Filter op

Plaats

· Alkmaar· Almelo· Almere· Alphen a/d Rijn· Amersfoort· Amstelveen· Amsterdam· Angeren· Apeldoorn· Arnemuiden· Arnhem· Assen· Augustinusga· Baarle-Nassau· Barendrecht· Barneveld· Bemmel· Bergen NH· Bergen op Zoom· Beuningen· Beverwijk· Bilthoven· Bloemendaal· Borgercompagnie· Boxtel· Breda· Broek in Waterland· Bunnik· Bunschoten-Spaken...· Bussum· Capelle aan den I...· Chaam· Cuijk· Den Bosch· Den Haag· Den Helder· Deventer· Doesburg· Doetinchem· Dokkum· Dongen· Doornenburg· Dordrecht· Drachten· Drachten· Dronten· Eelde· Eindhoven· Elst· Emmeloord· Emmen· Enschede· Ermelo· Etten-Leur· Friesland· Gendt· Gennep· Goes· Gouda· Groenlo· Groningen· Haarlem· Harderwijk· Haren· Heemstede· Heerenveen· Heerhugowaard· Heino· Hendrik Ido Ambac...· Hengelo· Herveld· Hilversum· Hoofddorp· Hoogland· Horst· Houten· Huissen· Huizen· IJmuiden· IJsselmuiden· Joure· Kampen· Leeuwarden· Leiden· Leidschendam· Lemmer· Lent en Oosterhout· Leusden· Lichtenvoorde· Limburg· Lingewaard· Lochem· Loon· Maarssen· Maasdam· Maastricht· Made· Malden· Melick· Meppel· Middelburg· Middelharnis· Muiderberg· Nieuwegein· Nijkerk· Nijmegen· Noordwijk· Norg· Oosterhout· Oud-Beijerland· Overveen· Papendrecht· Pijnacker· Purmerend· Putten· Ridderkerk· Rijen· Rijswijk· Roden· Roden· Roerdalen· Roermond· Rosmalen· Rotterdam· Rutten· Ruurlo· Schiedam· Schoorl· Sliedrecht· Soest· Sprang-Capelle· Stadskanaal· Swolgen· Test Plaats· Tilburg· Utrecht· Valkenswaard· Veendam· Veenendaal· Veghel· Veldhoven· Velsen· Venlo· Venray· Voorburg· Voorschoten· Waalwijk· Waddinxveen· Wageningen· Wassenaar· Westerbroek· Wijchen· Winterswijk· Wormerveer· Zaanstad· Zeeland· Zeewolde· Zeist· Zelhem· Zierikzee· Zoetermeer· Zutphen· Zwijndrecht· Zwolle
meer...

Specialisme

Behandelmethode

Titel / registratie

Soort praktijk

Levensbeschouwing

Geslacht

Leeftijdsgroep

Contract met

Lid van

Aangesloten bij


Toon bewaarde profielen

Psycholoog Cognitieve-(gedrags)therapie · Dronten ...

Peter de Kruijf

Psychologenpraktijk de Kruijf - Breda

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Rouwverwerking  

Psychologenpraktijk de Kruijf is gevestigd in Breda en Waddinxveen. U kunt terecht voor klachten van: Depressie, Angst en paniek, Burn-out en Stress, Rouw- en verliesverwerking, PTSS, Zelfvertrouwen en zelfwaardering.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door:

 • Oplossingsgerichte aanpak
 • Praktische en nuchtere gesprekken
 • Persoonlijke op maat gemaakte behandeling
 • Duidelijk, open en transparant
 • Veilig en vertrouwd

 

Mijn achtergrond

Vele jaren ben ik werkzaam geweest in het onderwijs als leraar biologie, gezondheidskunde en in het praktijkonderwijs. Daarnaast was ik mentor en vertrouwenspersoon voor leerlingen. Mijn interesse in de problematiek waar leerlingen mee kampen heeft me doen besluiten een studie psychologie te gaan volgen.

Nadat ik het universitair diploma in de psychologie heb behaald, ben ik werkzaam geweest als psycholoog in een eerstelijns psychologenpraktijk. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot GZ-psycholoog en daarnaast volg ik regelmatig aanvullende cursussen.

 


Psycholoog in:

Breda
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Vera Kruiver

NeuroCare Group

Supervisie van BIG-registratie   Orthopedagoog   Neurofeedback therapeut BCIA  
ADHD / ADD   Depressie   Kinder en Jeugd   Trauma  

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Psychologenpraktijk Brainclinics als behandelaar voor kinderen, jeugdigen en volwassenen. Brainclinics is gespecialiseerd in de behandeling van Depressie en ADHD, waarbij de therapie doorgaans bestaat uit een combinatie van gesprekstherapie met innovatieve technieken als rTMS en Neurofeedback. Daarnaast bieden wij eerstelijns psychologische hulpverlening aan bij allerlei psychische klachten en problemen. Deze hulp kan bestaan uit o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR, sociale vaardigheidstraining en opvoedingsondersteuning. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:www.brainclinics.com

Psycholoog in:

Nijmegen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Erica Schot-Heesen

Brain Basics praktijk voor Neurofeedback, Cogmed en Psychologie

Psycholoog NIP   Supervisie van BIG-registratie   Neurofeedback therapeut BCIA  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Concentratie- / Leerproblemen   Depressie  

Erica Schot heeft in verband met haar opleiding tot GZ-psycholoog tijdelijk haar praktijk gesloten. Haar profielpagina blijft staan als voorbeeld voor andere praktijken.

 

Wie is Erica Schot - Psycholoog Zutphen 

Als psycholoog in een eerstelijns praktijk is mijn werk meer dan alleen werk voor mij: dit is waar ik dagelijks voldoening, plezier en energie uit haal. Na 10 jaar zijn de gesprekken met cliënten nog altijd boeiend. Hun problematiek is nooit hetzelfde. Het geeft mij voldoening wanneer ik écht een verschil kan maken voor cliënten. Keer op keer ben ik verheugd als een cliënt na een periode van behandeling aangeeft op eigen kracht weer goed verder te kunnen met zijn leven.
 
Wat kan ik voor je doen
De vragen waarmee cliënten komen gaan vaak over angst, onzekerheid, somberheid en depressie. Ook aandacht- en concentratieproblemen (ADD/ ADHD) komen veel voor. Andere veel gehoorde problemen die ik in mijn praktijk tegen kom zijn o.a. burn-out, slaapklachten, hoofdpijn en migraine en leerstoornissen. Ik werk veelal met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. 
 
Mijn werkwijze
In de eerste gesprekken analyseer ik samen met de cliënt waar hij mee zit en waar het probleem ontstaat. Maar we blijven niet analyseren en graven. Is het probleem helder, dan is het vooral de vraag hoe we er voor kunnen zorgen dat de cliënt weer verder kan. We bespreken wat haalbaar is, hoe ik kan helpen daarbij en wat de cliënt zelf kan doen. En daar gaan we samen mee aan de slag.
 
Behandelmethoden
Brain Basics is in eerste instantie een praktijk voor Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Aanvullend op de CGT maak ik veel gebruik van Neurofeedback en Cogmed Werkgeheugentrainingen. Neurofeedback is gericht op de hersenen en het aanleren van nieuw, gewenst gedrag. De Cogmed Werkgeheugentraining is een training die leidt tot een betere concentratie, verbetering van de school- en werkresultaten en een betere controle op impulsief gedrag.
 
Samenwerking met andere disciplines
De diverse behandelmethoden en cliëntvraagstukken maken Brain Basics tot een brede praktijk. Daarnaast werk ik graag samen met andere disciplines en organisaties. Dat vind ik belangrijk. Uitgangspunt is dat ik wil doen wat nodig is om de cliënt verder te helpen. Daarbij wil ik verder kijken dan de grenzen van mijn eigen praktijk. Zo begeleid ik obesitas patiënten samen met een fysiotherapeut en diëtist en werk ik samen met een coaching praktijk.
 
Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Plan een gesprek via de knop 'Plan een afspraak met mij' of 'Stuur mij een bericht'. Wil je meer weten over Brain Basics? Bekijk dan mijn website www.brainbasics.nl

Psycholoog in:

Zutphen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Margreet Bijkerk

Widdershins

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Neurofeedback psycholoog NIP  
Concentratie- / Leerproblemen   Hersenletsel   Psychosomatisch   Sport / Prestatie  

Mijn naam is Margreet Bijkerk en ik wil me graag aan u voorstellen. Na mijn studie Klinische Psychologie aan de RUG heb ik een eigen Eerstelijnspraktijk in de Gezondheidszorg opgestart. Bij Widdershins bent u of uw kind welkom voor diagnostiek, advies en behandeling bij psychische of lichamelijke klachten, en verbetering van school- werk- of sportprestaties. We overleggen welke aanpak het beste past bij de cliënt: Neurofeedback , CogniPlus, AlphaStim of gesprekstherapie. Door mijn uitgebreide opleiding en lange werkervaring ben ik tot de conclusie gekomen dat een combinatie van interventies bij de meeste cliënten de beste, meest duurzame resultaten oplevert. Voor verdere informatie verwijs ik naar mijn site.

Psycholoog in:

IJsselmuiden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Dr. Rien Breteler

EEG Resource Institute

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Neurofeedback therapeut BCIA   Neurofeedback psycholoog NIP  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Concentratie- / Leerproblemen   Verslaving  

Dr. Rien Breteler is sinds 1984 werkzaam als psycholoog in de gezondheidszorg. Sinds 1987 is hij verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen bij de sectie klinische psychologie. Vanaf 2003 houdt hij zich bezig met neurofeedback. Hij is voormalig voorzitter van de sectie Neurofeedback van het Nederlands Instituut voor Psychologen NIP en was secretaris van de stichting Applied Neuroscience. Rien Breteler is GZ psycholoog BIG, geregistreerd neurofeedbackpsycholoog NIP en BCIA-BCN gecertificeerd. Tot 2016 is hij gecertificeerd volgens de kwaliteitseisen van het NIP. Sinds kort is hij voorzitter van het Netwerk Toegepaste Neurowetenschappen. Rien is er van overtuigd dat neurofeedback op termijn een belangrijke bijdrage zal leveren aan de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, daar waar psychotherapie en farmacotherapie tekortschieten. Nu is die trend al waarneembaar bij ADHD. Steeds meer ouders kiezen voor neurofeedback vanwege de bij-effecten van medicijnen. Rien Breteler is betrokken bij verschillende studies naar voorwaarden voor een effectieve toepassing van neurofeedback.

Psycholoog in:

Nijmegen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Robert van den Bosch

Psychologenpraktijk van den Bosch

Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Relatieproblemen   Trauma  

Bij Psychologenpraktijk Van den Bosch in Rotterdam kunt u terecht voor angstklachten, depressieve klachten, rouw en verlies, relatieproblemen en arbeidsgerelateerde klachten zoals burnout en stress. Na mijn studie gezondheidspsychologie heb ik gewerkt als psycholoog in de arbeidshulpverlening. Daarna heb ik mensen met stemmingsstoornissen behandeld (cognitieve en interpersoonlijke therapie, zowel individueel als in groepen) op de afdeling Depressie. Ik werk niet volgens een therapierichting, maar zoek naar een werkwijze die bij u past en gebruik maakt van de sterke kanten van uw persoonlijkheid. Mijn werkwijze bestaat uit een combinatie van cognitieve, interpersoonlijke, narratieve en oplossingsgerichte therapie. Het doel is om samen een plan te maken en uit te voeren.

Psycholoog in:

Rotterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Anne M. Sliphorst

Psychologenpraktijk de Veste

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Lichaamsgericht psycholoog  
Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen   Rouwverwerking  

Mijn studie psychologie heb ik gecombineerd met een opleiding lichaamsgerichte methodieken. Mijn uitgangspunt is dat ik als psycholoog lichaam en geest SAMEN moet behandelen. Een behandeling zie ik voor een client als een kans om te her-ontdekken waar het hem in het leven om gaat en om zich weer bewust te worden van zijn kracht en mogelijkheden om dit vorm te geven. Hierdoor wordt het mogelijk het leven weer als zinvol te ervaren en weer te genieten en vertrouwen te hebben.

Psycholoog in:

Leiden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Saskia Vermeulen-Glas

Psychologenpraktijk Assen

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   EMDR-therapeut  
Angst / Fobie / Dwang   Echtscheiding   Relatieproblemen   Trauma  

Wij zijn gespecialiseerd in behandelingen van korte duur en geven generalistische hulp bij lichte tot matige psychische problemen. U kunt bij onze praktijk alleen, maar ook met uw partner en/of uw kind(eren) terecht. Wij zijn makkelijk bereikbaar en de wachttijd bedraagt meestal niet meer dan twee weken.

Psycholoog in:

Loon
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Danielle Matto

Kracht door balans

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Concentratie- / Leerproblemen   Psychosomatisch  

In praktijk Kracht door balans leren mensen hun innerlijke balans herstellen en gezonde keuzes maken. Er wordt eerstelijnspsychologische zorg aangeboden, indien geïndiceerd aangevuld met andere methoden, zoals biofeedback en audiovisuele entrainment (AVE). De praktijk is een initiatief van Daniëlle Matto, GZ-psycholoog, Eerstelijnspsycholoog, Biofeedback therapeut, AVE therapeut en CSR (stress) coach. Specialisaties: behandeling van stressklachten, angstklachten, overprikkeling, slaapproblemen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Psycholoog in:

Amersfoort
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Annelies Weijers

Psychologie Praktijk Nijmegen

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   EMDR-therapeut   Supervisor  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Trauma  

Als u last heeft van psychische klachten, emotionele problemen of onverklaarde lichamelijke klachten en het lukt u niet om er zelf of met hulp van familie en vrienden uit te komen, bent u mogelijk gebaat bij professionele psychologische hulp. Psychologie Praktijk Nijmegen is een praktijk voor psychologische hulpverlening, die zich richt op kortdurende behandeling en coaching. Er wordt gewerkt aan de hand van cognitieve gedragstherapie, met een oplossingsgerichte insteek. Doel is om door middel van kortdurende behandeling (5 tot 10 sessies) mensen te begeleiden, vaardigheden te ontwikkelen en vertrouwen te (her)vinden om klachten te verminderen en problemen in het dagelijks leven beter te kunnen hanteren. We trachten hierbij aan te sluiten bij de competenties van mensen. Soms krijgt u opdrachten mee om ook thuis gericht aan uw problemen te werken, zodat de effectiviteit van de behandeling toeneemt. In de praktijk zijn verschillende GZ-psychologen werkzaam: Annelies Weijers, Suzanne Houdijk, Ed Spronck en Sophie de Jong. We zijn allen aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen (VGCt, NIP, Vereniging EMDR Nederland). Mensen met de volgende klachten kunnen bij onze praktijk terecht: - Angst- en spanningsklachten, fobieën - Somberheidklachten/ depressie of stemmingswisselingen -overspannenheid/ burnout/ stress - onverwerkte verlieservaringen - traumatische ervaringen - dwangklachten of dwanghandelingen - moeite om voor uzelf op te komen - onverklaarde lichamelijke klachten - levensfaseproblemen - oorsuizen - acceptatie-/aanpassingsproblemen na hersenbloedingen/ hartinfarct. Daarnaast wordt therapie voor doven en slechthorenden aangeboden. We hebben contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. De praktijk is geopend van maandag t/m zaterdag. Bezoekadres en routebeschrijving: De praktijk bevindt zich in het Augustinusklooster aan de Graafseweg 274 op de eerste etage, ruimte 1.014. U kunt zich melden bij de receptie. Er is ruime, gratis parkeergelegenheid voor de deur. U kunt telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnr 06-47119889. Op korte termijn wordt dan een afspraak voor een intakegesprek gemaakt. Na het in kaart brengen van uw situatie en uw hulpvraag, stellen we samen een behandelplan op en kan de therapie van start gaan. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website.

Psycholoog in:

Nijmegen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Sanne Bakker

Grip Psychologenpraktijk

GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Psycholoog NIP   EMDR-therapeut  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Sport / Prestatie  

Grip Psychologenpraktijk is een kleine praktijk die psychologische hulp biedt bij de meest voorkomende psychische klachten. Ook kunnen sporters en andere 'presteerders' terecht bij Grip-Sport & Prestatiepsychologie. Wij hanteren geen wachtlijst: u kunt doorgaans binnen twee weken terecht voor een intakegesprek. Grip is gevestigd op diverse lokaties in Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Womerveer.


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Wilma Metz

W&M Advies

Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP   Supervisie van BIG-registratie   Arbeid- en gezondheids psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress  

Psycholoog Arbeid & Gezondheid NIP/ZKM-consultant/GZ-psycholoog i.o. Behandeling en diagnostiek van alle psychische klachten. Specialisatie op gebied van burn-out, angst- en stressklachten en behandeling van belemmeringen in het functioneren op het werk door psychologische klachten, loopbaan coaching en re-integratie begeleiding. Trainer Mindfulness voor groepen. Specialisaties: Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Mindfulness, Acceptance & Commitment Therapy, Zelfkennismethode. “In mijn behandelingen richt ik mij op het gezamenlijk ontdekken van de persoonlijke interpretaties, behoeftepatronen en strategieën, die ieder mens heeft aangeleerd in zijn of haar leven. Met deze aangeleerde patronen reageren we vaak automatisch op situaties en dat maakt dat we soms in situaties vast lopen. Het is mijn overtuiging dat door het onderzoeken van deze patronen meer inzicht en bewegingsvrijheid ontstaat. Waardoor er nieuw, meer effectief gedrag gekozen kan worden, gericht op persoonlijke waardes: datgene wat het leven voor jou de moeite waard maakt. Mijn behandeling is individueel, oplossingsgericht en gericht op herstel van effectiviteit en vitaliteit. Ik maak hierbij gebruik van inzichtgevende methoden, cognitieve gedragstherapie en aandacht oefeningen”. Daarnaast voer ik psychodiagnostische onderzoeken uit gericht op inzicht in uw mogelijkheden en capaciteiten, of gericht op voor u passende loopbaankeuzes.

Psycholoog in:

Haarlem
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Elly Vos

Mental Coaching Venlo

Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP   Arbeid- en gezondheids psycholoog   Arbeid- en organisatie psycholoog  
Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Medische psychologie   Psychosomatisch  

Op een praktische en oplossingsgerichte manier probeer ik mensen weer beter te laten functioneren, zowel in werk als in privé. Behalve de genoemde specialismen kunt u bij Mental Coaching Venlo ook terecht - wanneer u last heeft van onverwerkt verdriet; - wanneer u uw assertiviteit wilt verbeteren; - wanneer u merkt dat u ingrijpende gebeurtenissen maar niet kunt laten rusten; - wanneer u zich afvraagt of u op uw werk nog wel op de juiste plek zit; - voor het optimaliseren van uw managementvaardigheden; - voor begeleiding van zieke werknemers, terug naar het werk; - voor begeleiding ter voorkóming van ziekteverzuim. De begeleiding vindt individueel plaats. Voor organisaties kan een maatwerktraject-teamtraining gemaakt en uitgevoerd worden. Informeert u middels een mail of een telefoontje naar de uitgebreide mogelijkheden.

Psycholoog in:

Venlo
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Anja van Wingerden

Après la Vie

Psycholoog NIP  
Burn-out / Stress   Kinder en Jeugd   Rouwverwerking   Trauma  

Wij bieden (opvoedings)ondersteuning bij levensvragen rondom de dood aan grote en kleine mensen. Rouwverwerking op individuele basis, maar ook in groepen. Gespecialiseerd in trauma verwerking van nabestaanden na de confrontatie met een uitzonderlijke vorm van overlijden in de direct omgeving. Wij ondersteunen u bij het afscheid nemen, rouwen en herdenken in uw eigen stijl.

Psycholoog in:

Amersfoort
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Rob Slootman

BrainExcel

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie  

BrainExcel is een praktijk voor eerstelijns psychologische hulpverlening (generalistische basis GGZ), vlakbij het centraal station van Amersfoort. Ik help mijn cliënten graag met een integrale aanpak van therapieën (RET, Cognitieve gedragstherapie, EMDR, EFT, Mindfullness) in combinatie met technologische methoden zoals Neurofeedback (in balans brengen van hersenactiviteiten) en Biofeedback (lichamelijke ontstressing). Met deze combinatie werk je dus zowel op mentaal- als op emotioneel- en lichamelijk niveau. Ik geloof in de eenheid van lichaam en geest. Deze holistische aanpak geeft in een korter tijdsbestek een beter en sneller resultaat. Dit komt omdat de genoemde behandelmethoden en -technieken elkaar aanvullen en versterken. Hiermee kan ik een breed scala aan psychische- en psychosomatische klachten behandelen.

 

Ook voor relatietherapie, voor persoonlijke groei en ontwikkeling en voor peak-performance training ben je bij BrainExcel op het juiste adres.

 

Ik ben (GZ) gezondheidszorgpsycholoog met BIG-registratie, daarnaast Registerpsycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en tevens lid van de NVNF (Nederlandse Vereniging voor Neurofeedback).

 

De behandelingen vallen daardoor onder de basis ziektekostenverzekering onder verrekening van  van het wettelijk bepaalde eigen risico. Ik informeer je hier graag over. Voor kinderen tot 18 jaar valt de psychologische zorg sinds 2015 onder de gemeentelijke voorzieningen.

 

BrainExcel is zowel per auto als via het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Meer informatie en een routebeschrijving kun je vinden op de website van BrainExcel.

 

Een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek is snel gemaakt!

Psycholoog in:

Amersfoort
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Margreet Bijkerk

Widdershins

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Neurofeedback psycholoog NIP  
Concentratie- / Leerproblemen   Hersenletsel   Psychosomatisch   Sport / Prestatie  

Mijn naam is Margreet Bijkerk en ik wil me graag aan u voorstellen. Na mijn studie Klinische Psychologie aan de RUG heb ik een eigen Eerstelijnspraktijk in de Gezondheidszorg opgestart. Bij Widdershins bent u en uw kind welkom voor diagnostiek, advies en behandeling bij psychische of lichamelijke klachten, en verbetering van school- werk- of sportprestaties. We overleggen welke aanpak het beste past bij de cliënt: Neurofeedback , CogniPlus, AlphaStim of gesprekstherapie. Door mijn uitgebreide opleiding en lange werkervaring ben ik tot de conclusie gekomen dat een combinatie van interventies bij de meeste cliënten de beste, meest duurzame resultaten oplevert. Voor verdere informatie verwijs ik naar mijn site.

Psycholoog in:

Winterswijk
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Sanne de Kock

Psychologenpraktijk Pro InSight

GZ-psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Conflict / Agressie   Zingeving  

Pro InSight is een kleinschalige psychologenpraktijk waarbij een persoonlijke en warme benadering centraal staat. Onze visie is dat door het vergroten van zelfinzicht mensen betere en sterkere keuzes kunnen maken, meer in lijn met de eigen doelen en waarden. Wij dragen graag bij aan een beter zelfinzicht door objectief en onafhankelijk onderzoek en advies aan de ene kant en door therapiegesprekken aan de andere kant. Door onze werkwijze worden zwaktepunten duidelijk en hierdoor beter hanteerbaar, maar wordt vooral ook potentieel inzichtelijk. Er ontstaat ruimte om nieuwe keuzes te maken en om automatismen meer los te laten.

Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

J.M.E.P. Janssen

Psychotherapie Praktijk Malden

Psychotherapeut   Klinisch psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Conflict / Agressie   Depressie   Trauma  

Ik heb sociale psychologie gestudeerd aan de KU te Nijmegen. Na mijn psychologie opleiding heb ik enkele jaren in het bedrijfsleven gewerkt en vervolgens heb ik een postacademische psychotherapie opleiding gedaan bij de RINO-groep in Amsterdam. Momenteel prijs ik mij iedere dag gelukkig als moeder van mijn kinderen, als partner van een liefhebbende man en als psychotherapeut van mijn cliënten die ik iedere dag weer zie veranderen in mensen die weer kunnen genieten. Sinds 2004 werk ik als vrijgevestigd psychotherapeut, eerst nog naast een baan in een GGZ-instelling, vanaf augustus 2007 geheel vrijgevestigd, en sinds 1 maart 2011 als praktijkhouder – samen met mijn man die de bedrijfsvoering doet - van een inspirerend team aan de Broeksingel 1 te Malden. Ieder mens is bijzonder en heeft een eigen verhaal. Ieder mens is boeiend. Het vormt voor mij een uitdaging om samen met iedere cliënt het juiste aanbod te vinden om hem of haar verder te helpen. Door mijn drive en interesse heb ik me inmiddels verdiept in verschillende stromingen zoals de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, mindfulness en EFT (emotionally focused therapie). Het mooie is dat al deze invalshoeken als puzzelstukjes in elkaar passen. Ik ga er vanuit dat de therapeutische relatie essentieel is en ik probeer in deze relatie de cliënt weer samen te brengen met zijn ware zelf, los van oordelen en eisen. Als je vanuit je ware zelf, je hart kan leven voelt alles weer meer kloppend. Voor sommige mensen is het een moeilijk proces omdat ze niet meer weten wat ze voelen. Ze hebben als het ware het voelen afgeleerd omdat het wellicht te pijnlijk was. Dan is het belangrijk dat ze weer open kunnen staan voor en leren vertrouwen op lichamelijke signalen. Het lichaam moet dan ook echt betrokken worden bij het therapeutisch aanbod. Zelf heb ik jaren geleden kennis gemaakt met Chi Neng Qigong, een lichaamsgerichte meditatievorm uit China, waar het al eeuwenlang duidelijk is dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Voor mij was het zondermeer een logische stap om ook de Chi Neng Qigong in onze praktijk te koppelen aan het therapieaanbod, al wordt het helaas niet door alle verzekeraars vergoed.

Psycholoog in:

Malden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Allard van den Brink

Psycholoog Deventer

Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen  

Wie is Allard Van den Brink - Psycholoog Deventer?
Mensen helpen hoort bij me. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk dat ik psychologie zou gaan studeren. Naast psychologie studeerde ik kunstgeschiedenis, maar dit was voornamelijk vanuit persoonlijke interesse. Nog steeds spelen kunst, cultuur en theater een belangrijke rol in mijn leven.

Het werkveld in
Tijdens mijn studie werkte ik gretig en leergierig. Ik verheugde me op het echte werk in de praktijk. De studie zelf leidt je namelijk op tot wetenschapper, iets wat ik niet ben.

Toen ik eindelijk in de praktijk aan de slag ging, als stervensbegeleider, viel dit me zwaarder dan gedacht. Ik heb daarom eerst enige jaren in het onderwijs gewerkt. Het bloed stroomde echter waar het niet gaan kon, de drang naar de psychologie werd groter en groter, en uiteindelijk keerde ik hier naar terug. Eerst werkte ik in de arbeidshulpverlening, later begon ik mijn eigen praktijk.

Werkwijze bij Psycholoog Deventer
Mijn aanpak is rustig, vriendelijk, toegankelijk en open. Confrontaties en pijn ga ik niet uit de weg, integendeel, ze kunnen een groot deel van de behandeling zijn. Daarnaast werk ik duidelijk en ben ik betrokken bij mijn cliënten.

Contact
Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel dan naar 085 - 4014720 of mail naar Psycholoog Deventer ter attentie van Allard van den Brink. Ik leer je graag kennen!


Psycholoog in:

Deventer
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Martijn Arns

neuroCare Group

Psycholoog NIP   Neurofeedback therapeut BCIA   Onderzoeker   Doctor (Dr.)  
ADHD / ADD   Concentratie- / Leerproblemen   Depressie   Kinder en Jeugd  

Martijn Arns studeerde eind jaren 90 af als Biologisch psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na verschillende projecten op het gebied van toegepast hersenonderzoek in het Westmead Hospital in Sydney, het Max Planck Instituut in Munchen en Organon Research in Newhouse, begon hij in 2001 met wat nu Onderzoeksinstituut Brainclinics en Psychologenpraktijk Brainclinics is. Martijn Arns is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op EEG gebaseerde personalized medicine bij ADHD en depressie en is gespecialiseerd in toepassing van hersenscan-technieken bij het bepalen van de juiste behandeling bij ADHD en depressie. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van neuromodulatie technieken zoals neurofeedback bij de behandeling van ADHD en magnetische hersenstimulatie (rTMS) bij de behandeling van depressie. Bij Psychologenpraktijk Brainclinics superviseert Martijn Arns een team van gespecialiseerde psychologen bij de toepassing van deze technieken. Bij Onderzoeksinstituut Brainclinics voert Martijn Arns in samenwerking met een team onderzoekers en verschillende universiteiten toegepast wetenschappelijk onderzoek uit naar personalized medicine en neuromodulatie technieken. Daarnaast verzorgt hij verschillende (internationaal) geaccrediteerde opleidingen en cursussen op deze gebieden. Martijn Arns is directeur van Onderzoeksinstituut Brainclinics en Psychologenpraktijk Brainclinics, verbonden aan de Universiteit Utrecht, afdeling experimentele psychologie, en was oprichter van Brainquiry tot juli 2007. Daarnaast heeft Martijn Arns zitting in het bestuur van de International Pharmaco-EEG Society (IPEG) en is lid van diverse beroepsorganisaties zoals het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), ECNS, SAN, AAAS, NSWO en fellow van de ISAD en ISNR.

Psycholoog in:

Nijmegen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ingrid Smit

Arbeidspsycholoog I.Y. Smit MSc

Psycholoog NIP   Arbeid- en organisatie psycholoog  
Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress  

 

 

Het kan anders!
Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij mij terecht voor hulp bij arbeidsgerelateerde vragen. Denk bv aan (management) coaching, stressmanagement, loopbaanbegeleiding en beroeps- of studiekeuze. Ik werk sterk resultaatgericht, vanuit een positieve instelling met als achtergrond een ruime ervaring in het internationale bedrijfsleven in functies van medewerker tot en met directeur-grootaandeelhouder.

Op mijn website vindt u uitgebreidere informatie www.smitarbeidspsycholoog.nl

 


 


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Hanneke Nijkamp

Caritasgroep: Voor iedere hulpvraag een passende behandeling

Psycholoog NIP   Psycholoog   Coach  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen  

Met welke hulpvraag u ook bij ons komt, wij bieden u een passende behandeling. Wij werken persoonlijk, vertrouwd en betrokken bij uw situatie. Binnen de Caritasgroep werken wij met een multidisciplinair team samen, waarbij zowel kinderen, jongeren als volwassenen en ouderen terecht kunnen. Wij bieden individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en cursussen. Zowel gesprekstherapie als psychomotorische en beeldende therapie is bij ons mogelijk. Ook bieden wij coaching aan kinderen, jongeren en volwassenen op diverse terreinen. Afspraken kunnen zowel overdag, als ook 's avonds en op zaterdag plaatsvinden. Op onze website www.caritasgroep.nl vindt u alle informatie over de therapeuten en ons behandelaanbod. Heeft u vragen of wilt u zich bij ons aanmelden dan kunt hiervoor altijd telefonisch (0318-300487 / 06-24415943) of per e-mail (info@caritasgroep.nl) contact opnemen. Wij bekijken graag samen met u of wij u kunnen helpen.

Psycholoog in:

Veenendaal
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Karin Roozemond

Queeste, centrum voor persoonlijke ontwikkeling

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   EMDR-therapeut   Lichaamsgericht psycholoog  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen  

Voor iedereen die zijn psychisch welzijn wil vergroten.

(Jong) volwassenen die zich willen ontwikkelen.

Mensen die professionele hulp zoeken bij: burn-out, het verbeteren van hun relatie, energieproblemen, werkproblemen, depressieve klachten, angsten, stressgerelateerde klachten, adhd, concentratieproblemen, slaapklachten, traumaverwerking of acceptatieproblematiek, zingevingvragen, gedragsproblemen.


Psycholoog in:

Middelharnis
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ilona Verstegen

De Verstegen Kliniek

Psycholoog NIP   Neuropsycholoog   Neurofeedback therapeut BCIA   Neurofeedback therapeut  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Concentratie- / Leerproblemen   Slaapproblemen  

Persoonlijke aandacht voor psyche en gezondheid

De Verstegen Kliniek helpt je om te werken aan een betere psychische gezondheid. Wij bieden een laagdrempelige behandeling aan voor uiteenlopende psychische klachten bij volwassenen en kinderen. Heb je last van stressgerelateerde klachten zoals een (dreigende) burnout of depressie? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Wij bieden tevens een passende behandeling aan voor AD(H)D, aandachtsproblemen en slaapproblemen, zonder medicatie en met een blijvend effect.

Hét alternatief voor behandeling met pillen of alleen maar praten
Wij gaan ervan uit dat je klachten invloed hebben op je psyche én op je lichaam. Wij bieden een complete behandeling aan. De behandeling bestaat uit een geïntegreerde aanpak op basis van Cognitieve Gedragstherapie, Biofeedback en/of Neurofeedback. Door deze wetenschappelijk onderbouwde methoden breng je je geest en lichaam weer in balans. Ons doel is dat je weer van het leven kunt genieten en je talenten tot uiting kunt brengen!

Waarom deze behandeling?
Onze behandeling bestaat uit methoden die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wij combineren inzichten uit de neuropsychologie, psychofysiologie en psychotherapie. Wereldwijd is er met de afzonderlijke behandelmethoden veel ervaring opgedaan en zijn er goede resultaten geboekt.

Je kan onze behandeling zien als een PLUS-behandeling. We bieden een alternatief voor behandeling met medicatie. We combineren gesprekstherapie met een actieve training gericht op je lichaamssignalen. Door een persoonlijke en passende aanpak werken we niet alleen aan het verminderen van je klachten, maar vooral aan het verbeteren van je gezondheid!


Psycholoog in:

Roermond
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Anneke van Mieghem

Psychologenpraktijk 'Swolgen'

Psychotherapeut   Klinisch psycholoog   Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP   Psycholoog Mediator  


 Als psycholoog ben ik veelzijdig. 

Ben pedagoog, werk dus met kinderen en geregistreerd Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Daarnaast Gezins- en Relatietherapeut NVRG, Klinisch Psycholoog en psychotherapeut BIG en doe neuro-psychologisch onderzoek. Ben tevens familie- en arbeidsmediator.NMI.

Alles in één hand, dat is handig. 


Psycholoog in:

Swolgen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Susan Huijs- van de Veerdonk

Psychologie Praktijk Huijs

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Neuropsycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Psychosomatisch  

Psychologie Praktijk Huijs te Venlo betreft een praktijk voor eerstelijns psychologische hulpverlening, waarbij ik als Gezondheidszorgpsycholoog BIG gericht ben op behandeling van jongeren (vanaf 16 jaar), volwassenen en ouderen met zeer uiteenlopende psychische klachten en problematiek. Kenmerkend voor mijn werkwijze is een persoonlijke-, probleemgerichte- en kortdurende aanpak, waarbij gemiddeld een zeven a achttal gesprekken voldoende zijn om weer op eigen kracht verder te kunnen. 

Als psycholoog in de eerste lijn ben ik als generalist werkzaam en maak ik gebruik van verschillende behandelmethoden, gericht op het opheffen of beter beheersbaar maken van de psychische klachten. Hierbij kan gedacht worden aan methoden vanuit o.a.: cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie, EMDR, mindfulness, psychodynamische therapie en systeemtherapie. Tevens is inzetten van internetbehandeling (gericht op met name depressieve- en angstklachten) een mogelijkheid, als aanvulling op de individuele gesprekken.

Psychologie Praktijk Huijs is gevestigd in het medisch expertise centrum VitaalPlus (voorheen Viveno Venlo genaamd), waar indien geindiceerd verschillende medische- en paramedische disciplines samenwerken ter bevordering van de vitaliteit en algehele gezondheid van de client.


Psycholoog in:

Venlo
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ben Reitsma

GGZ BrainDynamics Groningen

Klinisch psycholoog  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Depressie   Trauma  

BrainDynamics Groningen is een kleine instelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ), voor zowel generalistische basis ggz (vroeger eerstelijns psychologische zorg) als specialistische ggz (voorheen tweedelijns psychologische zorg). Daarnaast worden in samenwerking met BrainCoaching coachingstrajecten aangeboden voor optimaal functioneren.

BrainDynamics Groningen neemt onder de GGZ-instellingen en de psychologenpraktijken in Noord-Nederland een speciale positie in vanwege onze visie op psychologische gezondheid én de daarmee samenhangende expertise.

Binnen onze instelling staat een persoonlijke benadering voorop. Dit geldt ook voor onze behandelingen die geheel toegesneden zijn op iemands individuele hulpvraag. Tegelijkertijd zijn we een moderne, innovatieve en gerenommeerde instelling die uiteenlopende nieuwe en bewezen effectieve behandelingen aanbiedt. Zo paste de instelling als een van de eerste in Nederland neurofeedback toe als behandelmethode (1998). Sindsdien is door ons speciaal op dit gebied veel expertise ontwikkeld, met name ten aanzien van ADHD en autisme. Ook op het terrein van andere behandelprogramma’s zoals  ACT,  Mindfulness,  rTMS,  hartcoherentie training (HCT) en psychofysieke weerbaarheidstraining,  zijn we voorlopers.

Vanuit ons zorgprogramma ‘braindynamics’  kunnen we van al deze behandelingsinvalshoeken gebruik maken om te komen tot een op maat gemaakte behandeling, – eenvoudig als het kan, complex als het moet  –  met als doel: meer zelfvertrouwen en meer persoonlijke effectiviteit in studie, werk, relaties en in het verwerkelijken van persoonlijke waarden. Daarbij  mag u van ons verwachten dat we deskundig zijn, gepassioneerd ons werk doen en betrokkenheid laten zien bij onze cliënten. Dat is precies ook de reden waarom we een kleine instelling willen zijn: we houden van korte lijnen en persoonlijk contact waarbij het belang van de cliënt voorop staat.

Ter ondersteuning van onze diensten beschikt de instelling over een volwaardig laboratorium met geavanceerde, hoogwaardige  neuropsychologische, psycho- en neurofysiologische onderzoeksmogelijkheden.

Aanmeldklachten 

Omdat we zowel eerste- als tweedelijns psychologische (generalistische én specialistische) zorg aanbieden kunt u voor een groot aantal hulpvragen bij ons terecht (leeftijd 6 tot 80 jaar).  Hierbij kunt u denken aan:

 • spanningsklachten*

 • lichamelijke klachten*

 • relatieproblemen

 • school- en studieproblemen

 • echtscheidingsproblemen

 • eetproblemen

 • angstklachten, fobieën en dwangklachten*

 • depressieve klachten*

 • slaapproblemen*

 • AD(H)D*

 • ASD (‘autisme spectrum disorders’)*

 • whiplash*

 • chronisch vermoeidheidssyndroom

 • traumaverwerking*

 • rouwverwerking

 • overgewicht

 • fibromyalgie

 • concentratieproblemen*

 • burn-out*

 • chronische pijn | migraine

 • vliegangst*Psycholoog in:

Groningen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Rebecca Vandenabeele

Psycholoog Amsterdam Rebecca Vandenabeele

Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP   Arbeid- en organisatie psycholoog   Psycholoog  
Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Weerbaarheid   Zingeving  

Vanuit mijn praktijk in Amsterdam de Pijp begeleid ik hoger opgeleiden met vragen op het gebied van leven en werk. Ik bied kortdurende, inzichtgevende psychologische begeleiding en oplossingsgerichte coaching. 


Door mijn ruimte ervaring binnen het bedrijfsleven te combineren met mijn achtergrond als psycholoog NIP weet ik jouw vraag in de juiste context te plaatsen. Tijdens de intake bepalen we vooraf de doelen. Vervolgens werken we in 4 tot 8 gesprekken toe naar het bereiken van concrete resultaten. 

 

Mijn manier van werken is persoonlijk en op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie. Tijdens de gesprekken breng ik je in contact met je gevoel en met je innerlijke kracht en help ik je om zelf de antwoorden te vinden op de vragen die je hebt. Hierbij leg ik een grote focus op het doorbreken van belemmerende gedachten en oude patronen. Deze barrières vormen vaak de grootste drempel om daadwerkelijk de verandering door te maken die jij voor ogen hebt. 

 

In mijn gesprekken pas ik o.a. aspecten toe van Motiverende Gespreksvoering, RET, Oplossingsgericht coachen en MMS coaching. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het afnemen van loopbaan- en potentieel Assessments en geef ik trainingen binnen het bedrijfsleven. Door verschillende methoden te combineren sluit ik aan bij jouw vraagstelling en stem ik zoveel mogelijk af op jouw specifieke situatie.


Een aantal woorden die mij en mijn werkwijze volgens collega’s en klanten typeren zijn: No-nonsense, doelgericht, analytische, echte interesse, diepgang, spiegelend, heldere adviezen, rust, relativerend, genuanceerd.  


Naast mijn wetenschappelijke opleiding Psychologie (UvA) en achtergrond als coach/trainer, ben ik sinds 2010 gecertificeerd MMS coach. Tijdens mijn werk bij GITP heb ik veel ervaring opgedaan in coaching en (loopbaan)assessments. Mijn opdrachtgevers bevinden zich met name in de financiële dienstverlening (RBS, ABNAmro, ING), zakelijke dienstverlening (Accenture), en ICT bedrijven (IBM)

 

- Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Organisatie
- PSYCHOLOOG NIP
- Gecertificeerd MMS coach
- Motiverende Gespreksvoering
- Oplossingsgericht coachen
- RET
- Gecertificeerd om te werken met veel verschillende assessment- en loopbaaninstrumenten, Pearson, SHL, Swets

Kijk voor meer informatie op mijn website: [url]www.psycholoogamsterdamrebecca.nl[/url]

 


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Meinou Bos

Praktijk voor psychologische zorg, coaching en training

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Conflict / Agressie   Depressie   Trauma  

 Al ruim twintig jaar werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk. De begeleiding is "all inclusive". Alleen de sessies worden in rekening gebracht. Al het contact om de sessies heen zit bij de prijs inbegrepen. Er kan altijd gemaild, gebeld en gewhatsappt worden. Ik ben goed bereikbaar voor mijn cliënten. Je kunt vijf dagen per week voor sessies in de praktijk terecht. Van maandag t/m vrijdag.

 


Psycholoog in:

Alkmaar
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Marlein Weener

Brein en Welzijn

Psycholoog NIP   Orthopedagoog   Neurofeedback therapeut   Kinder- en Jeugdpsycholoog  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Concentratie- / Leerproblemen   Relatieproblemen  

Voel je je niet zoals je zou willen? Mentaal of fysiek, je bent niet de enige. Als je last hebt van spanning of pijn of problemen hebt met je stemmingen, ontwikkeling of gedrag, is de kans groot dat de oorzaak ligt in de hersenen. Misschien gebruik je al jaren medicijnen, denk je dat je klachten niet te behandelen zijn of is je behandeling gestopt. Misschien is je zelfs verteld dat je er maar mee moet leren leven.

Brein & Welzijn gelooft niet in het accepteren van je klachten, maar in het verhelpen ervan.

Omdat veel problemen mede worden veroorzaakt en/of in stand worden gehouden door leef- en werkwijze van de cliënt, kan het ook nodig zijn dat u anders moet leren omgaan met bepaalde gewoontes. Zo kan de gestreste manager bijvoorbeeld leren beter met zijn tijd om te springen en kan iemand met overtollig vet onder andere leren signaleren welke momenten moeilijk zijn voor hem of haar. En een verlegen kind kan vertrouwd raken met assertiviteit. In veel gevallen is het leren (her)kennen van eigen grenzen en dus het op tijd leren “nee” zeggen van groot belang. De neurofeedback helpt u uzelf te vinden en staat daarom centraal in de behandelingen.

Dit is maar een klein gedeelte van behandelingen die we aanbieden.

Wij bieden ook relatietherapie volgens de EFT methode en we helpen mensen de weg te vinden in het doolhof van diagnoses en het vinden van de begeleiding en bemiddeling de u zoekt.

Wij horen wij vaak dat ouders met hun kinderen naar veel verschillende instanties moeten voor ze echt het gevoel hebben dat ze worden geholpen. Er ontstaat een gevoel dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Of ze worden geconfronteerd met een maandenlange wachtlijst.

Wij streven ernaar, onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden en onze patiënten zo snel mogelijk te helpen.

Wij werken samen met een praktijk voor orthopedagogiek waar ze tevens gedragstherapie geeft met behulp van paarden. We hebben dan ook de mogelijkheid gekwalificeerde orthopedagogische / psychologische onderzoeken doen.


Psycholoog in:

Enschede
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Dr. Annemaaike Serlier-van den Bergh

KNP Praktijk

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Neuropsycholoog   Klinisch neuropsycholoog   
ADHD / ADD   Autisme   Concentratie- / Leerproblemen   Kinder en Jeugd  

Dr Annemaaike Serlier-van den Bergh is Klinisch Neuropsycholoog BIG specialist Kind en Jeugd. Vanaf 1985 heeft ze diverse registraties behaald: psycholoog NIP, Kinder en Jeugdpsycholoog NIP specialist, GZ-psycholoog BIG, klinisch psycholoog BIG en klinisch neuropsycholoog BIG. Ze is gepromoveerd in de kinderneuropsychologie op het onderwerp informatieverwerking bij kinderen in het bijzonder kinderen met de non verbale leerstoornis NLD. Het gaat niet om de diagnose maar om de aanpak. Ouders willen graag weten of de richting die ze zijn ingeslagen de juiste is voor hun kind. Een klinisch neuropsychologisch onderzoek waaruit de manier van leren en zijn blijkt (aandacht,concentratie, geheugen, cognitie, sociale vaardigheden), kan hen daarbij goed op weg helpen. 


Psycholoog in:

Eindhoven
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Britta Burgert

Psychologenpraktijk B. Burgert

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Psychosomatisch  

Mijn naam is Britta Burgert en ik werk als psychotherapeut, gz-psycholoog en eerstelijnspsycholoog in mijn eigen praktijk. U kunt bij mij terecht voor verschillende klachten en problemen zoals bijv: angstklachten, depressieve klachten, onverklaarbare lichamelijke klachten, burnout, stress en overspannenheid en verwerking van traumatische ervaringen. Maar ook als u vragen heeft over uzelf en beter wilt begrijpen waarom u doet zoals u doet. Samen met u kijk ik of ik iets voor u kan betekenen. De behandeling komt geheel of gedeeltelijk voor vergoeding in aanmerking. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. 


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Tiny Bergman

Psychologenpraktijk Tiny Bergman

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Trauma  

GZ-psycholoog/ ELP (eerstelijnspsycholoog) voor individuele therapie met behulp van verschillende behandelmethoden, waarbij ik de verbinding tussen hoofd en hart belangrijk vind.
Ik bied u rust en ruimte om te onderzoeken hoe u omgaat met spanning in lichaam en geest en waar voor u de oplossing ligt.
In principe werk ik aan vermindering van klachten en verandering van gedrag in het hier-en-nu. Maar als het nodig is, dat we terugkijken naar het verleden, doen we dat voor zover dat effectief is voor de behandeling van uw klachten.


Psycholoog in:

Den Haag
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Marijke van de Laar

Psycholoog Marijke Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Noord

Psycholoog NIP   Neuropsycholoog   Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP   Neurofeedback therapeut BCIA  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Hersenletsel   Slaapproblemen  

Psycholoog dr. Marijke van de Laar biedt praktische en psychologische hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Stress, burn-out, spanningsklachten, angst, fobie, slaapproblemen, onzekerheid, hooggevoelig (HSP), ADD, ADHD, cognitieve problemen, hersenletsel, whiplash.


Met welke problemen kunt u bij Marijke terecht?
- Angst en fobieën
- Stress, burn-out en spanningsklachten
- Slaapproblemen
- Concentratie- en aandachtsproblemen
- Vermoeidheid en overprikkeld-zijn
- Uitstelgedrag
- Overzicht- en planningsproblemen
- Geheugenproblemen
- Vaak te laat komen
- Het gevoel hebben dat er wat aan de hand is en dit graag willen uitzoeken


Werkwijze en behandelmethoden

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij dr. Marijke van de Laar terecht voor praktische en psychologische hulp. De begeleiding richt zich voornamelijk op het zoeken naar oplossingen voor de ervaren problemen. Vaak ligt de duur van het begeleidingstraject tussen de 5 en 12 sessies. Meer sessies zijn uiteraard wenselijk als de klachten nog blijven bestaan

Behandelmethoden die psycholoog Marijke van de Laar gebruikt zijn: gedragstherapeutische gesprekken, oplossingsgerichte interventies, concentratie- en aandachtsoefeningen, neuropsychologische behandelingen, oefeningen gericht op in- en doorslapen, ontspanningsoefeningen, methoden uit de cognitieve gedragstherapie, neurofeedback, planningsmethoden, time-managementtechnieken, spel- en creatieve werkvormen (bij kinderen), en assertiviteitstrainingen.


Wie is psycholoog dr. Marijke van de Laar

Al enige tijd ben ik werkzaam als psycholoog en neuropsycholoog bij Psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum en bij Praktijk Rood in Amsterdam-Noord. Dit zijn psychologenpraktijken waar zowel uitgebreide diagnostiek als behandeling mogelijk is. Ik voer het diagnostisch onderzoek uit en geef neuropsychologische behandelingen en psychologische consulten. In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit. Vervolgens ben ik voor een paar jaar gaan werken bij Parnassia in de verslavingszorg en psychiatrie. Daarna ben ik gaan promoveren in de Cognitieve Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.


Samenwerking

Bij de psychologenpraktijken werk ik nauw samen met GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Praktijk Rood is een kinder- en jongerenpraktijk waar zowel kinderen als ouders terecht kunnen voor onderzoek, gezinstherapie en ondersteuning (op school, thuis of in de praktijk).


Contact

U kunt psycholoog Marijke van de Laar bereiken door een mail te sturen naar psycholoogmarijke@gmail.com of te bellen naar 06-20177663. Ook kunt u haar website bekijken: www.psycholoog-amsterdamcentrum.nl of www.psycholoog-amsterdamnoord.nl.


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Toon Damen

Psychologenpraktijk Element

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Registerpsycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Ouderen / Senioren   Sport / Prestatie  

Psychologiepraktijk Element is gericht op behandeling van jongeren, volwassenen en ouderen met zeer uiteenlopende psychische stoornissen, problemen en klachten. Maar ook als u vragen heeft over uzelf en meer zelfinzicht wilt krijgen over uw denken, voelen of gedrag. Samen met u kijk ik of ik iets voor u kan betekenen. Specifieke doelgroepen zijn: studenten, sporters, ondernemers, professionals in de zorg en dienstverlening, musici, artiesten en kunstenaars met prestatieproblemen. Mijn werkwijze is gedragstherapeutisch, op het hier nu gericht met als doel de zelfredzaamheid, de mentale weerbaarheid, de emotionele controle en het persoonlijk functioneren te verbeteren.  Ik geef relatietherapie voor echtparen die leren om in gesprek te komen over hun verschillen in voorkeuren en knelpunten. Zij leren oplossingen te bedenken vanuit het “om en om” principe. Psychologiepraktijk Element kenmerkt zich door een snelle toegankelijkheid, hoogwaardige service en optimisme over het resultaat van de behandeling. De aparte wachtruimte zorgt voor een optimale privacy. 

 


Psycholoog in:

Arnhem
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Julia van Alphen

Psycholoog Amsterdam

Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Depressie   Relatieproblemen   Trauma  

Ik ben een rustig persoon en straal kalmte uit. Ook mijn cliënten voelen zich hierdoor rustig en op hun gemak. Je kunt je verhaal in een ongedwongen en ontspannen sfeer bij mij doen.


Doelgerichte behandeling

We gaan doelgericht aan de slag. Eerst kijken we naar de situatie zoals die nu is. Wat speelt er, hoe ziet je leven er nu uit en waar wil je naar toewerken? Vervolgens kijken we naar je wensen en bepalen we je doelen. Samen kijken we hoe deze doelen gehaald kunnen worden.

Behandelmethoden
In de behandeling bij mijn praktijk Psycholoog Amsterdam maak ik gebruik van verschillende behandelvormen. Zo zet ik onder andere Motiverende Gesprekstherapie, Cognitieve Gedragstherapie, ACT, EMDR, Mindfulness en COMET voor negatief zelfbeeld in. Naast psychische klachten behandel ik lichamelijke klachten zoals PDS (het Prikkelbare Darm Syndroom).


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Jeroen Rohde

DenkPro

GZ-psycholoog   Psycholoog   Coach  
Angst / Fobie / Dwang   Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Trauma  

Mijn naam is Jeroen Rohde (1971), (GZ-)psycholoog. Je kan bij mij terecht voor kortdurende therapie bij uiteenlopende zaken zoals angsten, stress, somberheid of andere psychische problemen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in werkgerelateerde problematiek zoals overspanning en burn-out. Ik hanteer geen wachtlijsten zodat je snel bij mij terecht kan.

Ik hoor vaak terug van mijn cliënten, dat ik geduldig en rustig overkom. Ik vind het belangrijk dat de gesprekken in een accepterende en ontspannen sfeer plaatsvinden. Hierbij is er zeker plaats voor humor. Kortom, werken aan jezelf moet ook leuk kunnen zijn.

Ik besteed vooral aandacht aan gedachtes die angst of stress bij je oproepen en gedachtes die je tegenhouden om meer effectief gedrag te vertonen. Je krijgt huiswerk, waardoor je jezelf gereedschappen eigen maakt die ook na afloop van de therapie te gebruiken zijn. Uiteindelijk merk je dat je beter functioneert waardoor je ook minder last hebt van klachten. Je leert bijvoorbeeld om grenzen aan te geven, beter met je tijd om te gaan en meer te delegeren. De gesprekken zijn voornamelijk op het hier en nu gericht.

Naast dat ik psycholoog ben,  ben ik ook afgestudeerd in de bestuurskunde. Ik heb zo'n 10 jaar ervaring in beleid, organisatie en management en 10 jaar ervaring als psycholoog. Hierdoor kan ik iets extra's bieden als het gaat om klachten die samenhangen met het werk. Vaak is het namelijk belangrijk dat je psycholoog ook de context goed begrijpt zodat je kan leren om effectiever te functioneren in de werksituatie.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, kijk dan verder op mijn website of stuur me een mail of bel me. Het is altijd mogelijk om een gratis en vrijblijvend gesprek te hebben om te zien wat ik voor je kan betekenen. 


Psycholoog in:

Gouda
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Marlous van Megen

Cuijkse Psycholgenpraktijk

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Ouderen / Senioren  

De Cuijkse Psychologenpraktijk is een kleinschalige en laagdrempelige psychologenpraktijk.De praktijk heeft spreekuurlocaties in Cuijk, Baarlo en Venray.

U kunt bij de praktijk terecht voor behandeling van lichte tot matige psychische klachten, hierbij kunt u denken aan somberheid, angst- en paniekklachten, spanningsklachten, burn out, identiteitsproblemen en klachten door een traumatische ervaring.

In de behandeling ga ik samen met u aan de slag, we onderzoeken wat u bezig houdt en hoe uw klachten samenhangen met hoe u als persoon in elkaar zit. Stap voor stap samen onderzoeken wat er nodig is voor verandering, maar met name ook gericht zijn op kwaliteiten die u allang in huis heeft maar ondergesneeuwd zijn geraakt door depressieve gevoelens of angstklachten. 

De behandeling bestaat uit (onderdelen van) effectief bewezen methodieken, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, ACT, schematherapie en internettherapie.

Aanmelden kan via 06-41568376, info@cuijksepsychologenpraktijk.nl of vul het aanmeldformulier in op www.cuijksepsychologenpraktijk.nl


Psycholoog in:

Cuijk
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Flores van Emmerik

Dijk & Van Emmerik

Psycholoog NIP   Arbeid- en organisatie psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress  

Dijk & Van Emmerik zorgt ervoor dat mensen beter werken. Wij vinden dat mensen meer kunnen dan ze denken en geloven in het aanspreken en stimuleren van verantwoordelijkheid. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor psychologische begeleiding, loopbaanbegeleiding, re-integratie, coaching en training. Klachten die bij ons kunnen worden aangepakt: angst, paniek en overspannenheid. Maar ook als andere zaken je verhinderen optimaal te presteren, helpen wij je verder. Behalve coaching en therapie hebben we ook verschillende online modules. Op onze website vind je meer informatie. Je mag ook altijd e-mailen. Er is geen wachtlijst.


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ineke Hobbelink

Positieve Psychologie Schouwen Duiveland

Psycholoog NIP   Kinder- en Jeugdpsycholoog   Psycholoog   Coach  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Depressie   Kinder en Jeugd  

Positief, Praktisch & Persoonlijk

Psycholoog Ineke Hobbelink in Zierikzee op Schouwen Duiveland werkt positief en oplossingsgericht. Dit houdt in dat de nadruk ligt op wat de cliënt graag anders wil, waar de cliënt goed in is en waarin hij of zij gelooft. De positieve psychologie gaat uit van de sterktes en persoonlijke kwaliteiten van de cliënt. Als deze sterktes en kwaliteiten in kaart worden gebracht en worden ingezet bij nieuwe ervaringen, inzichten en vaardigheden, wordt het mogelijk om beter om te gaan met stress en te ontdekken wat je voor het probleem in de plaats wilt. Het resultaat is dat mensen zich beter gaan voelen, meer plezier krijgen in hun bezigheden en beter sociaal functioneren. Oplossingsgericht werken is een creatieve route naar de gewenste toekomst die meestal in korte tijd resultaat oplevert in de vorm van een duidelijk vooruitzicht voor de toekomst.


Psycholoog in:

Zierikzee
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Saskia Moonen

Praktijk Rood | Psychologenpraktijk voor kind en jeugd Amsterdam

Psycholoog NIP   Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP   Neurofeedback therapeut   Psycholoog  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Autisme   Burn-out / Stress  

Praktijk Rood | Kinderpsycholoog en jeugdpsycholoog in Amsterdam-Noord en Amsterdam-Centrum biedt hulp aan kinderen en jongeren bij:

 • concentratie- en planningsproblemen
 • kenmerken van ADD/ADHD
 • kenmerken van autisme
 • faalangst en weinig zelfvertrouwen
 • leerproblemen en andere moeilijkheden op school
 • kenmerken van burn-out bij jongeren

Om in kaart te brengen wat nodig is voor het kind of de jongere doen we vooraf vaak een psychologisch onderzoek. Een psychologisch onderzoek brengt in kaart waar het kind/de jongere, in vergelijking met leeftijdsgenoten, goed en minder goed in is. Ook kan een onderzoek de belevingswereld van een kind/jongere verkennen, kijken welke opvoedingsvorm en leeraanpak het beste past en waar bijvoorbeeld verborgen problemen liggen.

 

Begeleiding en behandeling

Begeleiding en behandeling gebeurt door middel van psychologische gesprekken, concentratie- en aandachtsoefeningen, opdrachten voor op school en thuis, en eventueel speltechnieken (bij jonge kinderen). Het zelfvertrouwen zal vergroten en uw kind leert bijzondere kwaliteiten te ontdekken en te benutten. Zo krijgt het kind/de jongere weer rust en overzicht, waardoor ze beter gaan functioneren op school en thuis (zoals hogere cijfers en minder waarschuwingen van de leerkracht). Leerproblemen zullen verminderen en eventuele leerachterstanden kunnen worden ingehaald.

 

Neurofeedback of werkgeheugentraining bij concentratieproblemen

Binnen de begeleiding bij concentratieproblemen, ADD en ADHD wordt ook vaak gebruik gemaakt van Neurofeedback, een cognitieve training of een Werkgeheugentraining. Dit is afhankelijk van de hulpvraag.

 


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Peter de Kruijf

Psychologenpraktijk de Kruijf - Waddinxveen

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP   EMDR-therapeut  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Rouwverwerking  

Psychologenpraktijk de Kruijf is gevestigd in Breda en Waddinxveen. U kunt terecht voor klachten van: Depressie, Angst en paniek, Burn-out en Stress, Rouw- en verliesverwerking, PTSS, Zelfvertrouwen en zelfwaardering.

 

Mijn achtergrond

Vele jaren ben ik werkzaam geweest in het onderwijs als leraar biologie, gezondheidskunde en in het praktijkonderwijs. Daarnaast was ik mentor en vertrouwenspersoon voor leerlingen. Mijn interesse in de problematiek waar leerlingen mee kampen heeft me doen besluiten een studie psychologie te gaan volgen.

Nadat ik het universitair diploma in de psychologie heb behaald, ben ik werkzaam geweest als psycholoog in een eerstelijns psychologenpraktijk. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot GZ-psycholoog en daarnaast volg ik regelmatig aanvullende cursussen. Ik heb een christelijke levensovertuiging.

 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door:

 • Oplossingsgerichte aanpak
 • Praktische en nuchtere gesprekken
 • Persoonlijke op maat gemaakte behandeling
 • Duidelijk, open en transparant
 • Veilig en vertrouwd

 

 


Psycholoog in:

Waddinxveen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ralph Tinnemans

Praktijk 360 - Psycholoog Utrecht en Zwolle

Psycholoog NIP   EMDR-therapeut   Psycholoog  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Rouwverwerking   Trauma  

Mijn naam is Ralph Tinnemans van Praktijk 360 in Utrecht en Zwolle. Ik ben Psycholoog en geef Mindfulness-cursussen. Samen met mijn collega Psycholoog Nynke Schukking behandel ik volwassenen met Rouwverwerkingsproblemen, Trauma met EMDR therapie, Burn-out/Stress, psychosomatische problemen en ADHD. 

 

Mijn visie als therapeut

Als therapeut sta ik voor een duidelijke en doelgerichte aanpak, maar altijd vanuit een basis van betrokkenheid, transparantie en veiligheid. Met mildheid en begrip proberen we uw situatie in kaart te brengen en doelen te stellen.

 

Ik maak gebruik van meerdere behandelmethodes: de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en de ACT/mindfulness. Daarbij kijken we samen welke methode het best bij u aansluit.Heeft u het vermoeden van ADD of ADHD dan doe ik ook de diagnostiek passend hierbij. 

 

Sinds 2005 ben ik werkzaam in de eerstelijnszorg en sindsdien gespecialiseerd tot Cognitief Gedragstherapeut (VGCt). Als therapeut deed ik veel ervaring op met de behandeling van chronische darmpatiënten, van angst –en stemmingsproblemen, emotionele verwerkingsproblemen, overspanning/burn-out en diagnostiek en behandeling van ADHD.

 

Neem contact op

Op onze website vindt u meer informatie over onze werkwijze en de data van de mindfulness-trainingen van de komende periode


Psycholoog in:

Utrecht
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Nynke Schukking

Praktijk 360 - Psycholoog Utrecht Zwolle

Psycholoog NIP   EMDR-therapeut  
Burn-out / Stress   Psychosomatisch   Rouwverwerking   Trauma  

Mijn naam is Nynke Schukking van Praktijk 360 in Utrecht en Zwolle. Ik ben GZ-psycholoog en geef Mindfulness-cursussen. Samen met mijn collega Psycholoog Ralph Tinnemans behandel ik volwassenen met Rouwverwerkingsproblemen, Trauma met EMDR therapie, Burn-out/Stress, psychosomatische problemen en ADHD. 

 

Mijn visie als therapeut

Als therapeut sta ik voor een duidelijke en doelgerichte aanpak, maar altijd vanuit een basis van betrokkenheid, transparantie en veiligheid. Met mildheid en begrip proberen we uw situatie in kaart te brengen en doelen te stellen. Omdat ik zelf in een rolstoel zit, heb ik veel affiniteit met wat het betekent als je lichamelijke klachten hebt. Daarnaast heb ik veel ervaring als psycholoog met de behandeling van angst- en stemmingsproblemen en acceptatie- en rouwverwerking.

 

Als psycholoog heb ik bij verschillende instellingen voor Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) gewerkt. Met name bij mijn werk binnen Revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle heb ik gemerkt hoezeer hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden.

 

Neem contact op

Op onze website vindt u meer informatie over onze werkwijze en de data van de mindfulness-trainingen van de komende periode


Psycholoog in:

Zwolle
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Hanny van Winkel-Holleman

Psychologie praktijk Antras | Psycholoog Malden - regio Nijmegen en Groesbeek

Psycholoog NIP   EMDR-therapeut   Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Relatieproblemen   Verslaving  

 Mijn loopbaan begon ik als secretaresse op een verpleegafdeling in een ziekenhuis. Maar na een aantal jaren besloot ik naast mijn baan, en als moeder van drie opgroeiende kinderen, mijn studie Gezondheidspsychologie weer op te pakken. Toen werd mijn vak mijn passie en koos ik volledig voor het werk als psycholoog. Ik startte in een TBS-kliniek. Daarna was ik psycholoog in een verslavingskliniek, deed ervaring op bij de Angstpolikliniek, en behandelde ik jongeren in een Jeugdzorg instelling. Eind 2014 besloot ik met mijn ruime ervaring en gedrevenheid een eigen praktijk voor Psychologie op te starten, met de naam ANTRAS, de Latijnse naam voor mijn meisjes achternaam.

Ik werk laagdrempelig en leg gemakkelijk contact met de cliënt. Op een open en betrokken manier kan ik snel  het probleem analyseren. Ik help de cliënt inzicht te krijgen, en leer hierbij eigen krachten en mogelijkheden te ontdekken. Respectvol en gericht gaan we vervolgens met de problemen aan de slag, meestal vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader.

Enkele van mijn overige behandelmethoden zijn: Relatietherapie volgens de Emotionally Focused Therapy methode, EMDR, Acceptance and Commitment Therapy, en Motiverende Ondersteunende gesprekken bij verslaving of rouw.

De therapie die ik geef doe ik met heel veel plezier en enthousiasme. Ik ben empathisch maar ik kan ook confronteren als dat nodig is. Bijvoorbeeld als cliënten hardnekkige, niet-werkende patronen blijven hanteren. Ik heb een optimistische instelling en probeer dit over te brengen op cliënten: dus niet kijken naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden. Vaak zijn een paar gesprekken al voldoende om de cliënt op weg te helpen.

Op mijn website www.praktijk-antras.nl  kun je meer lezen over mijzelf, de procedure en de vergoedingen.

 


Psycholoog in:

Malden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ewoud Dekker & Marian de Neef

Arte dell' Anima

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Klinisch psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen  

Arte dell' Anima - Centrum in Groningen voor Therapie & Logies in landelijke sfeer

Door enkele dagen therapiesessies te combineren met logies in een landelijke sfeer, boekt u snel en effectief resultaat. Ons unieke totaalconcept is heel geschikt voor individuen, stellen en gezinnen.

 

Wie zijn wij?

Ewoud Dekker - BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut (30 jaar ervaring)

“Vaak wordt gedacht dat therapie zwaar en altijd diepgravend is. Soms is dat zo. Vaker is het echter een verrassend lichte ontdekkingsreis vol humor. Waarin je  niet alleen zicht krijgt op het ontstaan van een probleem, maar er ook een oplossing voor vindt. Eigen mogelijkheden worden vergroot, je gaat jezelf beter en met meer mildheid begrijpen en haalt zo het beste uit jezelf.”

 

Marian de Neef - Hypnose-regressietherapeut ,  voice-dialogue therapeut (12 jaar ervaring)

“De reis naar je innerlijke wereld is voor velen spannend, maar het enige wat je kan gebeuren is dat je met meer begrip, humor, compassie en verbinding, jezelf en de wereld om je heen gaat begrijpen. Er komt ruimte voor verfrissende overtuigingen en een reëel zelfbeeld. Zodat met plezier en verantwoordelijkheidsgevoel het stuur van eigen leven weer in handen kan worden genomen.”

 

Centrum Arte dell' Anima

Doordat Ewoud Dekker & Marian de Neef  leven en werk in 2006 in den Haag samenvoegden ontstond het basisidee voor Arte dell’ Anima. Een plaats bieden waar mensen in alle rust kunnen werken aan hun klachten en waar het beste uit systeemgerichte reguliere psychotherapie en alternatieve behandelmethoden elkaar vinden. 

Om dit ideaal te verwezenlijken kochten we in 2008 een boerderij in Groningen. Met veel inzet is een bijzondere locatie ontstaan die een weldaad aan rust en ruimte biedt. Deze plek is een essentieel onderdeel van het unieke therapeutische concept met Therapie & Logies als basis.

 

Klachten laten zien waar uw levenspad gestagneerd is en wijzen zo de weg naar herstel.

Vanaf het moment dat we met unieke mogelijkheden geboren worden zijn we een onderdeel van onze omgeving en ontwikkelen we ons tot een individu met een eigen zelfbeeld. U neemt bewust of onbewust allerlei overtuigingen en indrukken in u op, die voor of tegen u kunnen werken afhankelijk van familieachtergrond en culturele geschiedenis.

Ieder mens heeft het verlangen tot zelfverwezenlijking en als mens gaan we graag warme en liefdevolle relaties aan. Dit is een proces met vallen en opstaan, plezier en teleurstelling. Nare ervaringen kunnen u bewust en onbewust op allerlei levensgebieden hinderen en leveren beschermingsmechanismen op die uw ruimte en perspectief ontnemen.

 

Onze 4Dimensionale aanpak

Wij zijn er van overtuigd dat klachten een 4Dimensionale ontstaansgeschiedenis hebben en plaatsen ze daarom  in de ruime context van lichaam, voelen, denken, creativiteit, zingeving en spiritualiteit. Al deze lagen zijn diep met elkaar verbonden.

Systemisch werken, Voice Dialogue, familieopstellingen, innerlijk kindwerk, visualisaties, psychodynamische therapie, EMDR, gedragstherapie worden organisch door ons ingezet om snel tot de kern van de ervaren klacht te komen.

 

Resultaat en vervolg

Onze gecombineerde kennis samen met uw vertrouwen en motivatie maakt dat u in een paar dagen gegarandeerd een flinke stap vooruit kunt zetten. U krijgt oefeningen en handvaten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Het vervolg wordt in onderling overleg geregeld en bestaat uit telefonische of gewone consulten,  e-health contact of het plannen van een vervolgarrangement.

 

Hulpvragen waarvoor u o.a bij ons terecht kunt zijn:

- Angsten,nervositeit, (sociale)fobieën en onzekerheid.

- Somberheid & depressie

- (Pre)Burnout klachten

- Relatie- en gezinsproblemen

- Verlies en rouwverwerking

- Arbeidsgerelateerde problemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Psycholoog in:

Borgercompagnie
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Roel Rood

Psycholoog Dokkum

GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Neuropsycholoog   Arbeid- en gezondheids psycholoog  
Hersenletsel   Psychosomatisch   Ouderen / Senioren   Trauma  

Psycholoog Dokkum, ouderenpsychologie.

Specialisatie psychologische hulpvragen bij ouderen en naasten, neuropsychologische diagnostiek en behandeling.

Tweede specialisatie: chronische pijnklachten, onbegrepen lichamelijke klachten en vermoeidheid bij volwassenen en ouderen.

Drs. Roel Rood

GZ-psycholoog, neuropsycholoog, EMDR therapeut en cognitief gedragstherapeut. Lid van LVVP, NVN en NIP Registerpsycholoog.

 


Psycholoog in:

Dokkum
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Erik Crouzen

Boven Mark

GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Psycholoog NIP   Klinisch psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Depressie   Trauma   Zingeving  

Boven Mark gevestigd in Chaam is een praktijk voor psychologie(binnen Basis GGZ), psychotherapie (vaak binnen Specialistische GGZ), coaching en levensvragen. Ook biedt de praktijk coaching,  ondersteuning bij het omgaan met ziekte, loopbaanadvies, hulp bij werk gerelateerde problemen en hulp bij het kiezen voor gezondheidsbevorderend gedrag aan. Zowel (jong)volwassenen als ouderen kunnen in de praktijk voor hulp terecht.

De hulp word gegeven door Erik Crouzen, BIG geregistreerd GZ-Psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Er is bij hem  een ruime deskundigheid en ervaring aanwezig bij de behandeling van  onder meer angststoornissen (waar onder dwang en traumagerelateerde klachten) depressieve klachten, rouwverwerking,  werkgerelateerde problematiek en persoonlijkheidsproblematiek. Ook is hij ervaren in het begeleiden van mensen met een ziekte en/of een lichamelijke beperking.  

Bij psychische klachten word gewerkt met wetenschappelijk onderbouwde vormen van behandeling zoals cognitieve therapie (onder meer ACT) , gedragstherapie, EMDR, IPT en oplossingsgerichte therapie. 

De praktijkruimte is gevestigd in een voormalige dwarsgevelboerderij uit 1900, waarvan de koeienstal die omgebouwd is tot praktijkruimte. Hierbij is een sfeervolle praktijk ontstaan met het gebruik van de originele  elementen waaronder de spanten en staldeuren. Bij de bouw is gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals leemstuc en er is een zeer goede geluidsisolatie gerealiseerd. De praktijk is rolstoeltoegankelijk.   


Psycholoog in:

Chaam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel