Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

lilian ramdien

Psycholoog Leeuwarden


fonteinland 7
8913CZ Leeuwarden


Psychologen Nederland

Psycholoog Leeuwarden

Mijn naam is Lilian Ramdien. Na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs en de hulpverlening ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik geef individuele psychologische begeleiding en coaching en heb veel ervaring met studenten en (jong)volwassenen die vastlopen in hun studie/werk/relatie en veel stress ervaren. Ik denk niet in hokjes en diagnoses. Centraal staat jouw verhaal en hulpvraag. 

Mensen ervaren mij als open, betrokken en direct. Als het nodig is ben ik confronterend en hou ik een spiegel voor. We onderzoeken de klachten die zich nu voordoen en hoe je daar op reageert zodat je inzicht krijgt in je gedrag. Vervolgens kijken we wat er mogelijk is om tot ander gedrag te komen. Om nieuwe resultaten te krijgen, moet je namelijk ook andere dingen ondernemen. Wie hetzelfde blijft doen, zal hetzelfde resultaat krijgen.

Het eerste gesprek is om kennis te maken. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt zodat je zo goed mogelijk je verhaal kan vertellen. Tijdens dit gesprek probeer ik een goed beeld te vormen van wie jij bent. Zo ontstaat er een totaalbeeld, van zowel de klachten als de positieve aspecten. Ook probeer ik een duidelijk beeld te krijgen van je hulpvraag. Wat wil je bereiken? En op welk moment zou je merken dat je klacht verdwenen was?

Ik gebruik enerzijds verschillende theorieën, technieken en gespreksvormen aangevuld met levenservaring, intuïtie en creativiteit. Ook kan het zijn dat ik huiswerkopdrachten meegeef. Het met je hoofd snappen is één ding, maar het doorvoelen en het praktisch maken in het dagelijks leven is bestendiger. Oefening baart kunst. Het gaat er namelijk niet zozeer om dat ik problemen wegneem, maar dat jij leert om er op een andere manier mee om te gaan. Dat is de essentie van therapie.

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland .

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Burn-out / Stress
Culturen / Migratie
Depressie
Echtscheiding
Zingeving
Aanpassingsproblemen
Scheidingsproblematiek
Zelfbeeld
Piekeren

Behandelmethodes

ACT
Mindfulness
Oplossingsgerichte therapie
Ouderadviesgesprekken
Pedagogiek
Coaching
Online Therapie
Ouderbegeleiding

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NVO
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Leeuwarden

Praktijklocatie

Leeuwarden

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden

Extra Taal

Engels