Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Hannah Andringa

Psycholoog Arnhem


Meester E.N. van Kleffensstraat 6
6842 CV Arnhem


Psychologen Nederland

Psycholoog Arnhem

Mijn naam is Hannah. Geïnteresseerd, gedreven en betrokken. Creatief, snel en analytisch.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de mens. Waarom doet hij/zij wat hij doet? Waarom doe ik wat ik doe? Ik ging studeren: psychologie, orthopedagogiek, filosofie en theologie. Zo ging ik een carrière als wetenschapper tegemoet. Totdat een fietsongeluk met hersenletsel als gevolg mijn leven op zijn kop zette. Opeens moest ik al mijn verworven kennis ook in mijn eigen leven toepassen. Een hele k(l)u(n)s(t) en een proces van jaren. Met onder andere als gevolg dat ik besloot om als behandelend psycholoog en therapeut verder te gaan. Omdat ik graag als professional nabij wil zijn bij de Ander, opdat dit leidt tot welzijn. Hoe ik dat het beste kan doen daar neem ik mijn leven voor, om te leren hoe naast mijn hoofd ook mijn hart en handen hieraan kunnen bijdragen. 

Met mijn praktijk wil ik samen met jou kijken hoe jij in jouw leven hoop in de praktijk kunt brengen. Hoop zie ik als een punt op de horizon: een doel/verlangen dat je graag wilt bereiken en waar je ook voor wilt werken. Alleen hoe doe je dat? En wat als je de hoop bent verloren? Want juist in het leven van alledag, zijn er voor iedereen soms dingen die je zou willen maar die niet lukken waar je zelf geen grip op krijgt. We hebben allemaal een geschiedenis die ons heeft gevormd en beïnvloed. Vaak speelt het nog steeds een rol in ons leven hier en nu. Ondanks dat we ons daar niet meer door willen laten beïnvloeden, doet dat het (vaak onbewust) wel. Hoe je daarmee omgaat, en ook daadwerkelijk verder komt op weg naar meer tevredenheid en plezier, grip en inzicht, daar wil ik mij op richten. 

De coaching en therapie die ik bied is in principe voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Voor iedereen die in de realiteit van het snel veranderende leven -met de uitdagingen en het lijden dat daar (soms) bij hoort- vooruit wil kijken en verder wil komen op een gezonde manier.

Ik houd de nieuwe (wetenschappelijke) inzichten over persoonlijke ontwikkeling in combinatie met o.a. opvoeding & ouderschap, hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit, trauma, hersenletsel en de nieuwe neurologische inzichten actief bij en werk vaak en graag met studenten, jongvolwassenen en jonge ouders. 

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Ik behandel

Burn-out / Stress
Concentratie, Leren
Depressie
Kinder en Jeugd
Psychosomatisch
Ouderen / Senioren
Rouw en verlies
Slaapproblemen
Trauma
Weerbaarheid
Zingeving
Psychosomatische klachten
Faalangst
Hechting, vertrouwen, intimiteit
Ongewenste kinderloosheid
Zelfbeeld
Angst
HSP
NAH
Piekeren
Hoogbegaafdheid

Behandelmethodes

ACT
Cognitieve (gedrags)therapie
EMDR
Mindfulness
Oplossingsgericht coachen
Focusing
Hypnotherapie
Lichaamsgerichte therapie
Oplossingsgerichte therapie
Ouderadviesgesprekken
Pedagogiek
Positieve psychologie
Rouw en verliesverwerking
Spirituele coaching
Voice dialogue
Coaching
Psychotherapie
Cliëntgerichte (psycho)therapie
Wandelcoaching
Kortdurende psychodynamische therapie (KPT)
Holistische Psychologie

Titel / registratie

Psycholoog

Lid van

NFG
VIT
PsyNed

Doelgroep

Pubers
Jong volwassenen
Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Regio

Regio Arnhem

Praktijklocatie

Arnhem

Praktijkuren

's ochtends
's middags

Extra Taal

Engels