Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Hilda Wardenier

Therapeut Meppel


Nijeveenseweg 143
7942 JL Meppel


Psychologen Nederland

Therapeut Meppel

Systeemtherapie – individuele therapie – relatietherapie – (samengestelde) gezinstherapie - opvoedondersteuning. 

Binnen een sociaal systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen, ook al kan de intensiteit van relaties binnen systemen variëren. 

Klachten van de één worden beïnvloed door de anderen in het systeem en vice versa. Systeemtherapie maakt gebruik van dit inzicht en richt de behandeling op zowel de aangemelde problematiek als op de relaties en reactiepatronen in het gezin. 

Mensen kunnen zowel individueel als samen met anderen (partner / gezin / familieleden / collega’s) in therapie. Enkele voorbeelden van thema’s waarvoor je bij mij terecht kunt zijn: complexe scheiding, ouder / kind problematiek, opvoeding, complexe fase overgangen individueel of binnen het gezin (bijvoorbeeld puberteit / lege nest), burn-out, iemand in het gezin heeft een beperking of ziekte, rouw, vastgelopen relaties. 

Samen kunnen we, in vertrouwelijkheid en veiligheid, werken aan herstel van de regie over jouw leven!

Mijn naam is Hilda Wardenier, woonachtig te Meppel. 

Ik vertel graag wat ik doe en waarom. Ik ben betrokken, duidelijk, rustig en heb veel geduld. Ik ben geïnteresseerd in verhalen van mensen en in ieders standpunt of visie op het verhaal. 

Ik werk graag visueel en breng samen met jou in kaart hoe interactie patronen lopen. Ik maak hierbij gebruik van tekeningen / voorwerpen / poppetjes e.d. en kies passende interventies vanuit de verschillende methodieken. 

Mijn doel is om inzicht te geven daar waar patronen zich herhalen en beweging te krijgen in hetgeen vast gelopen is. Ik heb aandacht voor ieders kracht / kwetsbaarheid / “schild” en het effect daarvan op de ander. 

Ik bekijk de individuele problemen in hun relationele context. Dat vergroot het aantal oplossingsmogelijkheden. Positieve krachten uit het systeem worden benut en tegenwerkende krachten sneller opgespoord. 

In verschillende therapie vormen spelen thema’s als autonomie versus verbondenheid een rol. 

Tijdens de therapie wordt er rekening gehouden met omgevingsfactoren als werk, school, buurt, religie en cultuur die invloed kunnen hebben op de klacht of het probleem. 

Mijn praktijk aan huis is in aanbouw. De verwachting is dat deze in het jaar 2020 helemaal af zal zijn. Tot die tijd kan ik in overleg met jou een ruimte huren of ambulant werken (bij u thuis). 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Autisme
Echtscheiding
Kinder en Jeugd
Relatieproblemen
Weerbaarheid
Samengestelde gezinnenproblematiek
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Scheidingsproblematiek
Verstandelijke beperking

Behandelmethodes

Systeemtherapie
Relatietherapie
Oplossingsgericht coachen
Ouderadviesgesprekken
Gezinstherapie
Ouderbegeleiding

Titel / registratie

Therapeut

Lid van

NVRG
PsyNed

Doelgroep

Alle leeftijden

Regio

Regio Assen
Regio Emmen
Regio Emmeloord
Regio Zwolle


Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden
Buiten kantoortijd: weekend

Extra Taal

Engels