Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Wat is autisme?


Autisme is een pervasieve ontwikkelingsstoornis. Autisme heeft invloed op de verwerking van informatie op meerdere manieren. Veel mensen met autisme hebben moeite met sociale interactie en communicatie, sensorische gebreken en een slechte motorische coördinatie. Autistische mensen hebben vaak beperkte en het voeren van repetitief gedrag.


De symptomen van autisme variëren sterk, het bestaat uit meerdere aandoeningen samen; Autisme Spectrum Stoornis. Asperger is een aandoening vaak aangeduid als "hoogfunctionerend" autisme. Sommige mensen met autisme hebben een lage intelligentie, terwijl anderen heel intelligent zijn.


Autisme manifesteert meestal voor de leeftijd van twee jaar. Het beïnvloedt veel meer mannen dan vrouwen. De frequentie van de diagnose steeg in de afgelopen 20 jaar. Niemand weet zeker wat de oorzaak van autisme is, maar een groot aantal studies koppelen aan geavanceerde moeder en / of de vaderlijke leeftijd bij de conceptie.


Sommige onderzoeken suggereren dat autisme een "extreem mannelijk brein" weerspiegelt omdat mensen met de aandoening hebben vaak een obsessie met details en systematiseren, maar zijn laag op empathie vermogen. Er is geen behandeling voor autisme, hoewel sommige symptomen kunnen verbeteren door de jaren heen.