Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Hoe ga je om met conflicten en agressie?

 

Wanneer er in de persoonlijke situatie conflicten heersen of wanneer iemand te maken heeft met agressie, dan is het raadzaam om daar hulp bij te zoeken. Soms is een conflictsituatie niet lichamelijk bedreigend en kan een mediator hulp bieden tussen een aantal partijen. Bijvoorbeeld in begeleiding van conflictoplossing en verandertrajecten in bedrijven.

 

Huiselijk geweld

Wanneer er bij een conflict agressie wordt gebruikt, lopen conflictsituaties uit de hand. In het geval van (het vermoeden van) huiselijk geweld kunt u informatie inwinnen op www.vooreenveiligthuis.nl of www.huiselijkgeweld.nl.

Agressie is een reactie op een situatie. De agressor voelt woede en uit deze woede in agressie. Deze agressie kan gericht zijn op een ander persoon, een dier of een voorwerp. Soms is de agressie ook op zichzelf gericht. Dit kan zich uitten in het slaan van het slachtoffer, gooien met voorwerpen, opzettelijk schade toebrengen aan bezittingen, verbale agressie, kleinerende opmerkingen en dreigementen.

 

Behandeling

Er zijn verschillende benaderingen van het probleem. Samen met een psycholoog kunt u bepalen welke behandeling voor u van toepassing zou kunnen zijn. Dit kan een weerbaarheidstraining zijn, agressieregulatietraining of een mediation-traject.

 

Boekentip:

 

Wat kun je doen als je te snel boos wordt

€ 14,90


Donatie aan Hersenstichting:
€ 1,41
(via YouBeDo)

Wat kun je doen als je te snel boos wordt


Kinderen hebben de neiging om boosheid te ervaren als iets wat hun overkomt. Ze vinden het niet leuk wat iemand zegt of doet en – BAM! – ze worden boos. Wat kun je doen als je te snel boos bent helpt kinderen deze passieve reactie op boosheid te veranderen. Het leert hun een nieuwe manier om over boosheid na te denken, en geeft hun gereedschappen die ze kunnen gebruiken om minder fel te reageren als er iets fout gaat.
Duidelijke stap-voor-stap instructies en opdrachten om te tekenen en te schrijven helpen kinderen zich nieuwe vaardigheden aan te leren die samenhangen met het verminderen van hun probleem.

Wat kun je doen als je te snel boos bent verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

De auteur, Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders.

Doelgroep: ouders en kinderen met overzichtelijke problemen; therapeuten; kindercounselors en iedereen die professioneel met kinderen werkt.

 

 

 

Zoek een Psycholoog bij jou in de buurt:

 


Bel ons: 085-3035740

 

Wat wij bieden

  • Geen wachtlijst
  • Heldere Informatie
  • Persoonlijk Advies
  • Professionaliteit aan de telefoon

 

Partners

bigmove vitaalpunt fysius fysio bram