Er komen weer momenten van verbinding. Je ontdekt wat je van elkaar nodig hebt en je kan hierover met elkaar praten. Moeilijke onderwerpen zijn dan minder zwaar beladen en praktische problemen zijn makkelijker op te lossen. EFT is gebaseerd op jarenlang onderzoek. Uit buitenlands onderzoek blijkt dat zo'n 70% van de stellen verbetering in hun relatie ondervindt; ook in Nederland loopt een onderzoek naar de effectiviteit van EFT. 

Iets over mezelf

Cliënten beschrijven mij als betrokken, integer en geïnteresseerd. Ik ben onder de indruk van de verschillen tussen mensen en kijk er graag naar. Pas op latere leeftijd ben ik me meer systematisch gaan verdiepen en heb enthousiast een studie psychologie afgerond. Vanaf die tijd heb ik een warme belangstelling voor duurzame relaties. 37 jaar ben ik nu getouwd. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niet altijd even gemakkelijk was. Zeker in het begin niet. Mijn man en ik halen nu allebei plezier uit onze relatie en genieten van onze kinderen en kleinkind. In mijn loopbaan heb ik verschillende functies gehad. Sinds een paar jaar werk ik met veel voldoening naast mijn eigen praktijk ook parttime voor een psychologenpraktijk. Ontwikkeling in mijn vakgebied is belangrijk en ik hou graag vakliteratuur bij. Meer verbondenheid en  creativiteit in een relatie - daar ga ik voor. 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Relatieproblemen

Behandelmethodes

Relatietherapie

Titel / registratie

Therapeut

Lid van

NIP
EFT
PsyNed

Regio

Regio Den Haag

Praktijklocatie

Den Haag

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden