Ewoud Dekker & Marian de Neef

Borgercompagnie 244
9631TP Borgercompagnie

Ewoud Dekker & Marian de Neef

Arte dell' Anima

Borgercompagnie 244, 9631TP Borgercompagnie


Profiel Ewoud Dekker & Marian de Neef

Arte dell' Anima - Centrum in Groningen voor Therapie & Logies in landelijke sfeer

Door enkele dagen therapiesessies te combineren met logies in een landelijke sfeer, boekt u snel en effectief resultaat. Ons unieke totaalconcept is heel geschikt voor individuen, stellen en gezinnen.

 

Wie zijn wij?

Ewoud Dekker - BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut (30 jaar ervaring)

“Vaak wordt gedacht dat therapie zwaar en altijd diepgravend is. Soms is dat zo. Vaker is het echter een verrassend lichte ontdekkingsreis vol humor. Waarin je  niet alleen zicht krijgt op het ontstaan van een probleem, maar er ook een oplossing voor vindt. Eigen mogelijkheden worden vergroot, je gaat jezelf beter en met meer mildheid begrijpen en haalt zo het beste uit jezelf.”

 

Marian de Neef - Hypnose-regressietherapeut ,  voice-dialogue therapeut (12 jaar ervaring)

“De reis naar je innerlijke wereld is voor velen spannend, maar het enige wat je kan gebeuren is dat je met meer begrip, humor, compassie en verbinding, jezelf en de wereld om je heen gaat begrijpen. Er komt ruimte voor verfrissende overtuigingen en een reëel zelfbeeld. Zodat met plezier en verantwoordelijkheidsgevoel het stuur van eigen leven weer in handen kan worden genomen.”

 

Centrum Arte dell' Anima

Doordat Ewoud Dekker & Marian de Neef  leven en werk in 2006 in den Haag samenvoegden ontstond het basisidee voor Arte dell’ Anima. Een plaats bieden waar mensen in alle rust kunnen werken aan hun klachten en waar het beste uit systeemgerichte reguliere psychotherapie en alternatieve behandelmethoden elkaar vinden. 

Om dit ideaal te verwezenlijken kochten we in 2008 een boerderij in Groningen. Met veel inzet is een bijzondere locatie ontstaan die een weldaad aan rust en ruimte biedt. Deze plek is een essentieel onderdeel van het unieke therapeutische concept met Therapie & Logies als basis.

 

Klachten laten zien waar uw levenspad gestagneerd is en wijzen zo de weg naar herstel.

Vanaf het moment dat we met unieke mogelijkheden geboren worden zijn we een onderdeel van onze omgeving en ontwikkelen we ons tot een individu met een eigen zelfbeeld. U neemt bewust of onbewust allerlei overtuigingen en indrukken in u op, die voor of tegen u kunnen werken afhankelijk van familieachtergrond en culturele geschiedenis.

Ieder mens heeft het verlangen tot zelfverwezenlijking en als mens gaan we graag warme en liefdevolle relaties aan. Dit is een proces met vallen en opstaan, plezier en teleurstelling. Nare ervaringen kunnen u bewust en onbewust op allerlei levensgebieden hinderen en leveren beschermingsmechanismen op die uw ruimte en perspectief ontnemen.

 

Onze 4Dimensionale aanpak

Wij zijn er van overtuigd dat klachten een 4Dimensionale ontstaansgeschiedenis hebben en plaatsen ze daarom  in de ruime context van lichaam, voelen, denken, creativiteit, zingeving en spiritualiteit. Al deze lagen zijn diep met elkaar verbonden.

Systemisch werken, Voice Dialogue, familieopstellingen, innerlijk kindwerk, visualisaties, psychodynamische therapie, EMDR, gedragstherapie worden organisch door ons ingezet om snel tot de kern van de ervaren klacht te komen.

 

Resultaat en vervolg

Onze gecombineerde kennis samen met uw vertrouwen en motivatie maakt dat u in een paar dagen gegarandeerd een flinke stap vooruit kunt zetten. U krijgt oefeningen en handvaten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Het vervolg wordt in onderling overleg geregeld en bestaat uit telefonische of gewone consulten,  e-health contact of het plannen van een vervolgarrangement.

 

Hulpvragen waarvoor u o.a bij ons terecht kunt zijn:

- Angsten,nervositeit, (sociale)fobieën en onzekerheid.

- Somberheid & depressie

- (Pre)Burnout klachten

- Relatie- en gezinsproblemen

- Verlies en rouwverwerking

- Arbeidsgerelateerde problemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Overzicht: