Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Rolanda Bonte-Veraart

Psycholoog Rosmalen


Striensestaat 35
5214 AW Rosmalen


Psychologen Nederland

Psycholoog Rosmalen

Er zijn vele aanleidingen die psychische klachten kunnen veroorzaken. Ieder mens ervaart zijn klachten op zijn eigen unieke wijze. Wat zij echter allemaal met elkaar gemeen hebben is dat zij spanning geven en je kunnen hinderen in je dagelijks functioneren. Je kunt ook gaan ervaren dat je door je klachten jezelf niet meer kunt zijn. Je klachten kunnen verergeren en soms komen er zelfs nieuwe klachten bij.

Mogelijk heb je zelf al geprobeerd om hier verandering in aan te brengen.  Als je hier echter zelf niet uit komt is het zinvol om professionele hulp in te schakelen.

Waarvoor kun je bij mij terecht

In mijn praktijk bied ik begeleiding bij vele soorten klachten. Denk hierbij aan spannings- en stress klachten, burn-out, depressie, werkgerelateerde problematiek, re-integratie, loopbaanvragen. 

Werkwijze

Aansluiten bij de persoon die voor me zit vind ik van het grootste belang. Dat betekent dat ik ook de werkvormen hier op afstem; is het ene traject vooral cognitief van aard, het volgende kan juist heel praktisch of creatief worden aangepakt. 

Uiteraard kunnen binnen een traject ook verschillende stijlen aan bod komen.

Mijn uitgangspunt is het hier en nu. Maar ook wordt er regelmatig teruggeblikt en gekeken naar het ontstaan van bepaalde patronen en ideeën. De focus ligt vooral op wat al goed gaat en waar iemand heen wil (wat is zijn/haar doel?) en hoe daar te komen. Regelmatig worden inzichten vertaald naar concrete opdrachten waar iemand, tussen de gesprekken in, mee aan de slag gaat. Hierdoor blijft het niet alleen bij ‘praten over’ maar krijgt de gewenste verandering ook vorm in relaties en het dagelijkse leven.

Tijdens de behandeling werk ik met een combinatie van methodieken en benaderingen, afhankelijk van de klacht, het proces, en de behoefte van de cliënt. Daarmee verschilt de behandeling en aanpak van persoon tot persoon.

Enkele methodieken die ik gebruik: ACT, EMDR, Positieve psychologie, NLP, Mindfulness, socratisch coachen, RET, Career Story Interview Savickas.

Daarnaast geef ik psycho-educatie die jou helpt je kennis te vergroten en je eigen gedrag te leren herkennen en begrijpen. 

In de begeleiding staan centraal:

- Het bevorderen van bewustwording, (zelf)kennis en (zelf)inzicht

- Het bevorderen van persoonlijke groei en ontwikkeling

- Het bevorderen van zelfvertrouwen en eigenwaarde

Wie ben ik?

Ik ben een rustige, open en toegankelijke persoonlijkheid met humor en creativiteit. Mijn interesse voor de mens en zijn psyche (denken, voelen en gedrag) heb ik al van kinds af aan. Ik hou van mijn vak en doe regelmatig aan (bij)scholing en werk ook aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.In het contact word ik ervaren als deskundig, zorgvuldig, hartelijk, respectvol en aandachtig. 

Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Tijdens de begeleiding nodig ik je uit jezelf te onderzoeken en nieuwe inzichten op te doen. Soms ontdek je dingen die pijnlijk of confronterend zijn. Soms ook kun je daar niet omheen en is het juist nodig hier doorheen te gaan. Ik ondersteun je daarbij. Begeleiding gebeurd binnen een veilige en vertrouwde omgeving.  Als je in begeleiding wilt komen is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken.

Werkwijze

Tijdens een korte telefonische intake kun je je situatie aangeven. Met deze informatie gaan wij het eerste intakegesprek in. Tijdens de intakefase gaan we dieper in op dat waar je in vastloopt. Ik geef je vervolgens mijn visie op jouw situatie en doe een begeleidingsvoorstel. Als dit jou aanspreekt kan de begeleiding starten.

Tussentijds evalueren we of we nog op de goede weg zitten. Indien nodig wordt er bijgesteld.

Aan het einde van de begeleiding kijk je naar de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt, naar wat je geleerd hebt en naar hoe je dit zelf in de toekomst verder kunt voortzetten.

Wil jij graag verandering aanbrengen in jezelf en jouw situatie en spreekt bovenstaande je aan dan ben je van harte welkom! 

Rolanda Bonte

 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Arbeid en organisatie
Burn-out / Stress
Depressie
Psychosomatisch
Slaapproblemen
Zingeving
Psychosomatische klachten
Voeding
Werkgerelateerde problematiek
Zelfbeeld
Somatoforme stoornis
NAH
Piekeren

Behandelmethodes

ACT
Cognitieve (gedrags)therapie
Mindfulness
Oplossingsgericht coachen
EMDR bij type 1 trauma
Hartcoherentie
Oplossingsgerichte therapie
PMT
Positieve psychologie
RET
Stressmanagement
Voice dialogue
Coaching
Loopbaanadvisering
Online Therapie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NIP
PsyNed

Doelgroep

Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Den Bosch

Praktijklocatie

Rosmalen

Praktijkuren

's ochtends
's middags
Buiten kantoortijd: avonden

Extra Taal

Engels