Psychologen in Enschede

Niet alleen psychologen in Enschede vind je hier, maar ook psychologen in de regio van Enschede, Hengelo en Almelo. De psychologen hebben een praktijk in Enschede of omgeving. De psychologen zijn voornamelijk eerstelijns, register psycholoog en basis ggz. Zij kunnen je helpen bij een diversiteit aan problemen en klachten. Als je niet helemaal zeker weet of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan, dan vind je hier een pagina met meer informatie. Je mag ook bellen voor deskundig advies op maat. Wij helpen je dan aan een goede psycholoog die jou kan helpen. Vaak is er geen wachtlijst, dus word je snel geholpen.


Specialismen van psychologen in Enschede

De psychologen in de regio Enschede hebben veel verschillende specialismen, zoals angst, depressie en echtscheiding. Veel van onze psychologen in Enschede zijn gespecialiseerd in het behandelen van een burn-out. Een burn-out is bijna altijd gerelateerd aan werk en komt bijvoorbeeld door een hoge werkdruk of een periode van stress. Dit leidt tot vermoeidheid, afstand tot je collega’s en twijfel of je wel geschikt bent voor het werk dat je doet. Tijdens de sessies wordt de oorzaak van de burn-out duidelijk en gaan we proberen om met kleine veranderingen grote verschillen te maken. Een burn-out kan iedereen overkomen en is zeker geen teken van zwakte. Met begeleiding is een burn-out goed te behandelen en leer je weer om de omgeving positief te bekijken. Na een korte periode kun je dan vaak weer, al dan niet gedeeltelijk, aan de slag.


Bel ons secretariaat

Voor vragen of hulp bij het kiezen van een goede psycholoog bij jou in de buurt kun je bellen met ons secretariaat. Wij helpen je met het vinden van een goede psycholoog. Bel ons: 085 3035740.Psycholoog Enschede


Marlein Weener

Brein en Welzijn

Psycholoog NIP   Orthopedagoog   Neurofeedback therapeut   Kinder- en Jeugdpsycholoog  
ADHD / ADD   Burn-out / Stress   Concentratie, Leren   Relatieproblemen  

Voel je je niet zoals je zou willen? Mentaal of fysiek, je bent niet de enige. Als je last hebt van spanning of pijn of problemen hebt met je stemmingen, ontwikkeling of gedrag, is de kans groot dat de oorzaak ligt in de hersenen. Misschien gebruik je al jaren medicijnen, denk je dat je klachten niet te behandelen zijn of is je behandeling gestopt. Misschien is je zelfs verteld dat je er maar mee moet leren leven. Brein & Welzijn gelooft niet in het accepteren van je klachten, maar in het verhelpen ervan. Omdat veel problemen mede worden veroorzaakt en/of in stand worden gehouden door leef- en werkwijze van de cliënt, kan het ook nodig zijn dat u anders moet leren omgaan met bepaalde gewoontes. Zo kan de gestreste manager bijvoorbeeld leren beter met zijn tijd om te springen en kan iemand met overtollig vet onder andere leren signaleren welke momenten moeilijk zijn voor hem of haar. En een verlegen kind kan vertrouwd raken met assertiviteit. In veel gevallen is het leren (her)kennen van eigen grenzen en dus het op tijd leren “nee” zeggen van groot belang. De neurofeedback helpt u uzelf te vinden en staat daarom centraal in de behandelingen. Dit is maar een klein gedeelte van behandelingen die we aanbieden. Wij bieden ook relatietherapie volgens de EFT methode en we helpen mensen de weg te vinden in het doolhof van diagnoses en het vinden van de begeleiding en bemiddeling de u zoekt. Wij horen wij vaak dat ouders met hun kinderen naar veel verschillende instanties moeten voor ze echt het gevoel hebben dat ze worden geholpen. Er ontstaat een gevoel dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. Of ze worden geconfronteerd met een maandenlange wachtlijst. Wij streven ernaar, onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden en onze patiënten zo snel mogelijk te helpen. Wij werken samen met een praktijk voor orthopedagogiek waar ze tevens gedragstherapie geeft met behulp van paarden. We hebben dan ook de mogelijkheid gekwalificeerde orthopedagogische / psychologische onderzoeken doen.

Psycholoog in:

EnschedeBekijk mijn profiel
Stuur mij een bericht