Marijke van de Laar

Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam

Marijke van de Laar

Psycholoog Marijke Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Noord

Nieuwe Keizersgracht 58, 1018 DT Amsterdam


Psycholoog dr. Marijke van de Laar biedt praktische en psychologische hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Stress, burn-out, spanningsklachten, angst, fobie, slaapproblemen, onzekerheid, hooggevoelig (HSP), ADD, ADHD, cognitieve problemen, hersenletsel, whiplash.


Met welke problemen kunt u bij Marijke terecht?
- Angst en fobieën
- Stress, burn-out en spanningsklachten
- Slaapproblemen
- Concentratie- en aandachtsproblemen
- Vermoeidheid en overprikkeld-zijn
- Uitstelgedrag
- Overzicht- en planningsproblemen
- Geheugenproblemen
- Vaak te laat komen
- Het gevoel hebben dat er wat aan de hand is en dit graag willen uitzoeken


Werkwijze en behandelmethoden

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij dr. Marijke van de Laar terecht voor praktische en psychologische hulp. De begeleiding richt zich voornamelijk op het zoeken naar oplossingen voor de ervaren problemen. Vaak ligt de duur van het begeleidingstraject tussen de 5 en 12 sessies. Meer sessies zijn uiteraard wenselijk als de klachten nog blijven bestaan

Behandelmethoden die psycholoog Marijke van de Laar gebruikt zijn: gedragstherapeutische gesprekken, oplossingsgerichte interventies, concentratie- en aandachtsoefeningen, neuropsychologische behandelingen, oefeningen gericht op in- en doorslapen, ontspanningsoefeningen, methoden uit de cognitieve gedragstherapie, neurofeedback, planningsmethoden, time-managementtechnieken, spel- en creatieve werkvormen (bij kinderen), en assertiviteitstrainingen.


Wie is psycholoog dr. Marijke van de Laar

Al enige tijd ben ik werkzaam als psycholoog en neuropsycholoog bij Psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam-Centrum en bij Praktijk Rood in Amsterdam-Noord. Dit zijn psychologenpraktijken waar zowel uitgebreide diagnostiek als behandeling mogelijk is. Ik voer het diagnostisch onderzoek uit en geef neuropsychologische behandelingen en psychologische consulten. In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit. Vervolgens ben ik voor een paar jaar gaan werken bij Parnassia in de verslavingszorg en psychiatrie. Daarna ben ik gaan promoveren in de Cognitieve Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.


Samenwerking

Bij de psychologenpraktijken werk ik nauw samen met GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Praktijk Rood is een kinder- en jongerenpraktijk waar zowel kinderen als ouders terecht kunnen voor onderzoek, gezinstherapie en ondersteuning (op school, thuis of in de praktijk).


Contact

U kunt psycholoog Marijke van de Laar bereiken door een mail te sturen naar psycholoogmarijke@gmail.com of te bellen naar 06-20177663. Ook kunt u haar website bekijken: www.psycholoog-amsterdamcentrum.nl of www.psycholoog-amsterdamnoord.nl.


Overzicht: