Mariken van Oosterbosch

Orthopedagoge Eindhoven

Raiffeisenstraat 11, 5611 CH Eindhoven

Orthopedagoge Eindhoven

Mijn naam is Mariken van Oosterbosch en ik ben werkzaam als orthopedagoge. Ik ben sinds 2013 werkzaam binnen de psychologische zorg. Binnen de praktijk houd ik me bezig met de behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en hun ouders.

In de opvoeding van kinderen kunnen allerlei situaties ontstaan die voor het kind of zijn/haar omgeving vragen of zorgen oproepen. Als orthopedagoge heb ik de taak om hulp te bieden aan het in de ontwikkeling bedreigde kind. Ik begeleid kinderen in probleemsituaties, geef opvoedkundig advies aan opvoeders (ouders/verzorgers/leerkrachten), geef trainingen en verricht psychologisch onderzoek.Ook maak ik binnen mijn psychologische zorg gebruik van EMDR en cognitieve gedragstherapie. 

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt zodoende om een eigen, specifieke, benadering. Opgroeien is een dynamisch proces, dit geldt ook voor het begeleiden van kinderen. Ik ga voor een persoonlijke aanpak, waarbij het creëren van een veilig klimaat enorm belangrijk is. Ik vind het belangrijk dat de begeleiding gericht is op het faciliteren van het leren van eigen vaardigheden van kind en ouder, het gaat uiteindelijk om het zelf doen!

Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister jeugd - SKJ.


Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht

Mariken van Oosterbosch


Raiffeisenstraat 11
5611 CH Eindhoven

Psychologen Nederland