Filter op

Plaats

· Alkmaar· Almelo· Almere· Alphen a/d Rijn· Amersfoort· Amstelveen· Amsterdam· Angeren· Apeldoorn· Arnemuiden· Arnhem· Assen· Augustinusga· Barendrecht· Barneveld· Bemmel· Bergen NH· Bergen op Zoom· Beuningen· Beverwijk· Bilthoven· Bloemendaal· Boxtel· Breda· Broek in Waterland· Bunnik· Bunschoten-Spaken...· Bussum· Capelle aan den I...· Cuijk· Den Bosch· Den Haag· Den Helder· Deventer· Doesburg· Doetinchem· Dongen· Doornenburg· Dordrecht· Drachten· Drachten· Dronten· Eelde· Eindhoven· Elst· Emmeloord· Emmen· Enschede· Ermelo· Etten-Leur· Gendt· Gennep· Goes· Gouda· Groenlo· Groningen· Haarlem· Harderwijk· Haren· Heemstede· Heerenveen· Heerhugowaard· Heino· Hendrik Ido Ambac...· Hengelo· Herveld· Hilversum· Hoofddorp· Hoogland· Horst· Houten· Huissen· Huizen· IJmuiden· IJsselmuiden· Joure· Kampen· Leeuwarden· Leiden· Leidschendam· Lemmer· Lent en Oosterhout· Leusden· Lichtenvoorde· Lingewaard· Lochem· Loon· Maarssen· Maasdam· Maastricht· Made· Malden· Melick· Meppel· Middelburg· Middelharnis· Muiderberg· Nieuwegein· Nijkerk· Nijmegen· Noordwijk· Oosterhout· Oud-Beijerland· Overveen· Papendrecht· Pijnacker· Purmerend· Putten· Ridderkerk· Rijen· Rijswijk· Roden· Roerdalen· Roermond· Rosmalen· Rotterdam· Rutten· Ruurlo· Schiedam· Schoorl· Sliedrecht· Soest· Sprang-Capelle· Swolgen· Utrecht· Valkenswaard· Veenendaal· Veghel· Veldhoven· Velsen· Venlo· Venray· Voorburg· Voorschoten· Waalwijk· Waddinxveen· Wageningen· Wassenaar· Westerbroek· Wijchen· Winterswijk· Wormerveer· Zaanstad· Zeewolde· Zeist· Zelhem· Zoetermeer· Zutphen· Zwijndrecht· Zwolle
meer...

Specialisme

Behandelmethode

Titel / registratie

Soort praktijk

Levensbeschouwing

Geslacht

Leeftijdsgroep

Contract met

Lid van


Toon bewaarde profielen

Psycholoog Cognitieve-(gedrags)therapie · Dronten ...

Peter de Kruijf

Psychologenpraktijk de Kruijf - Breda

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Rouwverwerking  

Psychologenpraktijk de Kruijf is gevestigd in Breda en Waddinxveen. U kunt terecht voor klachten van: Depressie, Angst en paniek, Burn-out en Stress, Rouw- en verliesverwerking, PTSS, Zelfvertrouwen en zelfwaardering.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door:

 • Oplossingsgerichte aanpak
 • Praktische en nuchtere gesprekken
 • Persoonlijke op maat gemaakte behandeling
 • Duidelijk, open en transparant
 • Veilig en vertrouwd

 

Mijn achtergrond

Vele jaren ben ik werkzaam geweest in het onderwijs als leraar biologie, gezondheidskunde en in het praktijkonderwijs. Daarnaast was ik mentor en vertrouwenspersoon voor leerlingen. Mijn interesse in de problematiek waar leerlingen mee kampen heeft me doen besluiten een studie psychologie te gaan volgen.

Nadat ik het universitair diploma in de psychologie heb behaald, ben ik werkzaam geweest als psycholoog in een eerstelijns psychologenpraktijk. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot GZ-psycholoog en daarnaast volg ik regelmatig aanvullende cursussen.

 


Psycholoog in:

Breda
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Vera Kruiver

Brainclinics

Supervisie van BIG-registratie   Orthopedagoog   Neurofeedback therapeut BCIA  
ADHD / ADD   Depressie   Kinder en Jeugd   Trauma  

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Psychologenpraktijk Brainclinics als behandelaar voor kinderen, jeugdigen en volwassenen. Brainclinics is gespecialiseerd in de behandeling van Depressie en ADHD, waarbij de therapie doorgaans bestaat uit een combinatie van gesprekstherapie met innovatieve technieken als rTMS en Neurofeedback. Daarnaast bieden wij eerstelijns psychologische hulpverlening aan bij allerlei psychische klachten en problemen. Deze hulp kan bestaan uit o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR, sociale vaardigheidstraining en opvoedingsondersteuning. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:www.brainclinics.com

Psycholoog in:

Nijmegen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Margreet Bijkerk

Widdershins

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Neurofeedback psycholoog NIP  
Concentratie- / Leerproblemen   Hersenletsel   Psychosomatisch   Sport / Prestatie  

Mijn naam is Margreet Bijkerk en ik wil me graag aan u voorstellen. Na mijn studie Klinische Psychologie aan de RUG heb ik een eigen Eerstelijnspraktijk in de Gezondheidszorg opgestart. Bij Widdershins bent u of uw kind welkom voor diagnostiek, advies en behandeling bij psychische of lichamelijke klachten, en verbetering van school- werk- of sportprestaties. We overleggen welke aanpak het beste past bij de cliënt: Neurofeedback , CogniPlus, AlphaStim of gesprekstherapie. Door mijn uitgebreide opleiding en lange werkervaring ben ik tot de conclusie gekomen dat een combinatie van interventies bij de meeste cliënten de beste, meest duurzame resultaten oplevert. Voor verdere informatie verwijs ik naar mijn site.

Psycholoog in:

IJsselmuiden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Dr. Rien Breteler

EEG Resource Institute

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Neurofeedback therapeut BCIA   Neurofeedback psycholoog NIP  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Concentratie- / Leerproblemen   Verslaving  

Dr. Rien Breteler is sinds 1984 werkzaam als psycholoog in de gezondheidszorg. Sinds 1987 is hij verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen bij de sectie klinische psychologie. Vanaf 2003 houdt hij zich bezig met neurofeedback. Hij is voormalig voorzitter van de sectie Neurofeedback van het Nederlands Instituut voor Psychologen NIP en was secretaris van de stichting Applied Neuroscience. Rien Breteler is GZ psycholoog BIG, geregistreerd neurofeedbackpsycholoog NIP en BCIA-BCN gecertificeerd. Tot 2016 is hij gecertificeerd volgens de kwaliteitseisen van het NIP. Sinds kort is hij voorzitter van het Netwerk Toegepaste Neurowetenschappen. Rien is er van overtuigd dat neurofeedback op termijn een belangrijke bijdrage zal leveren aan de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, daar waar psychotherapie en farmacotherapie tekortschieten. Nu is die trend al waarneembaar bij ADHD. Steeds meer ouders kiezen voor neurofeedback vanwege de bij-effecten van medicijnen. Rien Breteler is betrokken bij verschillende studies naar voorwaarden voor een effectieve toepassing van neurofeedback.

Psycholoog in:

Nijmegen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Robert van den Bosch

Praktijk van den Bosch

Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Rouwverwerking  

Bij Praktijk Van den Bosch in Rotterdam kunt u terecht voor angstklachten, depressieve klachten, rouw en verlies, en arbeidsgerelateerde klachten zoals burnout en stress. Na mijn studie gezondheidspsychologie heb ik gewerkt als psycholoog in de arbeidshulpverlening. Daarna heb ik mensen met stemmingsstoornissen behandeld (cognitieve en interpersoonlijke therapie, zowel individueel als in groepen) op de afdeling Depressie. Ik werk niet volgens een therapierichting, maar zoek naar een werkwijze die bij u past en gebruik maakt van de sterke kanten van uw persoonlijkheid. Mijn werkwijze bestaat uit een combinatie van cognitieve, interpersoonlijke, narratieve en oplossingsgerichte therapie. Het doel is om samen een plan te maken en uit te voeren.

Psycholoog in:

Rotterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Anne M. Sliphorst

Psychologenpraktijk de Veste

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Lichaamsgericht psycholoog  
Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen   Rouwverwerking  

Mijn studie psychologie heb ik gecombineerd met een opleiding lichaamsgerichte methodieken. Mijn uitgangspunt is dat ik als psycholoog lichaam en geest SAMEN moet behandelen. Een behandeling zie ik voor een client als een kans om te her-ontdekken waar het hem in het leven om gaat en om zich weer bewust te worden van zijn kracht en mogelijkheden om dit vorm te geven. Hierdoor wordt het mogelijk het leven weer als zinvol te ervaren en weer te genieten en vertrouwen te hebben.

Psycholoog in:

Leiden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Saskia Vermeulen-Glas

Psychologenpraktijk Assen

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   EMDR-therapeut  
Angst / Fobie / Dwang   Echtscheiding   Relatieproblemen   Trauma  

Wij zijn gespecialiseerd in behandelingen van korte duur en geven generalistische hulp bij lichte tot matige psychische problemen. U kunt bij onze praktijk alleen, maar ook met uw partner en/of uw kind(eren) terecht. Wij zijn makkelijk bereikbaar en de wachttijd bedraagt meestal niet meer dan twee weken.

Psycholoog in:

Loon
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Rita Berger

Food & Mood

GZ-psycholoog   EMDR-therapeut   Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Depressie   Trauma  

Ik ben Rita Berger en als GZ-psycholoog, emdr-therapeut, detoxcoach en voedingstherapeut combineer ik mijn kennis van 'food' en 'mood'. 

De invloed van 'food' op je 'mood' is enorm! Denk aan klachten als vermoeidheid, angsten, somberte en futloos zijn, deze kunnen samenhangen met bepaalde voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld cafeine, suikers, gluten of smaakversterkers. Gun je lijf eens 28 dagen vakantie en ontdek wat puur eten doet voor je lichaam, energie en 'mood'!

Niet alles is met voeding op te lossen, daarom maak ik ook gebruik van EMDR, cognitieve therapie en oplossingsgerichte therapie.

Kijk voor meer informatie op de site www.foodenmood.org 

 


Psycholoog in:

Breda
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Danielle Matto

Kracht door balans

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Concentratie- / Leerproblemen   Psychosomatisch  

In praktijk Kracht door balans leren mensen hun innerlijke balans herstellen en gezonde keuzes maken. Er wordt eerstelijnspsychologische zorg aangeboden, indien geïndiceerd aangevuld met andere methoden, zoals biofeedback en audiovisuele entrainment (AVE). De praktijk is een initiatief van Daniëlle Matto, GZ-psycholoog, Eerstelijnspsycholoog, Biofeedback therapeut, AVE therapeut en CSR (stress) coach. Specialisaties: behandeling van stressklachten, angstklachten, overprikkeling, slaapproblemen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Psycholoog in:

Amersfoort
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Annelies Weijers

Psychologie Praktijk Nijmegen

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   EMDR-therapeut   Supervisor  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Trauma  

Als u last heeft van psychische klachten, emotionele problemen of onverklaarde lichamelijke klachten en het lukt u niet om er zelf of met hulp van familie en vrienden uit te komen, bent u mogelijk gebaat bij professionele psychologische hulp. Psychologie Praktijk Nijmegen is een praktijk voor psychologische hulpverlening, die zich richt op kortdurende behandeling en coaching. Er wordt gewerkt aan de hand van cognitieve gedragstherapie, met een oplossingsgerichte insteek. Doel is om door middel van kortdurende behandeling (5 tot 10 sessies) mensen te begeleiden, vaardigheden te ontwikkelen en vertrouwen te (her)vinden om klachten te verminderen en problemen in het dagelijks leven beter te kunnen hanteren. We trachten hierbij aan te sluiten bij de competenties van mensen. Soms krijgt u opdrachten mee om ook thuis gericht aan uw problemen te werken, zodat de effectiviteit van de behandeling toeneemt. In de praktijk zijn verschillende GZ-psychologen werkzaam: Annelies Weijers, Suzanne Houdijk, Ed Spronck en Sophie de Jong. We zijn allen aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen (VGCt, NIP, Vereniging EMDR Nederland). Mensen met de volgende klachten kunnen bij onze praktijk terecht: - Angst- en spanningsklachten, fobieën - Somberheidklachten/ depressie of stemmingswisselingen -overspannenheid/ burnout/ stress - onverwerkte verlieservaringen - traumatische ervaringen - dwangklachten of dwanghandelingen - moeite om voor uzelf op te komen - onverklaarde lichamelijke klachten - levensfaseproblemen - oorsuizen - acceptatie-/aanpassingsproblemen na hersenbloedingen/ hartinfarct. Daarnaast wordt therapie voor doven en slechthorenden aangeboden. We hebben contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. De praktijk is geopend van maandag t/m zaterdag. Bezoekadres en routebeschrijving: De praktijk bevindt zich in het Augustinusklooster aan de Graafseweg 274 op de eerste etage, ruimte 1.014. U kunt zich melden bij de receptie. Er is ruime, gratis parkeergelegenheid voor de deur. U kunt telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnr 06-47119889. Op korte termijn wordt dan een afspraak voor een intakegesprek gemaakt. Na het in kaart brengen van uw situatie en uw hulpvraag, stellen we samen een behandelplan op en kan de therapie van start gaan. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website.

Psycholoog in:

Nijmegen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Sanne Bakker

Grip Psychologenpraktijk

GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Psycholoog NIP   EMDR-therapeut  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Sport / Prestatie  

Grip Psychologenpraktijk is een kleine praktijk die psychologische hulp biedt bij de meest voorkomende psychische klachten. Ook kunnen sporters en andere 'presteerders' terecht bij Grip-Sport & Prestatiepsychologie. Wij hanteren geen wachtlijst: u kunt doorgaans binnen twee weken terecht voor een intakegesprek. Grip is gevestigd op diverse lokaties in Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Womerveer.


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ellen van den Houte

Ellen van den Houte Coaching en advisering

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   EMDR-therapeut  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Echtscheiding  

Mijn aanpak is kortdurend, actie- en oplossingsgericht. De aanpak is eclectisch van aard en houdt het midden tussen therapie, training en coaching. Ik hanteer daarbij de basisprincipes van het Vijf-gesprekkenmodel van drs. R. Stoffer. Er worden technieken ingezet uit o.a. de Gedragstherapie, de AngstCoach-benadering, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), het Sociaal Panorama van Lucas Derks en de Transactionele Analyse. EMDR behoort eveneens tot de mogelijkheden. EMDR kan, behalve als behandeling bij eenmalige trauma's, ook gebruikt worden bij 'kleinere' gebeurtenissen, zoals jezelf niets waard vinden, angst voor de tandarts of als je bijvoorbeeld last hebt van spreekangst. Er is hier vaak sprake van een opeenstapeling van meerdere negatieve ervaringen met een emotionele impact. Kern hierin zijn negatieve gedachten over onszelf (bijvoorbeeld 'ik ben slecht' of 'ik ben machteloos'). In de therapie staat centraal wat jij zelf wil bereiken, ervan uitgaande dat in ieder mens de hulpbronnen aanwezig zijn om te bereiken wat hij/zij wil. De AngstCoach-benadering en EMDR corrigeren rechtstreeks het onderliggende mechanisme. Hierdoor hebben je klachten simpelweg geen voedingsbodem meer. De Sociaal Panorama-methode en de Transactionele Analyse zijn bij uitstek geschikt om je in korte tijd te helpen om gemakkelijker en ontspannener contact te maken met anderen en je relaties met andere mensen te verbeteren. Wat we niet doen: het eindeloos uitspitten van je probleem en graven in je verleden. Wat we wel doen: werken aan jouw doel, het doorbreken van je oude patronen en zorgen dat je weer grip krijgt op je leven. Wacht dus niet te lang, want er ligt meer binnen je bereik om je probleem te keren dan je van tevoren voor mogelijk achtte.

Psycholoog in:

Groningen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Wilma Metz

W&M Advies

Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP   Supervisie van BIG-registratie   Arbeid- en gezondheids psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress  

Psycholoog Arbeid & Gezondheid NIP/ZKM-consultant/GZ-psycholoog i.o. Behandeling en diagnostiek van alle psychische klachten. Specialisatie op gebied van burn-out, angst- en stressklachten en behandeling van belemmeringen in het functioneren op het werk door psychologische klachten, loopbaan coaching en re-integratie begeleiding. Trainer Mindfulness voor groepen. Specialisaties: Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Mindfulness, Acceptance & Commitment Therapy, Zelfkennismethode. “In mijn behandelingen richt ik mij op het gezamenlijk ontdekken van de persoonlijke interpretaties, behoeftepatronen en strategieën, die ieder mens heeft aangeleerd in zijn of haar leven. Met deze aangeleerde patronen reageren we vaak automatisch op situaties en dat maakt dat we soms in situaties vast lopen. Het is mijn overtuiging dat door het onderzoeken van deze patronen meer inzicht en bewegingsvrijheid ontstaat. Waardoor er nieuw, meer effectief gedrag gekozen kan worden, gericht op persoonlijke waardes: datgene wat het leven voor jou de moeite waard maakt. Mijn behandeling is individueel, oplossingsgericht en gericht op herstel van effectiviteit en vitaliteit. Ik maak hierbij gebruik van inzichtgevende methoden, cognitieve gedragstherapie en aandacht oefeningen”. Daarnaast voer ik psychodiagnostische onderzoeken uit gericht op inzicht in uw mogelijkheden en capaciteiten, of gericht op voor u passende loopbaankeuzes.

Psycholoog in:

Haarlem
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Elly Vos

Mental Coaching Venlo

Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP   Arbeid- en gezondheids psycholoog   Arbeid- en organisatie psycholoog  
Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Medische psychologie   Psychosomatisch  

Op een praktische en oplossingsgerichte manier probeer ik mensen weer beter te laten functioneren, zowel in werk als in privé. Behalve de genoemde specialismen kunt u bij Mental Coaching Venlo ook terecht - wanneer u last heeft van onverwerkt verdriet; - wanneer u uw assertiviteit wilt verbeteren; - wanneer u merkt dat u ingrijpende gebeurtenissen maar niet kunt laten rusten; - wanneer u zich afvraagt of u op uw werk nog wel op de juiste plek zit; - voor het optimaliseren van uw managementvaardigheden; - voor begeleiding van zieke werknemers, terug naar het werk; - voor begeleiding ter voorkóming van ziekteverzuim. De begeleiding vindt individueel plaats. Voor organisaties kan een maatwerktraject-teamtraining gemaakt en uitgevoerd worden. Informeert u middels een mail of een telefoontje naar de uitgebreide mogelijkheden.

Psycholoog in:

Venlo
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Anja van Wingerden

Après la Vie

Psycholoog NIP  
Burn-out / Stress   Kinder en Jeugd   Rouwverwerking   Trauma  

Wij bieden (opvoedings)ondersteuning bij levensvragen rondom de dood aan grote en kleine mensen. Rouwverwerking op individuele basis, maar ook in groepen. Gespecialiseerd in trauma verwerking van nabestaanden na de confrontatie met een uitzonderlijke vorm van overlijden in de direct omgeving. Wij ondersteunen u bij het afscheid nemen, rouwen en herdenken in uw eigen stijl.

Psycholoog in:

Amersfoort
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Rob Slootman

BrainExcel

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   EMDR-therapeut  
ADHD / ADD   Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Slaapproblemen  

BrainExcel is een praktijk voor eerstelijns psychologische hulpverlening vlakbij het centraal station van Amersfoort. Ik help mijn cliënten graag met een integrale aanpak van therapieën (RET, Cognitieve gedragstherapie, EMDR, EFT, Mindfullness) in combinatie met technologische methoden zoals Neurofeedback (in balans brengen van hersenactiviteiten) en Biofeedback (lichamelijke ontstressing). Met deze combinatie werk je dus zowel op mentaal- en emotioneel- als op lichamelijk niveau. Ik geloof in de eenheid van lichaam en geest. Deze unieke aanpak geeft in een korter tijdsbestek een beter en sneller resultaat. Dit komt omdat de genoemde behandelmethoden en -technieken elkaar aanvullen en versterken. Hiermee kan ik een breed scala aan psychische- en psychosomatische klachten behandelen.

 

Ook voor relatietherapie, voor persoonlijke groei en ontwikkeling en voor peak-performance training ben je bij BrainExcel op het juiste adres. Via BrainExcel is het tevens mogelijk om Cogmed geheugentraining te doen.

 

Ik ben (GZ) gezondheidszorgpsycholoog met BIG-registratie, daarnaast Registerpsycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en tevens lid van de NVNF (Nederlandse Vereniging voor Neurofeedback).

 

De behandelingen vallen daardoor onder de basis ziektekostenverzekering, afgezien van het wettelijk bepaalde eigen risico (in 2014 bedraagt deze € 360,-). Ik informeer je hier graag over. Overigens geldt het eigen risico niet voor kinderen tot 18 jaar.

 

BrainExcel is zowel per auto als via het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Meer informatie en een routebeschrijving kun je vinden op de website van BrainExcel.

 

Een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek is snel gemaakt!

Psycholoog in:

Amersfoort
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Margreet Bijkerk

Widdershins

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Neurofeedback psycholoog NIP  
Concentratie- / Leerproblemen   Hersenletsel   Psychosomatisch   Sport / Prestatie  

Mijn naam is Margreet Bijkerk en ik wil me graag aan u voorstellen. Na mijn studie Klinische Psychologie aan de RUG heb ik een eigen Eerstelijnspraktijk in de Gezondheidszorg opgestart. Bij Widdershins bent u en uw kind welkom voor diagnostiek, advies en behandeling bij psychische of lichamelijke klachten, en verbetering van school- werk- of sportprestaties. We overleggen welke aanpak het beste past bij de cliënt: Neurofeedback , CogniPlus, AlphaStim of gesprekstherapie. Door mijn uitgebreide opleiding en lange werkervaring ben ik tot de conclusie gekomen dat een combinatie van interventies bij de meeste cliënten de beste, meest duurzame resultaten oplevert. Voor verdere informatie verwijs ik naar mijn site.

Psycholoog in:

Winterswijk
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Sanne de Kock

Psychologenpraktijk Pro InSight

GZ-psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Conflict / Agressie   Zingeving  

Pro InSight is een kleinschalige psychologenpraktijk waarbij een persoonlijke en warme benadering centraal staat. Onze visie is dat door het vergroten van zelfinzicht mensen betere en sterkere keuzes kunnen maken, meer in lijn met de eigen doelen en waarden. Wij dragen graag bij aan een beter zelfinzicht door objectief en onafhankelijk onderzoek en advies aan de ene kant en door therapiegesprekken aan de andere kant. Door onze werkwijze worden zwaktepunten duidelijk en hierdoor beter hanteerbaar, maar wordt vooral ook potentieel inzichtelijk. Er ontstaat ruimte om nieuwe keuzes te maken en om automatismen meer los te laten.

Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

J.M.E.P. Janssen

Psychotherapie Praktijk Malden

Psychotherapeut   Klinisch psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Conflict / Agressie   Depressie   Trauma  

Ik heb sociale psychologie gestudeerd aan de KU te Nijmegen. Na mijn psychologie opleiding heb ik enkele jaren in het bedrijfsleven gewerkt en vervolgens heb ik een postacademische psychotherapie opleiding gedaan bij de RINO-groep in Amsterdam. Momenteel prijs ik mij iedere dag gelukkig als moeder van mijn kinderen, als partner van een liefhebbende man en als psychotherapeut van mijn cliënten die ik iedere dag weer zie veranderen in mensen die weer kunnen genieten. Sinds 2004 werk ik als vrijgevestigd psychotherapeut, eerst nog naast een baan in een GGZ-instelling, vanaf augustus 2007 geheel vrijgevestigd, en sinds 1 maart 2011 als praktijkhouder – samen met mijn man die de bedrijfsvoering doet - van een inspirerend team aan de Broeksingel 1 te Malden. Ieder mens is bijzonder en heeft een eigen verhaal. Ieder mens is boeiend. Het vormt voor mij een uitdaging om samen met iedere cliënt het juiste aanbod te vinden om hem of haar verder te helpen. Door mijn drive en interesse heb ik me inmiddels verdiept in verschillende stromingen zoals de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, mindfulness en EFT (emotionally focused therapie). Het mooie is dat al deze invalshoeken als puzzelstukjes in elkaar passen. Ik ga er vanuit dat de therapeutische relatie essentieel is en ik probeer in deze relatie de cliënt weer samen te brengen met zijn ware zelf, los van oordelen en eisen. Als je vanuit je ware zelf, je hart kan leven voelt alles weer meer kloppend. Voor sommige mensen is het een moeilijk proces omdat ze niet meer weten wat ze voelen. Ze hebben als het ware het voelen afgeleerd omdat het wellicht te pijnlijk was. Dan is het belangrijk dat ze weer open kunnen staan voor en leren vertrouwen op lichamelijke signalen. Het lichaam moet dan ook echt betrokken worden bij het therapeutisch aanbod. Zelf heb ik jaren geleden kennis gemaakt met Chi Neng Qigong, een lichaamsgerichte meditatievorm uit China, waar het al eeuwenlang duidelijk is dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Voor mij was het zondermeer een logische stap om ook de Chi Neng Qigong in onze praktijk te koppelen aan het therapieaanbod, al wordt het helaas niet door alle verzekeraars vergoed.

Psycholoog in:

Malden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Martijn Arns

Onderzoeksinstituut Brainclinics

Psycholoog NIP   Neurofeedback therapeut BCIA   Onderzoeker   Doctor (Dr.)  
ADHD / ADD   Concentratie- / Leerproblemen   Depressie   Kinder en Jeugd  

Martijn Arns studeerde eind jaren 90 af als Biologisch psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na verschillende projecten op het gebied van toegepast hersenonderzoek in het Westmead Hospital in Sydney, het Max Planck Instituut in Munchen en Organon Research in Newhouse, begon hij in 2001 met wat nu Onderzoeksinstituut Brainclinics en Psychologenpraktijk Brainclinics is. Martijn Arns is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op EEG gebaseerde personalized medicine bij ADHD en depressie en is gespecialiseerd in toepassing van hersenscan-technieken bij het bepalen van de juiste behandeling bij ADHD en depressie. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van neuromodulatie technieken zoals neurofeedback bij de behandeling van ADHD en magnetische hersenstimulatie (rTMS) bij de behandeling van depressie. Bij Psychologenpraktijk Brainclinics superviseert Martijn Arns een team van gespecialiseerde psychologen bij de toepassing van deze technieken. Bij Onderzoeksinstituut Brainclinics voert Martijn Arns in samenwerking met een team onderzoekers en verschillende universiteiten toegepast wetenschappelijk onderzoek uit naar personalized medicine en neuromodulatie technieken. Daarnaast verzorgt hij verschillende (internationaal) geaccrediteerde opleidingen en cursussen op deze gebieden. Martijn Arns is directeur van Onderzoeksinstituut Brainclinics en Psychologenpraktijk Brainclinics, verbonden aan de Universiteit Utrecht, afdeling experimentele psychologie, en was oprichter van Brainquiry tot juli 2007. Daarnaast heeft Martijn Arns zitting in het bestuur van de International Pharmaco-EEG Society (IPEG) en is lid van diverse beroepsorganisaties zoals het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), ECNS, SAN, AAAS, NSWO en fellow van de ISAD en ISNR.

Psycholoog in:

Nijmegen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ingrid Smit

Arbeidspsycholoog I.Y. Smit MSc

Psycholoog NIP   Arbeid- en organisatie psycholoog  
Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress  

 

 

Het kan anders!
Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij mij terecht voor hulp bij arbeidsgerelateerde vragen. Denk bv aan (management) coaching, stressmanagement, loopbaanbegeleiding en beroeps- of studiekeuze. Ik werk sterk resultaatgericht, vanuit een positieve instelling met als achtergrond een ruime ervaring in het internationale bedrijfsleven in functies van medewerker tot en met directeur-grootaandeelhouder.

Op mijn website vindt u uitgebreidere informatie www.smitarbeidspsycholoog.nl

 


 


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Steven van Dijk

Psychologiepraktijk "Het Hout"

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Rouwverwerking  

Ik heb in de afgelopen jaren veel mensen begeleid en ik ben vaak onder de indruk van de veerkracht die mensen hebben wanneer zij met tegenslag te maken hebben: hoe uitzichtloos het soms ook lijkt, vaak kan iemand met hulp van therapie toch de draad van het leven weer oppakken.

De kracht van therapie is vooral dat u met iemand praat die neutraal, onafhankelijk maar betrokken met u meedenkt om oplossingen te zoeken voor de problemen waar u last van heeft. Eén van de belangrijkste doelen in therapie is dat u weer hoop en zicht krijgt op verbetering. Soms is dat met een paar gesprekken te bereiken, soms kost het meer tijd. Daarbij vind ik het belangrijk dat dit veranderingsproces vanuit uw gevoel gebeurt en geen trucje wordt. Het moet goed voor u voelen en bij uw gevoel passen.

Voor verdere informatie verwijs ik u graag naar mijn website.


Psycholoog in:

Houten
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Anna Roeden

Psychologenpraktijk Anna Roeden

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Depressie   Psychosomatisch   Relatieproblemen  

Psychologenpraktijk Anna Roeden is een eerstelijnspraktijk voor volwassenen, adolescenten.
Er wordt voornamelijk gewerkt vanuit de Cognitieve gedragstherapie. Naast individuele behandeling wordt er ook partner-relatietherapie gegeven. De behandelingen worden vergoed door de verzekeraar.


Psycholoog in:

Nijmegen-Oost
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Hanneke Nijkamp

Caritasgroep: Voor iedere hulpvraag een passende behandeling

Psycholoog NIP   Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen  

Met welke hulpvraag u ook bij ons komt, wij bieden u een passende behandeling. Wij werken persoonlijk, vertrouwd en betrokken bij uw situatie. Binnen de Caritasgroep werken wij met een multidisciplinair team samen, waarbij zowel kinderen, jongeren als volwassenen en ouderen terecht kunnen. Wij bieden individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en cursussen. Zowel gesprekstherapie als psychomotorische en beeldende therapie is bij ons mogelijk. Ook bieden wij coaching aan kinderen, jongeren en volwassenen op diverse terreinen. Afspraken kunnen zowel overdag, als ook 's avonds en op zaterdag plaatsvinden. Op onze website www.caritasgroep.nl vindt u alle informatie over de therapeuten en ons behandelaanbod. Daar staan ook de diverse cursusdata vermeld. Heeft u vragen of wilt u zich bij ons aanmelden dan kunt hiervoor altijd telefonisch (0318-300487 / 06-24415943) of per e-mail (info@caritasgroep.nl) contact opnemen. Wij bekijken graag samen met u of wij u kunnen helpen.

Psycholoog in:

Veenendaal
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Marja van der Stelt

Psychologiepraktijk van der Stelt

Registerpsycholoog NIP   Registerpsycholoog Arbeid en Organisatie NIP  
Burn-out / Stress   Relatieproblemen   Rouwverwerking   Slaapproblemen  

Gericht op het hier en nu

Kortdurend en oplossingsgericht zijn kenmerken van mijn behandelaanpak. Nuchter, down-to-earth, transparant en direct. Ik vind het belangrijk om te focussen op waar u in het hier en nu last van heeft en hoe ik u kan helpen daar minder last van te krijgen. Daarbij maak ik gebruik van interventies uit de cognitieve gedragstherapie, counseling, EMDR en mindfulness, of, als dat meer bij u en uw problematiek past, van cognitieve animatietherapie, het innerlijk bureaublad of het stappenplan voor reflectie en discipline.

 

Stress en emoties

De meeste mensen die zich bij mij aanmelden ervaren teveel negatieve stress, bijvoorbeeld als gevolg van problemen in het werk of een verstoorde balans tussen werk in privé, door relatieproblemen of onverwerkte emoties na een ingrijpende gebeurtenis. In het eerste gesprek wil ik mij een duidelijk beeld kunnen vormen van wat er aan de hand is, waarna ik met u bespreek of ik u bij die problemen kan helpen.  

 

Zelfwerkzaamheid

Alleen eens in de paar weken een gesprek van 45 minuten leidt zelden tot verbetering van stressgerelateerde klachten. Dat betekent dat u er rekening mee moet houden dat u ‘huiswerk’ opdrachten krijgt om in uw eigen situatie actief te oefenen met wat in de therapie aan de orde komt. 

 

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd in GOED Fascinatio, in Capelle aan den IJssel, in de huisartsenpraktijk, naast de apotheek.  Met uitzondering van de woensdag en een groot deel van de donderdag kunt u daar tijdens kantooruren met mij afspreken.

Gesprekken bij de registerpsycholoog NIP worden door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed uit de basisverzekering. U kunt een deel van de gesprekken vergoed krijgen als u aanvullend verzekerd bent. Kijk hiervoor uw polisvoorwaarden na, met name het gedeelte over ‘Alternatieve zorg’.   


Psycholoog in:

Capelle aan den IJssel
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Afra Huisman

AS&E Psychologen

GZ-psycholoog   EMDR-therapeut   Arbeid- en gezondheids psycholoog   Neurofeedback therapeut  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Slaapproblemen  

Ik ben arbeids- en gezondheidspsycholoog, gz-psycholoog en neurofeedbacktherapeut SAN. Vanuit mijn achtergrond als lerares Lichamelijke Opvoeding ben ik gewend om mensen te coachen en te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Mijn specialisme is neurofeedback en biofeedback omdat bij deze technieken de samenhang tussen lichaam (hersenen, hart en ademhaling) en geest (emoties, gevoelens en gedrag) aanwezig is. 


Psycholoog in:

Leeuwarden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Karin Roozemond

Queeste, centrum voor persoonlijke ontwikkeling

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   EMDR-therapeut   Lichaamsgericht psycholoog  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen  

Voor iedereen die zijn psychisch welzijn wil vergroten.

(Jong) volwassenen die zich willen ontwikkelen.

Mensen die professionele hulp zoeken bij: burn-out, het verbeteren van hun relatie, energieproblemen, werkproblemen, depressieve klachten, angsten, stressgerelateerde klachten, adhd, concentratieproblemen, slaapklachten, traumaverwerking of acceptatieproblematiek, zingevingvragen, gedragsproblemen.


Psycholoog in:

Middelharnis
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ilona Verstegen

De Verstegen Kliniek

Psycholoog NIP   Neuropsycholoog   Neurofeedback therapeut BCIA   Neurofeedback therapeut  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Concentratie- / Leerproblemen   Slaapproblemen  

Persoonlijke aandacht voor psyche en gezondheid

De Verstegen Kliniek helpt je om te werken aan een betere psychische gezondheid. Wij bieden een laagdrempelige behandeling aan voor uiteenlopende psychische klachten bij volwassenen en kinderen. Heb je last van stressgerelateerde klachten zoals een (dreigende) burnout of depressie? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Wij bieden tevens een passende behandeling aan voor AD(H)D, aandachtsproblemen en slaapproblemen, zonder medicatie en met een blijvend effect.

Hét alternatief voor behandeling met pillen of alleen maar praten
Wij gaan ervan uit dat je klachten invloed hebben op je psyche én op je lichaam. Wij bieden een complete behandeling aan. De behandeling bestaat uit een geïntegreerde aanpak op basis van Cognitieve Gedragstherapie, Biofeedback en/of Neurofeedback. Door deze wetenschappelijk onderbouwde methoden breng je je geest en lichaam weer in balans. Ons doel is dat je weer van het leven kunt genieten en je talenten tot uiting kunt brengen!

Waarom deze behandeling?
Onze behandeling bestaat uit methoden die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wij combineren inzichten uit de neuropsychologie, psychofysiologie en psychotherapie. Wereldwijd is er met de afzonderlijke behandelmethoden veel ervaring opgedaan en zijn er goede resultaten geboekt.

Je kan onze behandeling zien als een PLUS-behandeling. We bieden een alternatief voor behandeling met medicatie. We combineren gesprekstherapie met een actieve training gericht op je lichaamssignalen. Door een persoonlijke en passende aanpak werken we niet alleen aan het verminderen van je klachten, maar vooral aan het verbeteren van je gezondheid!


Psycholoog in:

Roermond
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Anneke van Mieghem

Psychologenpraktijk 'Swolgen'

Psychotherapeut   Klinisch psycholoog   Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP   Psycholoog Mediator  


 Als psycholoog ben ik veelzijdig. 

Ben pedagoog, werk dus met kinderen en geregistreerd Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Daarnaast Gezins- en Relatietherapeut NVRG, Klinisch Psycholoog en psychotherapeut BIG en doe neuro-psychologisch onderzoek. Ben tevens familie- en arbeidsmediator.NMI.

Alles in één hand, dat is handig. 


Psycholoog in:

Swolgen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Susan Huijs- van de Veerdonk

Psychologie Praktijk Huijs

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Neuropsycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Psychosomatisch  

Psychologie Praktijk Huijs te Venlo betreft een praktijk voor eerstelijns psychologische hulpverlening, waarbij ik als Gezondheidszorgpsycholoog BIG gericht ben op behandeling van jongeren (vanaf 16 jaar), volwassenen en ouderen met zeer uiteenlopende psychische klachten en problematiek. Kenmerkend voor mijn werkwijze is een persoonlijke-, probleemgerichte- en kortdurende aanpak, waarbij gemiddeld een zeven a achttal gesprekken voldoende zijn om weer op eigen kracht verder te kunnen. 

Als psycholoog in de eerste lijn ben ik als generalist werkzaam en maak ik gebruik van verschillende behandelmethoden, gericht op het opheffen of beter beheersbaar maken van de psychische klachten. Hierbij kan gedacht worden aan methoden vanuit o.a.: cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie, EMDR, mindfulness, psychodynamische therapie en systeemtherapie. Tevens is inzetten van internetbehandeling (gericht op met name depressieve- en angstklachten) een mogelijkheid, als aanvulling op de individuele gesprekken.

Psychologie Praktijk Huijs is gevestigd in het medisch expertise centrum VitaalPlus (voorheen Viveno Venlo genaamd), waar indien geindiceerd verschillende medische- en paramedische disciplines samenwerken ter bevordering van de vitaliteit en algehele gezondheid van de client.


Psycholoog in:

Venlo
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Kaj van Geleuken

Psanos

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Trauma  

Ik ben Kaj van Geleuken, gezondheidszorgpsychologe. De reden dat ik psycholoog geworden ben, is omdat ik al van jongs af aan graag met mensen wilde werken. Om mensen te helpen als het allemaal even te veel is. Voor mij is het belangrijk dat mensen in hun waarde gelaten worden. Dat er geluisterd wordt naar wat iemand te zeggen heeft.  De manier waarop ik dit wil doen is door mijn cliënten op een zo goed mogelijk en zo professionele manier te behandelen. 


De klachten die ik in de praktijk vaak zie, lopen uiteen van somberheidsklachten, piekeren, stressklachten, angstklachten, verlieservaringen of klachten die ontstaan zijn na heftige gebeurtenissen. In de behandeling laat ik mensen hun verhaal vertellen. Van clienten hoor ik vaak dat het prettig is een luisterend oor te hebben. Daarnaast vinden ze het ook fijn te horen dat zij niet de enige zijn met de klachten die ze hebben. Dit geeft vaak al wat rust binnen de onrust die ervaren wordt. Mijn behandelingen hebben het doel om je meer inzicht te geven in hoe de klachten ontstaan zijn en hoe je kunt zorgen dat ze verminderen of soms juist hoe je met je klachten om kan gaan. Je zult aan het eind van de behandeling niet weglopen met ‘de waarheid in pacht’ maar wel met voldoende handvaten om er weer tegenaan te kunnen.


De basisstudie psychologie heb ik gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben hier afgestudeerd in de richting klinische psychologie. Na een periode gewerkt te hebben, heb ik mij verder verdiept door de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog in de richting volwassenen en ouderen te doen. Gedurende de afgelopen jaren heb ik mij verder bekwaamd in het werken met verschillende behandeltechnieken. Hierbij behoren onder andere de cognitieve gedragstechnieken, inzicht gevende technieken, EMDR en ACT. Op mijn website heb korte achtergrondinformatie geplaatst over deze behandeltechnieken en links naar een website voor het geval je hier meer van wilt weten. In mijn behandeling zullen we samen kijken naar welke technieken het meest toepasselijk is. Dan leg ik meteen uit wat je mag verwachten van deze behandeling.


Psycholoog in:

Bussum
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Hergen Schuringa

Hergen Schuringa Mindfulness

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Zingeving  

Sinds 2010 heb ik in Voorburg een mindfulness-praktijk. Ik geef in Voorburg én Gouda regelmatig mindfulness-trainingen in groepen tot 10 personen. Daarnaast heb ik mij geschoold in compassietraining. Ook in individuele behandelingen werk ik graag met mindfulness. Het gaat hierbij altijd om: aandacht, hier en nu, mildheid, niet oordelen. 

 

 


Psycholoog in:

Voorburg
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Rebecca Vandenabeele

Psycholoog Amsterdam Rebecca Vandenabeele

Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP   Arbeid- en organisatie psycholoog   Psycholoog  
Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Weerbaarheid   Zingeving  

Vanuit mijn praktijk in Amsterdam de Pijp begeleid ik hoger opgeleiden met vragen op het gebied van leven en werk. Ik bied kortdurende, inzichtgevende psychologische begeleiding en oplossingsgerichte coaching. 


Door mijn ruimte ervaring binnen het bedrijfsleven te combineren met mijn achtergrond als psycholoog NIP weet ik jouw vraag in de juiste context te plaatsen. Tijdens de intake bepalen we vooraf de doelen. Vervolgens werken we in 4 tot 8 gesprekken toe naar het bereiken van concrete resultaten. 

 

Mijn manier van werken is persoonlijk en op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie. Tijdens de gesprekken breng ik je in contact met je gevoel en met je innerlijke kracht en help ik je om zelf de antwoorden te vinden op de vragen die je hebt. Hierbij leg ik een grote focus op het doorbreken van belemmerende gedachten en oude patronen. Deze barrières vormen vaak de grootste drempel om daadwerkelijk de verandering door te maken die jij voor ogen hebt. 

 

In mijn gesprekken pas ik o.a. aspecten toe van Motiverende Gespreksvoering, RET, Oplossingsgericht coachen en MMS coaching. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het afnemen van loopbaan- en potentieel Assessments en geef ik trainingen binnen het bedrijfsleven. Door verschillende methoden te combineren sluit ik aan bij jouw vraagstelling en stem ik zoveel mogelijk af op jouw specifieke situatie.


Een aantal woorden die mij en mijn werkwijze volgens collega’s en klanten typeren zijn: No-nonsense, doelgericht, analytische, echte interesse, diepgang, spiegelend, heldere adviezen, rust, relativerend, genuanceerd.  


Naast mijn wetenschappelijke opleiding Psychologie (UvA) en achtergrond als coach/trainer, ben ik sinds 2010 gecertificeerd MMS coach. Tijdens mijn werk bij GITP heb ik veel ervaring opgedaan in coaching en (loopbaan)assessments. Mijn opdrachtgevers bevinden zich met name in de financiële dienstverlening (RBS, ABNAmro, ING), zakelijke dienstverlening (Accenture), en ICT bedrijven (IBM)

 

- Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Organisatie
- PSYCHOLOOG NIP
- Gecertificeerd MMS coach
- Motiverende Gespreksvoering
- Oplossingsgericht coachen
- RET
- Gecertificeerd om te werken met veel verschillende assessment- en loopbaaninstrumenten, Pearson, SHL, Swets

Kijk voor meer informatie op mijn website: [url]www.psycholoogamsterdamrebecca.nl[/url]

 


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Meinou Bos

Praktijk voor psychologische zorg, coaching en training

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Conflict / Agressie   Depressie   Trauma  

 Al ruim twintig jaar werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk. De begeleiding is "all inclusive". Alleen de sessies worden in rekening gebracht. Al het contact om de sessies heen zit bij de prijs inbegrepen. Er kan altijd gemaild, gebeld en gewhatsappt worden. Ik ben goed bereikbaar voor mijn cliënten. Je kunt vijf dagen per week voor sessies in de praktijk terecht. Van maandag t/m vrijdag.

 


Psycholoog in:

Alkmaar
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Marlein Weener

Brein en Welzijn

Psycholoog NIP   Orthopedagoog   Neurofeedback therapeut   Kinder- en Jeugdpsycholoog  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Depressie   Relatieproblemen  

Voel je je niet zoals je zou willen? Mentaal of fysiek, je bent niet de enige. Als je last hebt van spanning of pijn of problemen hebt met je stemmingen, ontwikkeling of gedrag, is de kans groot dat de oorzaak ligt in de hersenen. Misschien gebruik je al jaren medicijnen, denk je dat je klachten niet te behandelen zijn of is je behandeling gestopt. Misschien is je zelfs verteld dat je er maar mee moet leren leven.

Brein & Welzijn gelooft niet in het accepteren van je klachten, maar in het verhelpen ervan.

Omdat veel problemen mede worden veroorzaakt en/of in stand worden gehouden door leef- en werkwijze van de cliënt, kan het ook nodig zijn dat u anders moet leren omgaan met bepaalde gewoontes. Zo kan de gestreste manager bijvoorbeeld leren beter met zijn tijd om te springen en kan iemand met overtollig vet onder andere leren signaleren welke momenten moeilijk zijn voor hem of haar. En een verlegen kind kan vertrouwd raken met assertiviteit. In veel gevallen is het leren (her)kennen van eigen grenzen en dus het op tijd leren “nee” zeggen van groot belang. De neurofeedback helpt u uzelf te vinden en staat daarom centraal in de behandelingen.

Dit is maar een klein gedeelte van behandelingen die we aanbieden.

Wij bieden ook relatietherapie volgens de EFT methode en we helpen mensen de weg te vinden in het doolhof van diagnoses en het vinden van de begeleiding en bemiddeling de u zoekt.

Wij horen wij vaak dat ouders met hun kinderen naar veel verschillende instanties moeten voor ze echt het gevoel hebben dat ze worden geholpen. Er ontstaat een gevoel dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Of ze worden geconfronteerd met een maandenlange wachtlijst.

Wij streven ernaar, onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden en onze patiënten zo snel mogelijk te helpen.

Wij werken samen met een praktijk voor orthopedagogiek waar ze tevens gedragstherapie geeft met behulp van paarden. We hebben dan ook de mogelijkheid gekwalificeerde orthopedagogische / psychologische onderzoeken doen.


Psycholoog in:

Enschede
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Dr. Annemaaike Serlier-van den Bergh

KNP Praktijk

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Neuropsycholoog   Klinisch neuropsycholoog   
ADHD / ADD   Autisme   Concentratie- / Leerproblemen   Kinder en Jeugd  

Dr Annemaaike Serlier-van den Bergh is Klinisch Neuropsycholoog BIG specialist Kind en Jeugd. Vanaf 1985 heeft ze diverse registraties behaald: psycholoog NIP, Kinder en Jeugdpsycholoog NIP specialist, GZ-psycholoog BIG, klinisch psycholoog BIG en klinisch neuropsycholoog BIG. Ze is gepromoveerd in de kinderneuropsychologie op het onderwerp informatieverwerking bij kinderen in het bijzonder kinderen met de non verbale leerstoornis NLD. Het gaat niet om de diagnose maar om de aanpak. Ouders willen graag weten of de richting die ze zijn ingeslagen de juiste is voor hun kind. Een klinisch neuropsychologisch onderzoek waaruit de manier van leren en zijn blijkt (aandacht,concentratie, geheugen, cognitie, sociale vaardigheden), kan hen daarbij goed op weg helpen. 


Psycholoog in:

Eindhoven
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

ernst van der oord

ERGOSELECT

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Arbeid- en gezondheids psycholoog  
ADHD / ADD   Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Concentratie- / Leerproblemen  

drs E van der Oord, eigenaar en psycholoog van ERGOSELECT.

ERGOSELECT, al meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van onderwijsondersteuning, beroepskeuze, loopbaanbegeleiding en personeelsselectie.

1. onderwijsondersteuning met betrekking tot onderzoek en behandeling van leerproblemen en gedragsproblemen: dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, faakangst o.a. (bij ernstige stoornissen is vergoeding mogelijk via de zorgverzekering)

2. hulp bij schoolkeuze, profielkeuze, vervolgonderwijs

3. ondersteuning bij intrede in organisaties. Advisering bij werving, selectie, HRM en opleidingen van personeel; alsmede hulp bij stress en burnout.

Ingeschreven in het kwaliteitsregister van het NIP (GZ en A&O), het BKA (register BeroepsKeuzeAdviseur) en het register BIG.

 


Psycholoog in:

amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Saskia Scholten

Invivo Clinics

GZ-psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress   Depressie  

Verbeter je kwaliteit van leven!

Welkom bij Invivo Clinics! Je kunt bij ons terecht voor uiteenlopende psychische klachten zoals depressie, angst en spanning. Een team van professionals (GZ) psychologen, psychiaters, psychotherapeuten) staat voor je klaar en bieden jou de beste zorg. Wij hebben direct plek.

Heb je het gevoel dat je er zelf niet meer uitkomt? Dat je vastloopt? Dat er geen beweging meer in zit? Of misschien ben je al in behandeling bij een psycholoog en heb je het gevoel dat je niet verder komt?

 

Ons unieke ‘Freedom of Movement’ programma is er op gericht jouw kwaliteit van leven te verbeteren door je beter te leren omgaan met de negatieve emoties en gevoelens waarmee je geconfronteerd wordt. Hierbij worden blokkades doorbroken en bieden wij jou, met de ruimte en de nieuwe inzichten die ontstaan, een gezonde(re) kijk op het leven èn werken. 

 

Wil je hier meer over weten? Je kunt ons altijd bellen (020 767 0378) of mailen info@invivoclinics.nl met je vragen. Voor een afspraak kan je altijd direct  bij één van onze mensen terecht.  We hebben vestigingen in Amsterdam (3),  Amstelveen (3), Haarlem (Overveen),  Leiden, Bussum en Volendam. Al onze mensen zorgen voor een prettige en veilige omgeving waarin je jouw verhaal kunt doen.Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Psycholoog in:

Amstelveen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Britta Burgert

Psychologenpraktijk B. Burgert

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Psychosomatisch  

Mijn naam is Britta Burgert en ik werk als psychotherapeut, gz-psycholoog en eerstelijnspsycholoog in mijn eigen praktijk. U kunt bij mij terecht voor verschillende klachten en problemen zoals bijv: angstklachten, depressieve klachten, onverklaarbare lichamelijke klachten, burnout, stress en overspannenheid en verwerking van traumatische ervaringen. Maar ook als u vragen heeft over uzelf en beter wilt begrijpen waarom u doet zoals u doet. Samen met u kijk ik of ik iets voor u kan betekenen. De behandeling komt geheel of gedeeltelijk voor vergoeding in aanmerking. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. 


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Paul du Jour

NeuroScan

GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Registerpsycholoog NIP   Klinisch psycholoog  
ADHD / ADD   Autisme   Concentratie- / Leerproblemen   Slaapproblemen  

NeuroScan is een tweedelijns GGZ praktijk voor specialistische behandeling van

 • ADD en ADHD
 • Autisme (Asperger, PDD NOS)

Paul du Jour, klinisch psycholoog BIG, heeft een behandelprogramma samengesteld zónder medicijnen, ondersteund door neurofeedback therapie.

Het programma is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het is een intensieve behandeling die al snel een positief effect heeft, wat een gunstige invloed heeft op de situatie thuis en op school, of op het werk.


Psycholoog in:

Dordrecht
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Tiny Bergman

Psychologenpraktijk Tiny Bergman

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Registerpsycholoog NIP   Lichaamsgericht psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Trauma  

GZ-psycholoog/ ELP (eerstelijnspsycholoog) voor individuele therapie met behulp van verschillende behandelmethoden, waarbij ik de verbinding tussen hoofd en hart belangrijk vind.
Ik bied u rust en ruimte om te onderzoeken hoe u omgaat met spanning in lichaam en geest en waar voor u de oplossing ligt.
In principe werk ik aan vermindering van klachten en verandering van gedrag in het hier-en-nu. Maar als het nodig is, dat we terugkijken naar het verleden, doen we dat voor zover dat effectief is voor de behandeling van uw klachten.


Psycholoog in:

Den Haag
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Marijke van de Laar

Psycholoog Marijke Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Noord

Psycholoog NIP   Neuropsycholoog   Neurofeedback therapeut   Doctor (Dr.)  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Hersenletsel   Slaapproblemen  

Hoogsensitief (HSP)  Whiplash  ADD/ADHD  StressAmsterdam-Centrum en Amsterdam-Noord

Psycholoog dr. Marijke van de Laar biedt praktische hulp aan kinderen en volwassenen

 

Met welke problemen kunt u bij Marijke terecht?
- Concentratie- en aandachtsproblemen
- Vermoeidheid en overprikkeld-zijn
- Uitstelgedrag
- Stress- en spanningsklachten
- Slaapproblemen
- Overzicht- en planningsproblemen
- Geheugenproblemen
- Vaak te laat komen
- Het gevoel hebben dat er wat aan de hand is en dit graag willen uitzoeken


Werkwijze en behandelmethoden

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij Marijke van de Laar terecht voor praktische hulp. De begeleiding richt zich voornamelijk op het zoeken naar oplossingen voor de ervaren problemen. De duur van het begeleidingstraject ligt tussen de 5 en 12 sessies.

Behandelmethoden die psycholoog Marijke van de Laar gebruikt zijn: gedragstherapeutische gesprekken, oplossingsgerichte interventies, concentratie- en aandachtsoefeningen, neuropsychologische behandelingen, oefeningen gericht op in- en doorslapen, ontspanningsoefeningen, methoden uit de cognitieve gedragstherapie, neurofeedback, planningsmethoden, time-managementtechnieken, spel- en creatieve werkvormen (bij kinderen), en assertiviteitstrainingen.


Wie is psycholoog dr. Marijke van de Laar

Al enige tijd ben ik werkzaam als psycholoog en neuropsycholoog bij het PELS instituut in Amsterdam-Centrum en bij Praktijk Rood in Amsterdam-Noord. Dit zijn een psychologenpraktijken waar zowel uitgebreide diagnostiek als behandeling mogelijk is. Ik voer het diagnostisch onderzoek uit en geef neuropsychologische behandelingen en psychologische consulten. In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit. Vervolgens ben ik voor een paar jaar gaan werken bij Parnassia in de verslavingszorg en psychiatrie. Daarna ben ik gaan promoveren in de Cognitieve Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.


Samenwerking

Bij het PELS instituut werken we nauw samen met GZ-psychologen, psychotherapeuten en een psychiater. Ook is er fysieke begeleiding mogelijk in de vorm van fysiotherapie en Feldenkrais. Ook werken we samen met sportleraren om de conditie te verhogen. Praktijk Rood is een kinder- en jongerenpraktijk waar zowel kinderen als ouders terecht kunnen voor onderzoek en ondersteuning (op school, thuis of in de praktijk).


Contact

U kunt Marijke van de Laar bereiken door een mail te sturen naar psycholoogmarijke@gmail.com of te bellen naar 06-20177663. Ook kunt u haar website bekijken: www.psycholoog-amsterdamcentrum.nl of www.psycholoog-amsterdamnoord.nl.


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Toon Damen

Psychologenpraktijk Element

Eerstelijnspsycholoog   GZ-psycholoog   Psychotherapeut   Registerpsycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Ouderen / Senioren   Sport / Prestatie  

Psychologiepraktijk Element is gericht op behandeling van jongeren, volwassenen en ouderen met zeer uiteenlopende psychische stoornissen, problemen en klachten. Maar ook als u vragen heeft over uzelf en meer zelfinzicht wilt krijgen over uw denken, voelen of gedrag. Samen met u kijk ik of ik iets voor u kan betekenen. Specifieke doelgroepen zijn: studenten, sporters, ondernemers, professionals in de zorg en dienstverlening, musici, artiesten en kunstenaars met prestatieproblemen. Mijn werkwijze is gedragstherapeutisch, op het hier nu gericht met als doel de zelfredzaamheid, de mentale weerbaarheid, de emotionele controle en het persoonlijk functioneren te verbeteren.  Ik geef relatietherapie voor echtparen die leren om in gesprek te komen over hun verschillen in voorkeuren en knelpunten. Zij leren oplossingen te bedenken vanuit het “om en om” principe. Psychologiepraktijk Element kenmerkt zich door een snelle toegankelijkheid, hoogwaardige service en optimisme over het resultaat van de behandeling. De aparte wachtruimte zorgt voor een optimale privacy. 

 


Psycholoog in:

Arnhem
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Joost Verspaandonk

Praktijk Verspaandonk - GGZ Praktijk

Psychotherapeut   Klinisch psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Depressie   Psychosomatisch   Trauma  

Openheid, empathie, veiligheid en vertrouwen zijn belangrijke kernwaarden van waaruit ik samen met de cliënt werk aan klachtvermindering en verbetering van kwaliteit van leven. Met oog voor de individuele cliënt bied ik behandeling op maat, waarbij ik werk vanuit diverse psychotherapeutische referentiekaders. 

 

Specialismen:
- SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten o.a. chronische vermoeidheid & pijn ) 

- persoonlijkheidsproblematiek (zelfbeeld, eigenwaarde, gedragsproblemen) 

- angst en stemmingsproblemen

- traumaproblematiek


Behandelvormen
- Cognitieve gedragstherapie
- Schemafocused psychotherapie (geregistreerd senior schematherapeut) 
- Inzichtgevende cliëntgerichte psychotherapie 
- EMDR / Traumabehandeling

 

Als professional ben ik werkzaam bij GGZ Praktijk te Arnhem en aangesloten bij 1nP, 1e netwerk professionals ambulante GGZ


Psycholoog in:

Arnhem
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Karin Monster-Peters

Kinderpraktijk Wijchen

NVO Basis-Orthopedagoog  
Kinder en Jeugd   Zingeving  

Ik ben drs. Karin Monster-Peters en als orthopedagoge richt ik me op de diagnostiek van leerproblemen en op de begeleiding van ouders en kinderen.

In de diagnostiek ben ik gespecialiseerd in hoogbegaafdheid. Binnen mijn eerste praktijk, Samen voor Zorg, heb ik meer dan 500 kinderen getest! Ik heb aan de wieg gestaan van de Leonardoscholen en was zelfs vice-voorzitter van de Leonardo Stichting. 

De begeleiding van ouders vind ik ontzettend belangrijk: it takes a village! Ouders in hun eigen kracht zetten, zorgt ervoor dat ze zich competenter voelen en beter in staat zijn om op te voeden. Ik gebruik hierbij technieken van Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en RET. 

Kinderen worden voornamelijk behandeld met een combinatie van MBCT en energetische therapie.In de praktijk ontvang ik voornamelijk kinderen die hoogsensitief zijn en/of hoogbegaafd.

Om maatschappelijke draagkracht te creëren geef ik lezingen en workshops die meestal kosteloos zijn. Scholen en andere instellingen (kinderdagverblijven, gastoudersbureaus) kunnen mij inhuren voor het verzorgen van workshops.


Psycholoog in:

Wijchen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Marlous van Megen

Cuijkse Psycholgenpraktijk

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Ouderen / Senioren  

De Cuijkse Psychologenpraktijk is een kleinschalige en laagdrempelige psychologenpraktijk.De praktijk heeft spreekuurlocaties in Cuijk, Baarlo en Venray.

U kunt bij de praktijk terecht voor behandeling van lichte tot matige psychische klachten, hierbij kunt u denken aan somberheid, angst- en paniekklachten, spanningsklachten, burn out, identiteitsproblemen en klachten door een traumatische ervaring.

In de behandeling ga ik samen met u aan de slag, we onderzoeken wat u bezig houdt en hoe uw klachten samenhangen met hoe u als persoon in elkaar zit. Stap voor stap samen onderzoeken wat er nodig is voor verandering, maar met name ook gericht zijn op kwaliteiten die u allang in huis heeft maar ondergesneeuwd zijn geraakt door depressieve gevoelens of angstklachten. 

De behandeling bestaat uit (onderdelen van) effectief bewezen methodieken, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, ACT, schematherapie en internettherapie.

Aanmelden kan via 06-41568376, info@cuijksepsychologenpraktijk.nl of vul het aanmeldformulier in op www.cuijksepsychologenpraktijk.nl


Psycholoog in:

Cuijk
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Flores van Emmerik

Dijk & Van Emmerik

Psycholoog NIP   Arbeid- en organisatie psycholoog  
Angst / Fobie / Dwang   Arbeid en organisatie   Burn-out / Stress  

Dijk & Van Emmerik zorgt ervoor dat mensen beter werken. Wij vinden dat mensen meer kunnen dan ze denken en geloven in het aanspreken en stimuleren van verantwoordelijkheid. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor psychologische begeleiding, loopbaanbegeleiding, re-integratie, coaching en training. Klachten die bij ons kunnen worden aangepakt: angst, paniek en overspannenheid. Maar ook als andere zaken je verhinderen optimaal te presteren, helpen wij je verder. Behalve coaching en therapie hebben we ook verschillende online modules. Op onze website vind je meer informatie. Je mag ook altijd e-mailen. Er is geen wachtlijst.


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Peter de Kruijf

Psychologenpraktijk de Kruijf - Waddinxveen

GZ-psycholoog   Psycholoog NIP   Registerpsycholoog NIP   EMDR-therapeut  
Angst / Fobie / Dwang   Burn-out / Stress   Depressie   Rouwverwerking  

Psychologenpraktijk de Kruijf is gevestigd in Breda en Waddinxveen. U kunt terecht voor klachten van: Depressie, Angst en paniek, Burn-out en Stress, Rouw- en verliesverwerking, PTSS, Zelfvertrouwen en zelfwaardering.

 

Mijn achtergrond

Vele jaren ben ik werkzaam geweest in het onderwijs als leraar biologie, gezondheidskunde en in het praktijkonderwijs. Daarnaast was ik mentor en vertrouwenspersoon voor leerlingen. Mijn interesse in de problematiek waar leerlingen mee kampen heeft me doen besluiten een studie psychologie te gaan volgen.

Nadat ik het universitair diploma in de psychologie heb behaald, ben ik werkzaam geweest als psycholoog in een eerstelijns psychologenpraktijk. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot GZ-psycholoog en daarnaast volg ik regelmatig aanvullende cursussen. Ik heb een christelijke levensovertuiging.

 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door:

 • Oplossingsgerichte aanpak
 • Praktische en nuchtere gesprekken
 • Persoonlijke op maat gemaakte behandeling
 • Duidelijk, open en transparant
 • Veilig en vertrouwd

 

 


Psycholoog in:

Waddinxveen
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Ralph Tinnemans

Praktijk 360 - Psycholoog Utrecht en Zwolle

Psycholoog NIP   EMDR-therapeut   Psycholoog  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Rouwverwerking   Trauma  

Mijn naam is Ralph Tinnemans van Praktijk 360 in Utrecht en Zwolle. Ik ben Psycholoog en geef Mindfulness-cursussen. Samen met mijn collega Psycholoog Nynke Schukking behandel ik volwassenen met Rouwverwerkingsproblemen, Trauma met EMDR therapie, Burn-out/Stress, psychosomatische problemen en ADHD. 

 

Mijn visie als therapeut

Als therapeut sta ik voor een duidelijke en doelgerichte aanpak, maar altijd vanuit een basis van betrokkenheid, transparantie en veiligheid. Met mildheid en begrip proberen we uw situatie in kaart te brengen en doelen te stellen.

 

Ik maak gebruik van meerdere behandelmethodes: de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en de ACT/mindfulness. Daarbij kijken we samen welke methode het best bij u aansluit.Heeft u het vermoeden van ADD of ADHD dan doe ik ook de diagnostiek passend hierbij. 

 

Sinds 2005 ben ik werkzaam in de eerstelijnszorg en sindsdien gespecialiseerd tot Cognitief Gedragstherapeut (VGCt). Als therapeut deed ik veel ervaring op met de behandeling van chronische darmpatiënten, van angst –en stemmingsproblemen, emotionele verwerkingsproblemen, overspanning/burn-out en diagnostiek en behandeling van ADHD.

 

Neem contact op

Op onze website vindt u meer informatie over onze werkwijze en de data van de mindfulness-trainingen van de komende periode


Psycholoog in:

Utrecht
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Nynke Schukking

Praktijk 360 - Psycholoog Utrecht Zwolle

Psycholoog NIP   EMDR-therapeut  
Burn-out / Stress   Psychosomatisch   Rouwverwerking   Trauma  

Mijn naam is Nynke Schukking van Praktijk 360 in Utrecht en Zwolle. Ik ben GZ-psycholoog en geef Mindfulness-cursussen. Samen met mijn collega Psycholoog Ralph Tinnemans behandel ik volwassenen met Rouwverwerkingsproblemen, Trauma met EMDR therapie, Burn-out/Stress, psychosomatische problemen en ADHD. 

 

Mijn visie als therapeut

Als therapeut sta ik voor een duidelijke en doelgerichte aanpak, maar altijd vanuit een basis van betrokkenheid, transparantie en veiligheid. Met mildheid en begrip proberen we uw situatie in kaart te brengen en doelen te stellen. Omdat ik zelf in een rolstoel zit, heb ik veel affiniteit met wat het betekent als je lichamelijke klachten hebt. Daarnaast heb ik veel ervaring als psycholoog met de behandeling van angst- en stemmingsproblemen en acceptatie- en rouwverwerking.

 

Als psycholoog heb ik bij verschillende instellingen voor Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) gewerkt. Met name bij mijn werk binnen Revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle heb ik gemerkt hoezeer hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden.

 

Neem contact op

Op onze website vindt u meer informatie over onze werkwijze en de data van de mindfulness-trainingen van de komende periode


Psycholoog in:

Zwolle
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Hanny van Winkel-Holleman

Psychologie praktijk Antras | Psycholoog Malden - regio Nijmegen en Groesbeek

Psycholoog NIP   Psycholoog  
Burn-out / Stress   Relatieproblemen   Trauma   Verslaving  

Ben je op zoek naar een psycholoog in Malden - regio Nijmegen en Groesbeek? Heb je relatieproblemen, Burn-out / Stress, Trauma of een verslaving? Zit je in een moeilijke situatie waar je in je eentje niet uit lijkt te komen? Kom dan eens praten, we zoeken dan samen naar een oplossing om beter met je problemen of stress om te gaan.

Ik ben Hanny van Winkel-Holleman en heb op basis van mijn universitaire opleiding en zeer ruime ervaring een eigen psychologie praktijk ANTRAS in Malden.

Als betrokken en toegankelijk persoon kan ik snel en gemakkelijk de problemen in kaart brengen en aanpakken. Het gaat bijvoorbeeld niet goed met je studie of werk, of er zijn problemen thuis binnen de relatie. Of je hebt een traumatische ervaring gehad en het lukt je niet om dit trauma een plek te geven. Het kan ook zijn dat je meer drinkt dan je eigenlijk wil, of dat je andere verslavingsproblemen hebt. Dan kan ik je helpen inzicht te krijgen in je probleem, en te leren je probleem op te lossen of op een gezonde manier ermee om te gaan. 

De (relatie)therapie die ik geef doe ik met veel plezier en energie. Ik ben empathisch maar ik kan ook confronteren als dat nodig is. Bijvoorbeeld als mensen hardnekkige, niet-werkende patronen blijven hanteren. Ik heb een optimistische instelling en probeer dit over te brengen op cliënten: dus niet kijken naar de beperkingen maar naar de mogelijkheden!

Enkele van mijn behandelmethoden zijn: Cognitieve gedragstherapie, Relatietherapie volgens de Emotionally Focused Therapy methode, EMDR,  en Ondersteunende gesprekken.

Op mijn website www.praktijk-antras.nl  kun je meer lezen over mijzelf, de procedure en de vergoedingen.

 


Psycholoog in:

Malden
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel

Inez Tailleur

Psychologiepraktijk Inez Tailleur

Psycholoog NIP   Arbeid- en organisatie psycholoog   Registerpsycholoog Arbeid en Organisatie NIP  
Burn-out / Stress   Depressie   Rouwverwerking   Weerbaarheid  

Ik geloof dat trouw zijn aan jezelf en eigen grenzen respecteren, leidt tot meer energie, tevredenheid en plezier. Worden wie je bent: je leven inrichten en je keuzes baseren op wat jij waardevol vindt.

Ik bied hulp bij: 

– Stress-, angst- en spanningsklachten zoals vermoeidheid en prikkelbaarheid, concentratie- en aandachtsproblemen, slaapproblemen

– Overzicht- en planningsproblemen

– Besluiteloosheid, keuzestress

– Onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen

– Somberheid, matheid

– Uitstelgedrag, passiviteit, tot niks komen

Ook coach ik u graag bij loopbaanvraagstukken en ben ik vaardig in het verrichten van grondige persoonlijkheidsdiagnostiek, waardoor ik u vlot meer inzicht kan bieden in uw situatie/problematiek. 

In mijn praktijk bied ik praktische psychologische hulp aan mensen die dreigen vast te lopen in hun leven of reeds vast gelopen zijn en er zelf niet uit komen. Ik heb mij gespecialiseerd in werkgerelateerde problematiek, stressklachten en loopbaanvraagstukken.

Als persoonlijk begeleider benut ik mijn kernkwaliteiten - empathisch vermogen, scherpzinnigheid en gevoel voor humor - ten volle. Verder heb ik betrouwbaarheid en oprechtheid hoog in het vaandel staan. Het mogen bijdragen aan andermans welzijn geeft mij veel energie en voldoening: ik vind het het mooiste wat er is.

Werkwijze
Aan het begin van een begeleidingstraject neem ik enkele (beroepskeuze-&) persoonlijkheidsvragenlijsten af om nog gerichter te kunnen begeleiden. Verwacht van mij verder directheid en open communicatie, altijd met het door jou gekozen leerdoel in mijn achterhoofd. Mijn werkwijze is naast inzichtgevend, praktisch: ik integreer oefeningen en handvatten in de sessies. 


Psycholoog in:

Amsterdam
Bekijk mijn profiel Plan afspraak met mij Bewaar mijn profiel