Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Carina de Maaijer

Therapeut Koewacht


Het Zand 33A
4576 CD Koewacht


Psychologen Nederland

Therapeut Koewacht

Na een administratieve carrière van 20 jaar, besloot ik om alsnog een opleiding te volgen tot wijkverpleegkundige. Psychologie was een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Boeiend als ik deze materie vond, besloot ik mij verder te verdiepen en te scholen in psychosociale therapie. Ik heb daarna de tweejarige opleiding tot counselor, de vierjarige opleiding tot contextueel hulpverlener en de basis en verdiepingstraining EFT relatietherapie gevolgd.

Contextuele Therapie

Ik werk bij individuele cliënten met het theoretisch kader van de Contextuele Therapie . Samen met de cliënt onderzoek ik zijn/haar familiegeschiedenis. Belangrijk daarbij is dat de cliënt contact krijgt met hem/haar aangedaan onrecht. Evenals te ontdekken wat zijn/haar ,vaak ongeziene, verdiensten in het gezin van herkomst waren. Het niet goed doen is absoluut niet gelijk aan het niet goed genoeg zijn. Het stelt mensen in staat het opgebouwde negatieve zelfbeeld om te buigen naar een positief zelfbeeld. 

Emotionally Focussed Couple Therapie

Emotie stuurt gedrag en gedrag roept emotie op. Vaak belanden partners in een vicieuze cirkel van gedragingen. Uiteraard is alleen het gedrag zichtbaar. Door welke dieperliggende (onbewuste) emotie(s) gedrag wordt aangestuurd is voor de betrokken partners meestal niet zichtbaar. Samen met de partners zoek ik naar vastgeroeste gedragspatronen, die steeds opnieuw leiden tot boosheid, ergernis en soms ook wel agressie. Emoties kunnen zeer heftig zijn en laten zich op een gegeven moment niet meer wegduwen hoe graag men dat soms ook zou willen. 
Elk mens, man of vrouw, ervaart een fundamentele behoefte aan liefde en aanvaarding. Een liefdesrelatie is zo'n relatie. Waar het om gaat is dat beide partners in staat zijn op elkaars emoties en behoeften af te stemmen, deze te respecteren en te reageren. EFT helpt partners hierbij.
 
 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Burn-out / Stress
Depressie
Echtscheiding
Incest verleden
Kinder en Jeugd
Relatieproblemen
Rouw en verlies
Slaapproblemen
Weerbaarheid
Psychosomatische klachten
Samengestelde gezinnenproblematiek
Chronische vermoeidheid
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Lichamelijke klachten
Ongewenste kinderloosheid
Overgewicht door belast verleden
Scheidingsproblematiek
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Problematiek bij seksueelmisbruik
Hyperventilatie
Angst

Behandelmethodes

Systeemtherapie
EFT Relatietherapie
Contextuele therapie
Gezinstherapie
Ouderbegeleiding

Titel / registratie

Therapeut

Lid van

NVPA
PsyNed

Doelgroep

Pubers
Jong volwassenen
Volwassenen

Regio

Regio Terneuzen

Praktijklocatie

Koewacht

Praktijkuren

's ochtends
Buiten kantoortijd: avonden
Buiten kantoortijd: weekend